Поставяне на климатроник в Е36 - Развитие по темата !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: М

Re: Поставяне на климатроник в Е36 - В гр. Пловдив ? Цена ?

Мнение от AISMAKER » 20 Мар 2011, 15:21

Извинявам се за спама но не изкам да пускам нова тема
Търся човек от бургас който да ми монтира климатик.Мотора е 1,8 м40
Някой ако е заинтересован да пише л.с
Колата има прекарана ел инсталация за климатик има свободна букса.
Също така нямам готов комплект(радиатор,компресор,голямо прасе)
Благодаря !

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Мнение от Maverikkk » 22 Мар 2011, 11:13

Заглавие: Поставяне на климатроник в Е36 - В гр. Пловдив ? Цена ?

jakson написа:Какъв трябва да е компресора ? Няма ли начин с този който ми продават комплекта да се пригоди ?

Здравей колега,
виждам, че се интересуваш от конверсия парно-климатроник, основно какво ти е необходимо:
1. Прасе - това дето ти стои под таблото на двигателя, като в него седи и моторчето за въздуха.
2. Таралеж - стои от лявата част на прасето. Управлява вентилатора.
3. Електромагнитен клапан за парно /двузонов/ намира се под сервото /ориентировъчно/. Ти в момента имаш такъв клапан, но е с 2 тръби, двузоновия е с три - две входящи и една изходяща.
4. Воден радиатор - предполагам, че твоя е от по-късите /как да познаеш: долната част на радиатора свършва там където е отвора за антифриза, дългия радиатор продължава с 4 5 пръста надолу./
5. Климатичен радиатор + перка. www.realoem.com/bmw/showparts.do?model= ... g=64&fg=55
6. Тройник - намира се между прасето и електромагнитния клапан. /като си в колата от лявата част на прасето се намира, а от дясната имаш едно алуминиево, което прави връзката между прасето и тръбите от към двигателя/
7. Компресор+тръби+филтър/май така се казваше/ http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=60

8. Най-важното инсталацията: като си седнал пред волана си, свали долната кора, под волана и виж долу в дясно до прасето трябва да имаш 2 букси/черна и бяла/ при теб трябва само едната да е включена. Ако ги имаш тези 2 букси няма да ти е проблем и сам да си го смениш това прасе. За целта сваляш кората.

Съветвам те да видиш буксите ако ги имаш ще ти обясня какво още друго да видиш по инсталацията и ако всичко си е налице трява просто механично да промениш нещата ;)
айде със здраве, че се разприказвах много.

ПС. Борд компютър ако искаш си слагай, не е задължително.
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 01 E46 318

Мнение от Yed » 22 Мар 2011, 20:46

Извинявам се за въпроса но климатроника с врътките има ли таралеж?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 06 Апр 2011, 8:13

има нещо подобно , но по примитивнo - навити съпротивления .
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8ed0c9eb92
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 06 Апр 2011, 9:40

Сложи ли вече климатроника, колега ? Ако не си - ако искаш звънни да те упътя и аз :) 0899871828

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 06 Апр 2011, 22:31

PeReZ написа:Сложи ли вече климатроника, колега ? Ако не си - ако искаш звънни да те упътя и аз :) 0899871828

Колега , аз сам ще го слагам . Засега ми трябва само духалката , че по погрешка взех от онези за климатроника с врътките . И стойка за компресора намерих на едно място и така ....
Релетата сега ги оправям :) Може да намина като съм готов да хвърлиш и ти 1 поглед да не сам объркал нещо :)

ентусиаст
Аватар

Re: Поставяне на климатроник в Е36 - Развитие по темата !

Мнение от jakson » 28 Юни 2011, 10:37

вече всичко е закачено с изклиючение на ел. инсталацията която съм изградил, но не съм закаил към тази на колата.
Ако ви кажа да не се захващатате с такива неща няма да ми повярате.
Постоянно изкачат неща които се явяват пречка и бавят нещата.
Като завърша всичко ще напиша една тема, подобрна в която ще опиша всичко за да може всеки който иска да си слага климатик да знае с какво се захваща.
На теороя звучи лесно...
Ще сложа компресора, прасето, радиатора и айде тръгва климтика.
На практика не е така! За всеки двигател има особенности, както годината така и модела, броя на цилиндрите и т.н... година на купето ...
Ще пусна подробна тема, подкрепена от снимки за да се знае за какво става въпрос.
Засега съм монтирал всичко. Остава закачане на релетата към ел. инсталацията , аз съм си ги свързал релетата със съответните букси ,дори съм ги закачил, прекарах кабелите на определеното им за целта място. и стигнах до бушониерата.
Трябва да заредя и фреон и така. Но всичко ми излезна доста пари и време, много части който нестават и така...

Потребител
Аватар

Мнение от td hamman » 06 Юли 2011, 16:51

за Варна каде поставят климатроник на е36 и колко струва горе долу

Потребител
Аватар
Кара: 530i touring
Мечтае да кара: E39 - М5

Мнение от 318_is » 07 Юли 2011, 23:59

Аз търся такава процедура за София . В момента сам с врътките така и не се оправи и си зех цялата система за дигиталния климатроник .Колко ще струва тази операция ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 15 Юли 2011, 20:46

Днес на 15.07.2011 г. Настъпи радостния момент.... :bchug: :bchug: :bchug:
След всичките главоболия, проблеми, препятствия, труд, пот, теми във форума и т.н....
Климатика тръгна..... :clap: :clap: :clap:
Заредиха ми го с 900 и няколко грама фреон, сложиха ми масло, преди това надуха с-мата с над 10 бара, след това я вакумираха и така....
всичко е направено, запалих колата и натиснах копчето за пускане на климатика, 4акам този момент от месеци ....
Когато го натиснах се чу изщракване, релето веднага зацепи компресора, оборотите на двигателя се повишиха и ел. перката веднага се завъртя ......
За момент настъпи мълчание......
Викам си , абе това чудо рпоработи ли ????!!!!
След няколко секунди започна да духа ледено-студен въздух, тогава разбрах ..... че труда ми е възнаграден, труда и на всички колеги тук от форума които ми помагаха толкова много за всичко, без вас тази моя мечта нямаше да се сбъдне, главния виновник е Н. Янея, който се появи точно в момента в който се бях отказал тотално и ме подкрепи, каза ми еее не е толкова трудно ще се справиш.... Благодаря и на колегата Младен, който оказа пълно съдействие .
Сега климатика духа доста добре.
Първоначално майстора му слложи 870 гр. фреон, но след като влезна в колата почака малко и пусна още 60-70 грама, изведнъж от духалките започна да духа не хладно, а студено.
Тогава той каза: Когато ми каза, че си го слагал сам този климатик и като ми каза от какви коли е събиран, ми стана ясно, че най-вероятно няма да тръгне.
Обаче сега виждам 1 прекрасно работещ климатик.
Колеги радоста е голяма, да караш със затворени прозорци, да не се потиш и даже да ти е студено.
Когато си купих колата много и се радвах, но винаги ми е било криво, че не ми стигнаха паричките да си купя кола с клима и сега като заработи всичко съм много щастлив.
Благодаря ви още веднъж на всички !
П.С. Очаквайте в скоро време, подробна тема подкрепена със снимки, схеми и обяснения за това как да си поставите сами климатик.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Юли 2011, 20:51

Добре дошъл в клуба :)
Само който си е монтирал сам климата знае за какво чувство става въпрос...
Честито!
Изображение

Предишна

Назад към E36