Не се нулира ресета за маслото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d "99
Мечтае да кара: X6

Не се нулира ресета за маслото

Мнение от tonilom » 29 Юни 2011, 13:54

Колата ми е 530д 99г с кръглата букса и големия борд.Сменях маслото преди месец показваше последното зелено деление.Направих всичко както е описано за ресета.Инспекциятя се нулира,но маслото неще.Пробвал съм много пъти.Имам карсофт и с него пробвах сервиз ресет изчиства се всичко(дата,час,др.настроики,на борда дните от инспекция се нулират,но тези за литрите гориво не)но маслото не се променя.Днес ми светна оранжевото деление и пак опитвах но без резултат.Дайте съвети,помагайте.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Не се нулира ресета за маслото

Мнение от goguma » 29 Юни 2011, 14:28

Чакай малко, как се опитваш да ресетнеш индикатора за маслото, през компа на колата ли? Аз доколкото знам индикацията на маслото /зелените квадратчета на борда за които говориш/ се ресетват само през 8-пиновата букса /или май беше 10-пинова, не съм сигурен/, която стои точно вляво до двигателя, до казанчето за течност за чистачки. Тя е затворена с пластмасово капаче, отваряш го, слага се едно устройство подобно на цилиндър, което е с обратните пинове, и след 5-10 секунди като стои сложено в буксата, автоматично светват 5 зелени квадратчета на таблото. Освен това което си сложил в буксата да не е било правилното устройство, защото доколкото съм чувал има различни устройства в зависимост от годината на модела? :dunno:

Поне при мен е така като сменям маслото, и нямам проблеми :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Юни 2011, 14:39

даваш на контакт , мушкаш кламера в пин 7 и 19 и броиш до три ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от t1sh0o » 29 Юни 2011, 15:01

Не е съвсем толкова просто. Има значение какво точно свети. Буксата е 20 пинова впрочем. По принцип го дават да се прави със светодиод. Преди седмица занулявах моята е39 и беше много гадно защото ми светеше и часовника и надпис и оранжевата лампа. Сега ще ти кажа кое как се оправя.

1 Часовника - слагаш светодиода между 7ми пин и някъде на маса(примерно болтовете на амортесиора). Даваш на контакт и чакаш 12 сек след което връщаш контакта и чакаш 20 сек след което отново на контакт за 12 сек.

2 Надпис (не помня какъв точно беше) - същото само че държиш само 12 сек на контакт.

3 Светкане на зелените квадратчета - същото за 3 сек.

Забележки:
Като давате на контакт диода трябва да светка.
Като занулявата часовника би трябвало и надписа да изчезне и след това само трябва да светнете квадратчетата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tonilom » 29 Юни 2011, 18:57

Точно така го правя ,на кръглата букса за диагностика ,давам на пинове 7 и 19 като е на контакт с кабелче ,държа 12сек. и надписа изчезна.Правя същото и за квадратчетата за 3 сек. но нищо не става.С карсофта намерих сervice interval reset но и от там не се оправи да светнат зелените квадратчета :dunno: :banghead: :help: :help: :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 29 Юни 2011, 19:21

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tonilom » 29 Юни 2011, 21:58

http://bmw.dulaine.com/tips/reset.htm

Точно това съм правил.Други идеи?

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 29 Юни 2011, 22:12

Да идеш в нормален сервиз на БМВ където има BMW Reset Tool ама не китайски, ами оригинален и няма да ти се налага да пускаш тема :yes:
Няма форум на БМВ по света, дето да не е задаван този въпрос и винаги решението работи !!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 29 Юни 2011, 22:56

Просто трябва да си по-настоятелен и упорит.Като не стане от първия път,не се отчайвай,а продължи процедурата докато стане
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 30 Юни 2011, 0:16

Дават го да се укъсяват пиновете през пробна лампа 12V/5W. Времето е определящо, ако не се спазва малко по-трудно става. Така че както казаха колегите ако не от първия път опитвай до като стане работата.
:driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 30 Юни 2011, 1:27

Така ами, ако и от 5-тия път не стане, от 20-тия със сигурност. Толкова ли режат глави за един ресет на маслото, би трябвало всеки дилър да го направи за без пари. От личен опит гарантирам на колегата ще стане при тях :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 30 Юни 2011, 9:06

Ако имаш липсващи пиксели по борд компютъра, няма да видиш зануляването. Инспекцията на маслото е към лентовия кабел на дисплея и ако е прецакан, няма как да видиш всички зелени светлини.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tonilom » 30 Юни 2011, 13:00

Стана.Направих окъсявянето през светодиод както е написал колегата t1sh0o и стана от първия път.Незнам дали е от светодиода или от това,че с него по-ясно личи кога правиш верига.Благодаря на всички.

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от t1sh0o » 30 Юни 2011, 13:45

Нз и аз защо се прави с диод, но така го дават в аутодата. Един приятел също не беше успял да си ресетне лампите за маслото на 39ката с кабелче, а аз с диода му ги занулиг от 1вия път.

Потребител
Аватар

Мнение от grik4 » 15 Окт 2012, 11:10

t1sh0o написа:Не е съвсем толкова просто. Има значение какво точно свети. Буксата е 20 пинова впрочем. По принцип го дават да се прави със светодиод. Преди седмица занулявах моята е39 и беше много гадно защото ми светеше и часовника и надпис и оранжевата лампа. Сега ще ти кажа кое как се оправя.

1 Часовника - слагаш светодиода между 7ми пин и някъде на маса(примерно болтовете на амортесиора). Даваш на контакт и чакаш 12 сек след което връщаш контакта и чакаш 20 сек след което отново на контакт за 12 сек.

2 Надпис (не помня какъв точно беше) - същото само че държиш само 12 сек на контакт.

3 Светкане на зелените квадратчета - същото за 3 сек.

Забележки:
Като давате на контакт диода трябва да светка.
Като занулявата часовника би трябвало и надписа да изчезне и след това само трябва да светнете квадратчетата.

А какъв трябва да е светодиода?

Следваща

Назад към E39