Е36 320 на газ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- dimitar_tod82
- Потребител
-
- Кара: E 36 320
- Мечтае да кара: M6
Е36 320 на газ?
Здравейте! Съжелявам ако се повтаря темата, но с търсачката не открих точно това което търсих.(или не търся на павилното место...незнам)
Имам една 320-ка..карам си от от доста време и нямам никакви грижи за сега с нея. Но взе на ми идва малко дебело да я карам на бензин, понеже пътувам доста.
Та въпроса ми е: Има ли смисъл да слагам обикновенна газова на 320-ка? Предимства, ако има такива и недостатъци? Или да се ориентирам към 318-ка?
Благодаря!
Имам една 320-ка..карам си от от доста време и нямам никакви грижи за сега с нея. Но взе на ми идва малко дебело да я карам на бензин, понеже пътувам доста.
Та въпроса ми е: Има ли смисъл да слагам обикновенна газова на 320-ка? Предимства, ако има такива и недостатъци? Или да се ориентирам към 318-ка?
Благодаря!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Е36 320 на газ?
Определено има писано по твоя въпрос, но какво и да е. Ако газовата е хубава, монтира се качествено и се настрои кадърно - проблеми не вярвам да имаш. Немалко са колегите, каращи с обиковена газова, и биха ти казали същото. Щом пътуващ често, това доста ще облекчи разходите ти, и слагането на газ ще е оправдано. С 18-ки не се занимавай, щото разхода няма е много по-нисък. Аз бих казал, че едва ще усетиш разлика, или поне такава от 2-3лв. не си струва. Вече зависи и как караш. Тука минусите на 1.8 нарастват - след 120-130 почват да харчат доста. 320-ката в това отношение е много добре - 120-160 си харчи все 10. И да не се отклонявам от темата, ама ако питаш мен най си зависи от водача. Една кола може да даде коренно различен разход в зависимост от стила на каране. И наистина се разрови хубаво из старите теми, за да се запознаеш по-подробно. Че е много вероятно да ти заключат темата скоро.
- bate bobi
- Потребител
-
- Кара: Бмв е36 318ис купе
- Мечтае да кара: e36 m power
колега аз сьщо имам 320ка и я карам с обикновенна газова и сам много доволен откам разход на газ ми харчи 13 а изван градско пада на 8 всичко аз сам си монтирал с един приятел изобщо не гарми задалзително се пали на бензин и после превкючваш на газ само единпад бях забравил да я запаля на бензин ими грамна и нищо задалз трябжадаително трябва да сложиш кикалки на колекторите аз сам само с една голяма и няма ядове

- bate bobi
- Потребител
-
- Кара: Бмв е36 318ис купе
- Мечтае да кара: e36 m power
голега забравих дати каза че трябва да си вземеш голям изпарител аз сам с ''BRC'' 140KW и немаш грижи само сипваш газ и караш

Слагаш газов инжекцион и само му сменяш филтрите. Говоря от личен опит
И се подхилкваш на тия дето "плюят" по газаджиите.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Яро написа:Слагаш газов инжекцион и само му сменяш филтрите. Говоря от личен опитИ се подхилкваш на тия дето "плюят" по газаджиите.
Това е най-добрия вариянт

- xds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320 97'
- Мечтае да кара: BI-TURBO
Вчера взех моята кола от газаджийте на цена 1100 лв италиански инжекцион на мястото на резервната гума.Доволен съм, единственото което не знам дали е наред е: Нормално ли е на неутрална на бензин за държи 500 оборота а на газ различно някога 1500 някога 1000 някога 800 от време на време 600.Майсторите ми казаха че още 1 път ще трябва да отида да го нагласи и ми каза че било нормално това.Някакви компетентни мнения по въпроса ? Колата е Е36 320 97*
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Яро написа:Слагаш газов инжекцион и само му сменяш филтрите. Говоря от личен опитИ се подхилкваш на тия дето "плюят" по газаджиите.
Аз също го потвърждавам от опит!

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
гозовия инжекцион е работата няма да се занимаваш с глупости с тая обикновена може да те лудне
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
на 10 коли с обикновена газ само 1 работи читаво
ти си реши
ти си реши

never drive faster, than your guardian angel can !
- dimitar_tod82
- Потребител
-
- Кара: E 36 320
- Мечтае да кара: M6
благодаря колеги, но наистина нямам възможност да сложа ГИ. Чувал съм, че с обикновенна газоза имало опастност да пукне и да спука колекторите??? и после ставало сложно, а и разхода се вдигал доста в сравнение с газ-бензин и излизало почти еднакво дали караш на газ или бензин???
иначе колата си я карам в рамките на разумното....повече от 120-130 не я напъвам.
иначе колата си я карам в рамките на разумното....повече от 120-130 не я напъвам.
- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
колега просто слагаш инжекциона и забравяш за тия втора употреба обикновени газови.На моя бензинояд му слагах инжекцион в Перник,супер съм доволен,има 2години гаранция,направиха ми паспорт/за да затварям устите по газстанциите/,диагностика и монтаж всичко за 1100лева,,,колата си запази динамиката,усеща се само на високи обороти разлика в мощноста,но това е леко усезаемо,,,,
http://ads.radioultra.bg/index.php?opti ... d=99999999
дано не е прозвучало като реклама,но просто съм доволен от човека...
http://ads.radioultra.bg/index.php?opti ... d=99999999
дано не е прозвучало като реклама,но просто съм доволен от човека...
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...
- михаил христов
- Потребител
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: запорожец кабрио
колега слагаи обикновенна газ и си караи нема да имаш ядове ако сичко ти е ок и да кажа на клегата че обикновенната газ е 480лв чисто нова .и като при газовия инжекцион пак има малко замисляне ако я склопиш да не харчи.а иначе на голегата по горе аз му я слгах и сичко аз съм му правил и до сега нема ядове.Та за ГИ според мене е излишно даване на пари у тая криза
xds написа:Вчера взех моята кола от газаджийте на цена 1100 лв италиански инжекцион на мястото на резервната гума.Доволен съм, единственото което не знам дали е наред е: Нормално ли е на неутрална на бензин за държи 500 оборота а на газ различно някога 1500 някога 1000 някога 800 от време на време 600.Майсторите ми казаха че още 1 път ще трябва да отида да го нагласи и ми каза че било нормално това.Някакви компетентни мнения по въпроса ? Колата е Е36 320 97*
Гледам, че никой не ти отговаря, та аз да го кажа: НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО. И не се оправя с "настройка" на ГИ-то. Нещо не е наред по основната система (бензиновата), първо то трябва да се оправи, и чак след това да се настройва газовия инжекцион.
- xds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320 97'
- Мечтае да кара: BI-TURBO
Благодаря за отговора Газаджията ми каза че съм имал проблем с дебитомера и даже го бил изчистил малко но не работил като хората дали може да е вярно това ?
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3