Проблем с обороти, докато загрее- е46 318и
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- SSSSS_1989
- Потребител
-
- Кара: e90
- Детайли за колата: 320d
Проблем с обороти, докато загрее- е46 318и
Здравейте, изчетох темите във форума, обаче не намерих същия проблем
Извинявам се, че пак нахалствам, обаче оборотите ми граят от 500-900, докато колата загрее или по-точно след като мине синия сектор. След това се оправя. Ходих на диагностика, мойстора каза, че датчиците работели, налягането на горивната помпа на празен ход е 2,5 бара . Грешката, която изкарва е, че има проблем с доставката на гориво. Жълтата лампа на двигателя не ми е светнала. Всъщност играенето на оборотите е като пусна колата в движение на празен ход, на място се стабилизират. Не, че не мога да карам така, обаче ме дразни и съм се амбицирал да разбера от какво е. Горивен филтър съм сменял преди около 15 хил. км с МАН, доколкото помня. Има и друго, което ми прави впечатление- при спиране като е загряла колата стрелката на разхода на гориво се качва и после пак слиза до 0.
Извинявам се, че пак нахалствам, обаче оборотите ми граят от 500-900, докато колата загрее или по-точно след като мине синия сектор. След това се оправя. Ходих на диагностика, мойстора каза, че датчиците работели, налягането на горивната помпа на празен ход е 2,5 бара . Грешката, която изкарва е, че има проблем с доставката на гориво. Жълтата лампа на двигателя не ми е светнала. Всъщност играенето на оборотите е като пусна колата в движение на празен ход, на място се стабилизират. Не, че не мога да карам така, обаче ме дразни и съм се амбицирал да разбера от какво е. Горивен филтър съм сменял преди около 15 хил. км с МАН, доколкото помня. Има и друго, което ми прави впечатление- при спиране като е загряла колата стрелката на разхода на гориво се качва и после пак слиза до 0.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: Проблем с обороти, докато загрее- е46 318и
Колега, тези проблеми са обсъждани многократно, ползвай търсачката.
Има и тема за грешки при диагностика, там също я има описаната от теб грешка.
Това със стрелката на горивото при спиране - има и за това към 5-6 теми само за последните 12-на месеца.
Също така би било добре да кажеш каква ти е 318-ката, с кой двигател е?
Има и тема за грешки при диагностика, там също я има описаната от теб грешка.
Това със стрелката на горивото при спиране - има и за това към 5-6 теми само за последните 12-на месеца.
Също така би било добре да кажеш каква ти е 318-ката, с кой двигател е?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- SSSSS_1989
- Потребител
-
Изчетох темите. Дебитомера съм сменил, горивния филтър е на 15х.км, ламбдите работят на диагностиката, клапана на картерните газове е сменен. Изобщо не е ясно от къде може да идва тази грешка.
Сега ако си зачистиш и моторчето на празния ход, грешка няма да имаш! И ако беше ползвал търсачката има обяснено как се разглобява това маоторче и се чисти и ако пак беше ползвал търсачката, щеше да разбереш, че тоя двигател си клати от време на време обороти и тва е! Предполагам говорим за М43! Много, ама много има изписано, не знам как не си намерил!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Това с оборотите винаги ли ти го прави или само когато и времето е по-студено? Моята кола има същия проблем, когато е студена оборотите на празен ход играят .. проблема е от о-рингите на ваноса. Но държа да отбележа, че сега когато е по-топло времето не го прави.
- SSSSS_1989
- Потребител
-
Колега slitter, всичко съм изчел, но в крайна сметка не ми е ясно от къде я изкарва тая грешка за недостиг на гориво при положение, че майсторът дори не знае и ми казва да карам така. Играенето е преди да вдигне 90 градуса и то само в движение на празен ход , на място са стабилни.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Si non confectus, non reficiat.
- SSSSS_1989
- Потребител
-
Добре, всичко прочетох, остава само да почистя стъпковия мотор, свещи не съм сменял, незнам дали има значение, пак ще сменя горивния филтър... и в крайна сметка въпроса на който никъде не намерих отговор е кое е туй нещо, което ще дава тази грешка на диагностиката? майната им на оборотите, че се кратят.
Недей да сменяваш наново горивния филтър, няма смисъл!!! Ще го смениш след още 15 000. Няма да има ефект, но ако държиш го смени! И напиши точното наименование на грешката за доставката на гориво + кода за грешка.... и в една друга тема бях написал как се чисти стъпковия мотор най-добре, дори на чешмата, ако можеш го намери. Иначе накратко - разглобява се на две, има една пластинка, която трябва да я махнеш и остава на две части. Тази, част, която е мръсната с клапата с топла вода на чешмата и сапун, подсушаваш и сглобяваш! Гарнитурката, ако ти се скъса, можеш да си изрежеш сам нова от корица на тетрадка!
Айде успех и пиши за грешката и кво е станало!

- SSSSS_1989
- Потребител
-
Значи ще пробвам да изчистя стъпковия мотор като ми остане време. За съжаление не запомних точно грешката /...fuel supply.../, но намерих тема на английски.
http://beta.fixya.com/cars/t9071903-bmw_e46_318ci_1895cc_2000
injectors май означава дюзи, така че и оттам може да е проблема. Или примерно недостатъчното налягане на помпата. Ако някой разбира тези термини, може да ми помогне. Ще съм благодарен.
http://beta.fixya.com/cars/t9071903-bmw_e46_318ci_1895cc_2000
injectors май означава дюзи, така че и оттам може да е проблема. Или примерно недостатъчното налягане на помпата. Ако някой разбира тези термини, може да ми помогне. Ще съм благодарен.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Тази грешка ми е до болка позната тя е именно P0171 или зависи с къкъв софт четете колата т.е 171 проблем в системата осигуряваща гориво и най-тъпото е че тя е обща грешка и може да означава един куп неща като първо колегата да каже дали има Газов инжекцион на колата и после вече да го мислим.
П.П според аутодата налягането на горивната система мерено на рейката трябва да е 3+-0,2 бара.
Ако се съмняваш за запушена дюза сложи една добавка на STP по скъпа е от другите, но пък върши чудеса.
П.П според аутодата налягането на горивната система мерено на рейката трябва да е 3+-0,2 бара.
Ако се съмняваш за запушена дюза сложи една добавка на STP по скъпа е от другите, но пък върши чудеса.
- SSSSS_1989
- Потребител
-
Нямам газ и нямам и намерение да слагам.
Toгава премери налягането, което прави помпата и иди на качествена дианостика, за да се видят дюзите на живи данни!
- SSSSS_1989
- Потребител
-
Значи изводът е следния: ще изчистя стъпковия мотор и ще направя още 1 диагностика в по-добър сервиз и пак ще пиша за резултата.
- SSSSS_1989
- Потребител
-
... и така тъкмо се прибирамм от сервиз ( "Кастрол" в Пловдив, майсторът беше доста неразговорлив). Почистиха ми стъпковия мотор, а за грешката ми казаха, че вероятно била от дебитомера, тъй като не бил Bosch. Не мога да открия кой знае каква разлика сега, но утре сутринта като я запаля студена и я покарам ще видя дали играят оборотите.
15 мнения
• Страница 1 от 1