Фланци за Е90, джанти Double Spoke 16 цола
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- angelov_b
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Ф10 525D
Фланци за Е90, джанти Double Spoke 16 цола
Здравейте колеги!
От преди няколко месеца и аз съм горд собственик на е90. Купих го от Камор, с гаранция и засега съм супер доволен.
А сега относно питането ми. Колата е с оригиналните Double Spoke джанти с гуми 205/55/R16. Това е фабричен размер на гуми, вози много добре с тях за условията на България и май ще си остана с тях. ПРоблемът ми е обаче, че ми се струва, че са яко хлътнали навътре в калниците....особено отзад. Дайте някакви идеи, защото аз не разбирам много . Мога ли да ги изнеса с флаци малко навън, сигурен съм че визията ще се промени страшно много. Чувал съм че уж в Маргел се предлагали такива... но не знам какво става със сигурността, има ли проблем в управляемостта на колата....нещо друго променя ли се.?
Ще се радвам да се включите с опит и съвет как да постъпя, тъй като от скоро е моя, а вече държа много на колата
От преди няколко месеца и аз съм горд собственик на е90. Купих го от Камор, с гаранция и засега съм супер доволен.
А сега относно питането ми. Колата е с оригиналните Double Spoke джанти с гуми 205/55/R16. Това е фабричен размер на гуми, вози много добре с тях за условията на България и май ще си остана с тях. ПРоблемът ми е обаче, че ми се струва, че са яко хлътнали навътре в калниците....особено отзад. Дайте някакви идеи, защото аз не разбирам много . Мога ли да ги изнеса с флаци малко навън, сигурен съм че визията ще се промени страшно много. Чувал съм че уж в Маргел се предлагали такива... но не знам какво става със сигурността, има ли проблем в управляемостта на колата....нещо друго променя ли се.?
Ще се радвам да се включите с опит и съвет как да постъпя, тъй като от скоро е моя, а вече държа много на колата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Re: Фланци за Е90, джанти Double Spoke 16 цола
с 16ки нормално да е така 

- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Ширината на джантите обикновено е съобразена така че без значение размера гумите да стъпват сравнително еднакво широко отвън. Ако разгледаш оригинални 17ки или 18ки ще видиш че разликата е минимална. Аз също имах тази дилема за 335i където и 18ки изглеждаха хлътнали навътре и мислех за фланци... Получих този съвет:
Gary@RENN-Spec - http://www.e90post.com/forums/member.php?u=35875
15mm + bolts: $110.50 + 60.00 shipping
20mm + bolts: $115.00 + 60.00 shipping
Това беше офертата, аз взех 15мм + дългите болтове. След седмица бяха тук.
Ако ще купуваш, те могат да ти ги декларират като подарък на стойност $20-40 за митницата..
Gary@RENN-Spec - http://www.e90post.com/forums/member.php?u=35875
15mm + bolts: $110.50 + 60.00 shipping
20mm + bolts: $115.00 + 60.00 shipping
Това беше офертата, аз взех 15мм + дългите болтове. След седмица бяха тук.
Ако ще купуваш, те могат да ти ги декларират като подарък на стойност $20-40 за митницата..
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- angelov_b
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Ф10 525D
Благодаря за линк-а, но питането ми относно поведението на колата си остава. Дали това изнасяне на гумата ще се отрази на стабилността на колата, и дали няма да доведе до преждевременно износване на окачване, лагери и т.н. Освен това се сетих, че изнасянето мога да го постигна и с нови джанти с по-малък ЕТ. Сегашните ми са с ЕТ 34, мога да мина на ЕТ15, или ЕТ 20 например. Естествено това обаче е по-скъпия вариант в сравнение монтирането на фланец.
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
angelov_b написа:Благодаря за линк-а, но питането ми относно поведението на колата си остава. Дали това изнасяне на гумата ще се отрази на стабилността на колата, и дали няма да доведе до преждевременно износване на окачване, лагери и т.н. Освен това се сетих, че изнасянето мога да го постигна и с нови джанти с по-малък ЕТ. Сегашните ми са с ЕТ 34, мога да мина на ЕТ15, или ЕТ 20 например. Естествено това обаче е по-скъпия вариант в сравнение монтирането на фланец.
Тук само мога да гадая. Предполагам че колата ще стане по-стабилна защото ще стъпва по нашироко. Друг е въпроса дали това няма да влияе по някакъв наачин на ESP-то.
Колкото до износването - предвид че е задния мост не мисля че това би имало някакъв забелжим ефект, т.е. не бих очаквал да влияе чувствително нито на окачването, нито на лагери, полуоски и пр.
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
С добре направени фланци болтове няма да имаш никакъв проблем. Друг е въпроса, че все пак е чуждо тяло... Тези джанти стоят отлично на Е46, но на Е90 почти всичко стои навътре. Аз лично бих сложил други джанти, с по-малко ЕТ с летните гуми, а тези бих ги запазил за зимата. Като удариш чертата на фланците + смяна на гуми 2 пъти в годината, за 2 години ще ти се изплатят едни оригинални джанти, купени от форума.
Never mistake motion for action...
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
А не си ли се замислял да си оставиш тези 16-ки за зимата и да сложиш тези 18-ки от снимката за лятото. Според мен това е най-красивата оригинална джанта на е90 и стои прилично навън.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте извинявам се ,че вдигам тази стара тема ,но имам един въпрос относно фланци за E90. Колата е спорт пакет със спортно окачване и лятото е на 18" джанти ,зимата съм - 16" ,но сега като сложих зимните и не мога да я гледам...отзад е увиснала и гумите са навътре в калника, знаете как е... джантите са стил 43 от Е46 и искам да сложа фланци. Намерих едни втора употреба от познат 30мм 5х120 свалени от 5 серия ,но не знам дали ще станат ,има ли нещо специфично ,което трябва да гледам? Поздрави
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
Колеги имам следното питане.Доста прочетох ,но така и не успях да разбера.Имам 17 цолови джанти стил 141 8х17 ЕТ 47 с гуми 225/45/17 от бмв 1 серия. Питането ми е следното:С каква дебелина фланци трябва да сложа на Е91 330д ми за да стоят джантите по хубаво?Понеже сега мяза на мерцедес 190д:))).От сметките които успях да направя стигнах до извода,че 20мм ще са перфектни.Благодаря ви предвРително! Много ще ми помогнете ако ми дадете отговор.Ако някой се е сб
лъсквал с този проблем.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
Да разбирам , че с 20мм няча да стане,така ли колега???
11 мнения
• Страница 1 от 1