За заключване!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Re: Питане за Масло!!!

Мнение от kirililiev » 27 Юни 2011, 12:37

Alexch написа:Yacco е едно от най-добрите масла, не знам защо не ти е понесло на ТДС-а :dunno:

все едно да обесняваш на човек дето яде пържоли от 10лв килото,как кремвиршите от 2,50 са много яки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 27 Юни 2011, 12:54

Аз също карам ЯКО и съм долу-горе доволен :mhihi: като го смених го направих на МАХ и след всичките ръчки които му раздавам застана на 2-3мм над минимума и от там повече не е мърдало като не спирам да го ръчкам, а преди тва бях с Fuchs на опаковката пише че е специално за БМВ и като бях с него не го пипаше въобще ;) говорим за 10w40.
ИзображениеБъРзИя ///

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Юни 2011, 12:58

Ако пестиш с кремвиршите парите после ще ги дадеш на доктора :mhihi:
Специално малкият ТДС е много придричив към масло и нафта и аз лично гледам да не правя компромиси в това отношение. Вчера с чипа ми даде разход 5,2 със средна скорост 117км с 2 човека и 100-тина кг багаж. От къв чеп да се стискам за 30-40лв при смяна на маслото или по-скъпата шелска нафта? Тя колата си ги избива и ако не ги дам на нея ще ги дам на поредния гащник да се изгаври с колата ми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 27 Юни 2011, 13:19

колеги,
съжалявам че се вмъквам "на никъде" в темата, обаче скоро ми предстои смяна и се колебая между три вида

5W40
5W30 LL01
5W30 LL04

и трите са ориг.масла на BMW, мотора е М43B16, проблеми с разхода досега не съм имал, а километрите отдавна са над 200хил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 27 Юни 2011, 13:24

bum_bum написа:Ако пестиш с кремвиршите парите после ще ги дадеш на доктора :mhihi:
Специално малкият ТДС е много придричив към масло и нафта и аз лично гледам да не правя компромиси в това отношение. Вчера с чипа ми даде разход 5,2 със средна скорост 117км с 2 човека и 100-тина кг багаж. От къв чеп да се стискам за 30-40лв при смяна на маслото или по-скъпата шелска нафта? Тя колата си ги избива и ако не ги дам на нея ще ги дам на поредния гащник да се изгаври с колата ми.

Демек? Какво предлагаш ти? Кое масло ще предложиш на колегата?
ИзображениеБъРзИя ///

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Юни 2011, 13:45

bum_bum написа:Та варианта ти е да пробваш с читаво 5W-40 БМВ спесифик на Мотул примерно или друга марка, 15W-40, което за мен е малко тъп вариант или 10W-40 от така любимото на ентусиастите Motul Synergie + :mhihi:

Аз лично съм фен на Мобил 1 и бих сложил такова 5W-40 или 0w-40 ама ако мотора има някакъв проблем и е масларка е безпредметно да се налива толкова скъпо масло и да го изгори после.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 27 Юни 2011, 14:59

bum_bum написа:Аз лично съм фен на Мобил 1 и бих сложил такова 5W-40 или 0w-40 ама ако мотора има някакъв проблем и е масларка е безпредметно да се налива толкова скъпо масло и да го изгори после.

Преди време като си купих втория IS и аз се чудих какво масло да сложа! В магазин на BOSCH-Лета единия фен ме зариби за Мобил. На неговия голф като го взел течало масло от семеринзите на коляновия вал и като сложил Мобил теча спрял :shock:
При мен нямаше течове, но викам добре дай да го пробвам-10w40 пак! Покарах известно време, първо забелязах че като я потормозя на дрифт най-вече като спра и повдигачите хлопат и то доста, и след още малко каране задния семеринг на коляновия вал протече! Еб..тти и маслото! А с предното масло Fuchs нямаше проблеми, да ме пита един защо все ходя да пробвам различни неща, уж да знам кое е хубаво и кое не!!! Общо взето, което е изпитано трябва да си държим на него и тва е ;) За мен маслата са Fuchs и Yacco за сега, поне аз лично съм доволен от тях. Преди време карахме и Total и то също беше добро, сега незнам ;)
ИзображениеБъРзИя ///

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Юни 2011, 15:15

Ако и Титана е бил 10w-40 то Мотула е с близки и малко по-високи качества гледайки характеристиките му. Общо взето са почти идентични масла. (Говоря за Титан ХТР). Това като оставим на страна, че може да си попаднал на не съвсем истинско масло и факта, че 10w-40 в никой случай не е масло с което да дрифтиш щото днес ще подрифтиш с него, утре пак и в други ден и 10w-60 да сложиш все тая, щото матора ще е заминал :mhihi: Иначе ИС-ката е известна с това да търпи кви ли не издевателства и грешки с масла, обслужване и експлоатация без особени проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 27 Юни 2011, 15:25

Нямам представа дали е било фалшиво, но това си е факт за теча и повдигачите и от там нататък дори и някой да ми каже това е оригинално дори и лично от завода да мога да си го купя пак ще го имам в предвид, че може да не го бива. Човек един път опари ли се от нещо :mhihi: не му се пробва пак, а тва за характеристиките..... ти сам каза че може две едни и същи масла примерно 10w40 но различни марки може да са съвсем различни, така че аз писания и характеристики не гледам много много ;)
Един познат, който се пише малко философ, наскоро ми изнася лекция :mhihi: - сравняваше Yacco с всички други и по характеристики и по незнам още какво.... излизало че Yacco-то е много по-слабо от другите и то най-вече от Мотул, но на практика малко не излизат така нещата, така че всичко е до проба понякога грешка понякога късмет :yes:
и най-вече до мотора- дали ще му хареса или не :mhihi:
ИзображениеБъРзИя ///

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ис
Мечтае да кара: М3-ка

Мнение от jujko88 » 28 Юни 2011, 1:13

bum_bum написа:Аз не казвам, че не е добро ама не ми понесе нито на ТДС-а, нито на 28-цата, нито на 20-ката, нито на м10-тката.. на всички го гореше. :dunno: Предполагам е добро като масло ама не е за тия коли, въпреки, че много хора го карат на БМВ без оплаквания. Аз лично приключих с тая марка, докато не си взема някакво пИжо, рИно или нещо такова :mhihi:

Колега тука за кое масло става на дума,че много писане се изписа и вече се оабрках!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Юни 2011, 1:14

Yacco
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujko88 » 28 Юни 2011, 1:43

Много се обарках вече кво масло да вземам BMW,MOTUL,FUCHS,CASTROL,10w40 ще е но от коя марка да е нз!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Юни 2011, 1:58

jujko88 написа:Много се обарках вече кво масло да вземам BMW,MOTUL,FUCHS,CASTROL,10w40 ще е но от коя марка да е нз!!!

Напиши колко пари си отредил за смяната ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Юни 2011, 2:01

Сам решавай, колкото човека да питаш все различни мнения ще чуеш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujko88 » 28 Юни 2011, 2:20

Точно колега прав си един казва тва таман се кандардисвам и оп другия еи тва е по хубаво мн хора са доволни,а колкото до парите си едно на рака ама искам масло което е доказано и да е качесвено,карал сам с мобил ставаше ама то беше на старият ми мотор 1.6 и с проблем на вала и като дигле 4-4.2 обороха и спираше да вари максимом150км/ч,карах и с кастрол май беше някав ментак май беше турски не е като този модел който се предлага сега,капачката на тубата беше различна не от този модел който е с развиваща капачка а се дигаше странично,и така като гледам тези марки масла дето сам си избрал и цените сам долу горе сходни,а пак за качеството нз,ти колега бум бум каво би ми препоръчал нали се занимаваш с това!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36