проблем с климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

проблем с климатика

Мнение от whisky_touch » 26 Юни 2011, 8:41

проблемът ми е по скоро въпрос. Нормално ли е при по горещо време струята, която излиза от духалките да е по топла от колкото при по студено? Смисъл такъв ако навън е 40 градуса, струята от климатика с еднаква температура ли е в сравнение ако на вън е 25 градуса. Зависи ли външната температура на това или температурата на струята си е константа и зависи единствено от налягането на фреона в системата? Тъй като при мен в големите жеги и ми се струва как климатика ми духа хладно,но не чак супер студено. Пълнен е преди 1 седмица с фреон,проверихме системата и като че ли не изтичаше от никъде.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS + 330ci
Детайли за колата: черни :)

Re: проблем с климатика

Мнение от tosho_72 » 26 Юни 2011, 13:17

Разбира се че има разлика ако минава по студен или топъл въздух през питата.Ако колата е седяла на слънце ще мине много време докато започне да духа много студено.По принцип климатика работи както трябва от 2000об. нагоре

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 26 Юни 2011, 15:39

това за 2000об нагоре може наистина да е вярно,тъй като,онзи ден я бях оставил на слънце пред един ресторант за към 2 часа и се беше нагряла страшно(черна с черен кожен салон) навън беше към 37-40 градуса и я запалих и оставих да работи на място на климатик за 5мин и влизам и нямаше голяма разлика,от духалките духаше прохладен въздух, а не студен
и затова си мислех че имам някакъв проблем с климатроника
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 26 Юни 2011, 15:42

Моя като го пусна и веднага духа студено...поне това са ми впечатленията,може би щот не го пускам доста често ли не знам..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 26 Юни 2011, 17:46

на моя и на него му трябва малко време да почне да духа студено обаче неми мени силата на студеното при различни температури

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 27 Юни 2011, 0:26

:arrow:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 27 Юни 2011, 1:02

Нека да не пренебрегваме влиянието, което оказва количеството на фреона. Уиски, възможно е да ти е намалял грамажа. За горещият въздух, въздуховоди и т.н. сте прави.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 27 Юни 2011, 16:05

Е то сравнението е все едно като пуснеш горещо през лятото и горещо през зимата...... естествено че лятото ше духа много по горещо отколкото през зимата щото има голяма разлика във външните температури. Това е до усет. Пък тва за оборотите не е много вярно! И на празен ход трябва да духа много студено, по скоро фреона да е повече или по-малко отколкото трябва или пресостата да е позапушен!
ИзображениеБъРзИя ///

Назад към E36