На колко Ви се раздрънкват носачите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Re: На колко Ви се раздрънкват носачите

Мнение от StelllsKi » 17 Юни 2011, 23:10

Хубава тема,браво.......вече 10к км карам по пътищата в БГ с носачи мейле съм с тях купих колата.Когато започнах да карам по нашите улици се изумявах колко здрава и стегната е предницата не се чуваше похлопване или охлабване отникъде,а сега след само 10к км вече трябва да сменям всичко отдолу.Най много се чуват биалетите в момента.Иначе карам предимно градско (Стара Загора) пътищата са що годе хубави и въпреки това и голямото пазене от моя страна предницата ми е за основен ремонт.И най-интересното е че разтропването започна в най-големите студове през тази зима,сякаш много скоростно се развиха нещата...като не тропаше въобще за мн кратък период се разтропа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 18 Юни 2011, 10:03

© написа:...
Освен това за М носачите ми се струва, че бъркате цената. Да не говоря наизуст, обаче ми се струва, че бяха доста по-евтини
edit сега проверих и наистина излизат по 700 в дару ... това не беше така, проверявал съм ги преди година и цената беше друга :shock:

:twisted: :twisted: :twisted: Ха-хааа! А? Дару! А? Цени! А? :twisted: Въпреки, че винаги там си правя колата, нещо политиката на БМВ за България на резервните части куца здраво! Разликата в цените между М и обикновен трябва да е не повече от 10%. Обикновен - 332 (добрееее) , М - 716 :evil: :no:
Както и да е. Това е за друга тема.
Аз си взех колето на 150 хкм с раздрънкан десен носач. В БГ го смених веднага (беше оригиналния, с който е излязла от завода - щампата е малко по-различна) с нов, оригинален в Дару. Изкара малко повече от 45 хкм. Интересно, че си заминават по-често предимно десните носачи. Рециклирах им шарнирите и сложих от българските полиуретанови тампони.
Сега съм с усилени шарнири на Лемфьордер за Е36. В началото беше ужасно твърдо окачването - чувстваше се абсолютно всяка неравност, но за сметка на стабилноста - няма мърдане. Особено ужасно беше усещането по големите павета (примерно около А Невски). След около 1500-2000 км като чели поомекна малко.
Надявам се да не продължи прогресивно да омеква повече :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 20 Юни 2011, 1:59

Аз преди 1 година и 4-5 месеца правих доста неща по предницата включително и носачи.
Сложих Lemforder и за това време и някъде около 27000 km шарнира на десния ми носач е почти заминал, a на левия е тръгнал. С една дума скорошна смяна. :evil: Не знам какво да слагам вече и аз. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 20 Юни 2011, 15:12

За 10000 км само една биалетка имам да сменям аз :bgflag: тя мойта кола сама спира като види дупка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 20 Юни 2011, 16:57

Моята е на 220к км., купих я на 184к км.
Всичко по окачването беше оригинал и возеше прилично.
На 205-206 000 не помня, се разтропа десния шарнир /доста майсторчета казват, че първо преден десен тръгва да мре/

Бях в дилема дали да сменям двата, дали да ги рециклирам /подмяна на тампоните и шарнирите/.
В един магазин гледах видно моя носач и два други - немски хубави и и т.н.
Честно казано много не разбирам, но с просто око се виждаше и усещаше разликата.
Просто метала, изработката някак си беше доста по-различно, може би новите да са били
и по-добри от оригиналните, все пак са правени години след като е направена колата
би трябвало да с по-изпипани, по-добра технология и т.н. ,но уви предпочетох да си запазя моите.

Засега да чукна на дърво, всичко е 6 отпред+отзад

Та си мисля и аз, че по-хубаво, от това което са сложили в завода няма.

п.с.
Миналата седмица се натресох лошо в "явно обозначен" път в ремонт
свиха ми се петичките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Юни 2011, 21:40

Страшно много зависи къде се кара колата . Аз карам по 100км на ден по едни пътища дето .... :ranting:
За сега имам една биалета 100% и се усеща потропване във волана . Другата седмица ще ходя да се огледа ходовата част и предчувствам че ще има доста "изненади" . Колата я взех преди няколко месеца без никакви звуци и шумове , сега след 8000 км по тия пътища ... ще пиша другата седмица . Но не е еднакво да караш в по Тракия и да краш из северна България :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 22 Юни 2011, 23:27

Аз си мисля, че най- голямо значение има стила на карене.Мойта я карам повече от 3г /75 хил. км. почти изцяло градско в Сф/. Първата година не я пазех много и все нещо излизаше за смяна... сега си я карам спокойно /с малки изключения ;) /... почти спирам на легналите полицаи, заобикалям до колкото мога дупки и т.н. и не съм пипнал и един тампон вече цяла година... няма тропане, няма скърцане...
Така че, носачи /респективно окачване/ могат да се скапят и за 10 хил и за 100 хил, зависи от задкормилното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 23 Юни 2011, 10:54

много неща имат значение - задкормилното устройство - дали ще е дивак или спокоен човек, джантите - от 15 до 19, дали ще им тежи 1.8 или 3.0д, къде ще караш.. относително е...

Аз взех моята преди няма и месец.. в София всеки ден през Слатина, и веднъж до морето.. и за 2000км почти се усеща прогресивно притропване..
Та и аз ще следя темата с интерес..

Ако намеря носач, който ще ми издържи 25к км, ще скачам от радост.. Просто пътищата са ни такъв леж, че си мисля да сменя спирачните апарати, за да ми влезе 16 или 15... (това в кръга на шегата! :| )
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 28 Юни 2011, 1:37

© написа:при мен как стоят нещата... преди 100 хил. км смених единия :mhihi: Жалко, че не запомних какъв беше, но със сигурност е бил най-скъпият възможен
другият не съм го пипал, както е дошъл от Германия :kuku:
сменял съм тампони на носачите с пауър флекс, биалетки няколко пъти, тампони на стабилизираща щанга ... и това е
а, забравих амортисьори и тампони на амортисьорите - и двата заради амортисьорите т.е. в последствие се оказа, че тропа от тях
Тази пролет щях да ги сменям и двата, обаче не чувам тревожни звуци от предницата и за сега карам ... ще видим до кога

Освен това за М носачите ми се струва, че бъркате цената. Да не говоря наизуст, обаче ми се струва, че бяха доста по-евтини
edit сега проверих и наистина излизат по 700 в дару ... това не беше така, проверявал съм ги преди година и цената беше друга :shock:

Аз карам с М носачи, бях ги взел от един колега от форума, цялта предница е с powerflex, досега съм минал 60к км и по предницата съм сложил само две усилени биалетки преди време. Като цяло съм доста доволен. Преди това карах с носачи на лемфьордер, уж немски :mhihi: минах около 40к км с тях. Цената на носачите беше 1000лв.
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Юни 2011, 10:01

имам сериозни основания да си мисля, че в цената на Дару за м-тех носача има грешка

Номенклатурен номер : 31122282121
Описание : напречен лост на окачването :mhihi:
Ед. цена (с ДДС) : 556.14 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените

1. цената на Вари и Дару за обикновениня носач е еднаква

2. разликата в реалоем-а между обикновенния и м-тех носача е много малка за да е двойна както я дава сайта на Дару
3. освен това 716 срува и М3 носача

550 е по-приемливо ама ако някой му е интересно да ги запита Дару каква е цената
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Юни 2011, 11:38

преди време като търсех бях достигнал до някакъв такъв извод - че проверявам М носач (който наистина си е скъп т.е. двойно на обикновените Е46), а не носач от М-тех окачване и цената на втория беше близка до оригинала. Обаче не можах да открия записките за номерата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 28 Юни 2011, 12:24

старата 5ца е60 хд мпакет кара вече 135000 със заводски части по окачването, даже и биалетки не са сменяни. Колата е бетон, не се наложи да се прави реглаж, всичко светна зелено! и това предимно по нашите пътища.
така че има много значение как се кара! а тя никак не беше карана бавно. просто внимателно!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Юни 2011, 12:33

© написа:преди време като търсех бях достигнал до някакъв такъв извод - че проверявам М носач (който наистина си е скъп т.е. двойно на обикновените Е46), а не носач от М-тех окачване и цената на втория беше близка до оригинала. Обаче не можах да открия записките за номерата :mhihi:

въпроса е че и във Вари и в Дару за един и същи парт номер в дару е 716 а Вари 556
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Юни 2011, 20:45

:shock: сериозна разлика

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 29 Юни 2011, 16:08

гр.Варна е46 320 d - автомат седан.
Докарах си колата на 57к до около 90к изкарах с оригиналните носачи. След това направих веднъж грешката да си взема уж лемфьордер - след 10-12 к се разбиха ама много яко (няма да казвам от къде ги купих). След това оригинални от дилъра за Варна - вече съм на 166к чува се леко претропване. Гледах я ама ми казаха, че си внушавам, за което не се учудвам. Много зависи според мен с какви джанти се кара, все пак 17-18 цола си товарят колата(според мен). Иначе лятото съм на 17 - зимата на 16.

ПредишнаСледваща

Назад към E46