Светеща лампа, какво означава?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Светеща лампа, какво означава?

Мнение от dhany » 27 Юни 2011, 21:50

Здравейте колеги! Напоследък когато си карам колата (последните 2/3 пъти) забелзах, че на таблото от време на време ми изкача тази лампичка, която изглежда по този начин (!). Това трябва да е лампата, която ме предупреждава, иначе че ръчната ми е вдигната. Проблемът обаче е, че ми светка докато карам със 100 в продължение на 5/6 секунди, изключва се и по някое време (след 4/5 минути примерно) пак се обажда. Според вас това някакъв лош признак ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Светеща лампа, какво означава?

Мнение от S7 » 27 Юни 2011, 22:17

Датчика на ръчната сигурно се е прецакал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhany » 27 Юни 2011, 22:37

Между другото, това, което не написах в предният си пост е, че днес ми се наложи да сменям демпферна шайба и ремък! Предполагам, че няма как колата да ме е предупреждавала за това, понеже тези части не са обвързани с компютъра, но все пак нека си кажа. Та, пробвах с леко повдигане и леко натискане на долу, но уви това не даваше резултат и лампата си стоеше включена толкова колкото тя си прецени (5/6 секунди в повечето случеи).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Юни 2011, 23:32

Aбе пичове излагате се!!!! Тази лампа е внедрена като екстра сигурно от преди 50 години! Освен, че сигнализира за вдигната ръчна спирачка, сигнализира за намаляла спирачна течност! Виж дали не е протекло някъде около гумите, помпата и т.н. Първо долей малко, така че да дойде на нормално ниво и ако спада пак, провери нещата, за които ти казах!

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 28 Юни 2011, 1:22

И аз залагам на спирачна течност същия проблем го имаше на Алфа и се оказа намаляла течност.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 28 Юни 2011, 8:28

Едва ли колега не си забелязал ,че ти е дръпната ръчната, затова провери спирачната течност дали не изтича от някъде :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Raptor 22 » 28 Юни 2011, 12:47

При мен се е включвала в движение, но като натиснах ръчната надолу "иконата" изчезна заедно със звуковия сигнал. Понякога го прави след някое влизане в дупка или след легнал полицай и то няколко пъти подред, но при всяко натискане на ръчната изчезва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 28 Юни 2011, 15:44

Значи ти е много разтегната/затегната ръчната.
В случая - ако лампата за ръчната спирачка продължава да свети при освободена ръчна спирачка или светне в движение - нивото на спирачната течност е ниско. Под минимума. Преглеждате за течове и доливате. Или сменяте цялата течност.
Може в допълнение да светне и DSC индикацията, докато не долеете спирачна течност.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhany » 28 Юни 2011, 17:25

Благодаря Ви колеги, супер любезни сте. Иначе, и аз забелязах, че съм така както "raptor 22", когато я натисна надолу понякога изчезва. А що се отнася до спирачната течност, ще проверя и нея, понеже напоследък не съм доволен от спирачният път и може тук да се крие проблема. Това е за сега. :yes:

Назад към E46