Вентилатор климатичен радиатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 I комби
Мечтае да кара: 330 XD 330 Xi комби

Вентилатор климатичен радиатор

Мнение от tapo_sl » 25 Юни 2011, 12:55

Колеги преди година си купих 318и 1997г комби казаха ми че трябвало да се доплъни климатика защото не духаше студено но след по обстоен преглед разбрах че климатичният радиатор и вентилатор липсват , днес оглеждах колата и неможах да намеря буксата където да включа вентилатора а и интересното е че буксата е тройка и до нея има още две отрязяни кабелчета който излизат от вентилатора,та ако може някой да ми помогне с малко инфо или снимки къде да търся къде да включа този вентилатор и се моля дано дано всичко тръгне след като напълнят системата :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Вентилатор климатичен радиатор

Мнение от agent smit » 26 Юни 2011, 13:02

Продавач ако не излъже купувача, неможе да спи вечерта. :bang: По проблема търси буксата долу пред водния радиатор или някъде по левия рог в двигателния отсег. От написаното разбирам, че си купил някакъв вентилатор за климатика, но те са два вида. Дай снимка да видим тези стърчащи кабелчета. Монтира ли климатичен радиатор?

Потребител
Аватар

Мнение от tapo_sl » 26 Юни 2011, 15:34

agent smit написа:Продавач ако не излъже купувача, неможе да спи вечерта. :bang: По проблема търси буксата долу пред водния радиатор или някъде по левия рог в двигателния отсег. От написаното разбирам, че си купил някакъв вентилатор за климатика, но те са два вида. Дай снимка да видим тези стърчащи кабелчета. Монтира ли климатичен радиатор?

Да колега климатичният радиатор го монтирах с голяма борба до 22 часа снощи , :dummy: :help: интересното е че от вентилатора излизат два кабела син и кафяв а на буксата са три има и черен ,синия и черния ся дадени на късо пробвах вентилатора на акумолатор работи но само на една скорост ,сега се боря с планки как да го закрепя пред радиатора нещо вентилатора не ми се вижда да е от този модел защото се хваща на три тампона на 120 градуса пред самия рядиатор а има една гредичка която е между двата рога която пречи :banghead:
IMG0190A.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 27 Юни 2011, 2:34

Значи климатичните радиатори само за бензинови Е36 са 4-5 вида, зависи от годината на производство. В зависимост от радиатора, вентилаторите са два вида. Ти си купил вентилатор от по-стария вид номер 64541392913, на който трябва да има резистор за първа степен на въртене, но явно е изгорял и затова някой е свързал кабелите на късо, за да работи само на втора степен, което е кофти. За информация кафевия кабел трябва да е маса. Стария вид климатичен радиатор, като гледам на снимката номер 64531385165, се държи по средата там където и водния на две пластмаси, а отгоре с две болчета. За да се монтира вентилатора към радиатора ще трябва да се махне гредата между буферите, защото ще пречи. Твоята кола е '97г. заводски трябва да е с по-новия вид кл. радиатор номер 64538373004, който изисква гредата между буферите. С виско и перка на водната помпа ли ти е колата или с ел. вентилатор зад водния радиатор? Защото ако е с ел. вентилатор има вероятност да няма нужда от вентилатор пред климатичния радиатор, до колкото разбирам от един сайт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 27 Юни 2011, 10:50

97'г. щом е ще е с ел.перка между водния радиатор и двигателя, заводски тоя вариант няма друга перка отпред, а климатичен радиатор слагаш който пасне ;)
ИзображениеБъРзИя ///

Потребител
Аватар

Мнение от tapo_sl » 27 Юни 2011, 13:10

Много благодаря с ел перка съм наистина между двигатела и водния рядиатор заради това явно не намерих букса кадето да включа вентилатора снощи си играх да правя планки да закрепям отпред вентилатора пред гредата а днес с голямо удоволствие ще го махна :P за сега ще карам :driving: с този старият модел радиатор пък по нататък ще търся точно моя модел, много благодаря :clap: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Юни 2011, 19:07

Аз също съм с 18ка,преди сигурно 2 години свалих перката на виското щото е заминало и от тогава карам само на ел. вентилатора който е отпред. Не съм дрифтаджия но по магистрала настъпвам,не знам как ще е ако издевателстваш,но при нормална експлоатация ел. вентилатора е повече от достатъчен.

Потребител
Аватар
Кара: E36 318 touring

Мнение от vankokuko » 27 Юни 2011, 21:57

Моето е 18-ка ,м43,с ел перка на водния радиатор.На климатичният радиатор перка няма.

Назад към E36