Проблем м50/52б20. Датчик-разпределителен вал.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- vtmn
- Потребител
-
- Кара: с вратите напред
- Мечтае да кара: e30 Cabrio ;)
- Детайли за колата: Спортен волан, Предни седалки плитко Рекаро, 3 точкови колани, Спортни пружини.
Проблем м50/52б20. Датчик-разпределителен вал.
Здравейте, колеги. Закупих е36 уж м52б20 ...в началото всичко беше ОК..Но от няколко дни прави дертове..... в последствие разбрах, че блока е м50, а главата м52 .....пуши черно във високите обороти, гори доста, мудна в ниските обороти.... И днес докато си проверявах маслото се загледах под всмукателните колектори и какво да видя ...някаква букса виси ...проследих я и се оказа от датчика на разпределителния вал ...Изрових и другия край на буксата свързах ги ....като завъртях колата запали и веднага изгасна така няколкото пъти. Компютъра е за м50 (0 261 200 402).
Идеи? Нов датчик? Несъотвествие глава-блок? Проблем в компа?
Идеи? Нов датчик? Несъотвествие глава-блок? Проблем в компа?
Човек и добре да живее се жени и син идиот му се ражда и ако не е карал BMW за какво е живял!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблем м50/52б20. Датчик-разпределителен вал.
Компютъра щом е от М50 от датчиците на главата, които седят ще ти трябват също такива от М50 за да ги чете. Този на валовете, маслото и водата. Също и дебитомера.
Отделно избягвай да я вкарваш във високи обороти, щото май тая глава с този блок не са много съвместими. Може и да е било от майстора, но мойта М52 глава на 2 пъти я чупят на М50 блок. Предполагам, че са му много тежки буталата и биелите и пружините на тая глава не успяват да се справят с тая инерция, която създават и увисват на високите
Отделно избягвай да я вкарваш във високи обороти, щото май тая глава с този блок не са много съвместими. Може и да е било от майстора, но мойта М52 глава на 2 пъти я чупят на М50 блок. Предполагам, че са му много тежки буталата и биелите и пружините на тая глава не успяват да се справят с тая инерция, която създават и увисват на високите

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
М52 ползва същата глава каквато е при М50 ванос. Вече отделно от това сензорите трябва да се подберат за компютъра, който ги ползва.
Иначе Иво милсля, че са ти чупили главата (как прозвуча само
), защото височината от буталния болт до челото на буталото е различно при М50 и М52 и от там вече като се вземат в предвид и мижавите пружинки на тия глави идва момента с увисването
.
Иначе Иво милсля, че са ти чупили главата (как прозвуча само

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дам, възможно е и клирънса там да е различен. Колкото и да се опитвах така и не намерих информация колко е на М52 и на М50 и при високите обороти да са виснали клапаните с малко, колкото да се ударят.
Иначе пружинките не са мижави, но са направени за теглото на М52. Сложиш ли ги с М50 не издържат. За мен лично по-лекото при атмосферен мотор е винаги по-добро и винаги ще искам да имам по-леки пружини, повдигачи, тарелки и т.н. Живот и здраве скоро ще имам много по-леки дори от М52-ковите пружини, но двойни и много по-леки тарелки.
Теглата на съответните пружини са:
M50nv- 67.7g
M50- 51.3g
M52- 38.7g
Имам някъде и на повдигачите и там е бая разликата.
Иначе пружинките не са мижави, но са направени за теглото на М52. Сложиш ли ги с М50 не издържат. За мен лично по-лекото при атмосферен мотор е винаги по-добро и винаги ще искам да имам по-леки пружини, повдигачи, тарелки и т.н. Живот и здраве скоро ще имам много по-леки дори от М52-ковите пружини, но двойни и много по-леки тарелки.
Теглата на съответните пружини са:
M50nv- 67.7g
M50- 51.3g
M52- 38.7g
Имам някъде и на повдигачите и там е бая разликата.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Под мижави имах в предвид в сравнение тези на м50 без ванос, където се напъвах като глист докато махна конусчетата да освободя двете пружините
.
Иначе те са си ги направили хората точно за толкова колкото трябва, мисля че никой не е ударил клпапаните още на сток мотор с не пипан ограничител при М52. Съгласен съм, че колкото по леки са движещите части толкова по добре стига да са съобразен с натоварването. Проблема е,че тука искаме нищо да не пипаме и със сток мотор да вадиме огромни мощности ама ако може и малко да харчи, и да не се чупи, че частите скъпи

Иначе те са си ги направили хората точно за толкова колкото трябва, мисля че никой не е ударил клпапаните още на сток мотор с не пипан ограничител при М52. Съгласен съм, че колкото по леки са движещите части толкова по добре стига да са съобразен с натоварването. Проблема е,че тука искаме нищо да не пипаме и със сток мотор да вадиме огромни мощности ама ако може и малко да харчи, и да не се чупи, че частите скъпи

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Хубавото е, че БМВ пружините нямат тенденцията да се смачкват с времето и пружина на 200к дава напълно допустимо отклонение от новата. Единствено тарелките имат навика да се смачкват леко, но достатъчно за да стане мармалада 

6 мнения
• Страница 1 от 1