По-голям интеркулер за TDS?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: bmx

Re: По-голям интеркулер за TDS?

Мнение от vinio » 15 Юни 2011, 13:49

AVGO написа:
ehot написа:Мисля че от някой американски дизел, Къминс или Додж може да има ?

Е от къде да го изровя тоя Куминс или Додж ... :conf:

Колегата говори за увеличаване на площта на кулера без да се увеличи обема му.......как става тоя номер да получим нещо по-голямо в кутия със същия размер :roll:
:shock: :shock: :shock:
Горивно нагнетателната помпа има дебит 25кв на цилиндър според бош.
Простата сметка е 6х25=150кв х 1.36=204к.с....мощност която няма начин да се постигне с оригиналната турбина! до тук с горивоподаването.
Сега да видим ''вятъра''
колкото и да се надува портовете на главата имат някакъв дебит и върху това е по-важно да се наблегне.
не мога само да разбера как колегата АВГО е установил че гнп-то му е на макс?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 15 Юни 2011, 22:35

Къде го чете това? Я даи да видя .То количество хубаво,ама налягане няма налягане
За портовете си прав,мотора е с камерно пьлнене ,друго е директното ,ама няма как .И пак дьвчем за едно и сьщо.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 17 Юни 2011, 21:54

а аз с какво мога да си изолирам турбо пътя,интевенцията с плочката и вдигане на налягането пресиян я свърши преди няколко месеца и се усеща разлика :bowdown: :bowdown: ,просто като барна тръбите ми се струват направво горещи,кажете с какво да ги изолирам?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Юни 2011, 22:42

cherepa83 написа:а аз с какво мога да си изолирам турбо пътя,интевенцията с плочката и вдигане на налягането пресиян я свърши преди няколко месеца и се усеща разлика :bowdown: :bowdown: ,просто като барна тръбите ми се струват направво горещи,кажете с какво да ги изолирам?

Продават изолация с дебелина 10мм самозалепяща е и от едната страна е с алуминиево фолио много яко лепи после няма махне . Бях си изолирал тръбата от кулера до всмукателите с това чудо ама да усетих нещо кой знае какво не можах , но мисля си е полезно и сигурно качва малко мощността .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: BMX

Мнение от ehot » 22 Юни 2011, 9:17

След няколко дена ще изолирам всички турбо пътища, и в момента си търся по голям Кулер и ако намеря ще сложа и ще ви кажа какво се получава :D
Изображение

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Юни 2011, 18:14

Като го намериш, кажи от каква кола е и размери на питата. И няма смисъл всички пътища да изолираш ами само след интеркулера. Препоръчвам и поставяне на пластмасов колектор на нашите баби. Някой ден и аз мисля да й забода пластмасата :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: AvGo's Devil
Мечтае да кара: дълго

Мнение от AVGO » 22 Юни 2011, 18:46

Майкоооооо, днеска след малко спокойно каране из града, спрях да бутна турбо пътя от интеркулера към колектора...малеееееее то туй нещо е нагрято на едни 90 градуса, пари та се не пипа...После бутам самия смукателен колектор...пфффффф същата работа и като се замислих .... какъв кислород има тая кола след като въздуха влиза на 90 градуса :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: А представям си какво ще е ако има стъпка :ranting: :ranting: :ranting:
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Юни 2011, 18:53

Ако имаш някой авер с лаптоп и кабели за диагностика я гледайте на живи данни докато караш. Има меню от което може да се следи темп. на входящия въздух.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 22 Юни 2011, 18:57

AVGO написа:Майкоооооо, днеска след малко спокойно каране из града, спрях да бутна турбо пътя от интеркулера към колектора...малеееееее то туй нещо е нагрято на едни 90 градуса, пари та се не пипа...После бутам самия смукателен колектор...пфффффф същата работа и като се замислих .... какъв кислород има тая кола след като въздуха влиза на 90 градуса :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: А представям си какво ще е ако има стъпка :ranting: :ranting: :ranting:

АМИ АЗ ПРЕДИ НЯКОЛКО ПОСТАА ПИСАХ ТВА АМА НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА :ranting: :ranting: :ranting: затова някой ако има диагностика ако му се играе даа изолира да пише за температурата преди и след изолация

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 22 Юни 2011, 19:01

Zubcho написа:Ако имаш някой авер с лаптоп и кабели за диагностика я гледайте на живи данни докато караш. Има меню от което може да се следи темп. на входящия въздух.

Защо ли си мисля че няма как да стане защото буксата за компа е под капака от лявата страна на двигателя.Нито кабелите са достатъчно дълги, нито пък ще карам на отворен капак пък и никой няма да се навие да си развали материала.Та така де, това може да се види само запалена на място и примерно с малко форсиране, но в движение....не виждам как да стане.

пс : Череп, да бе ти писа за това но там е работата че дори и да се изолира пътя, то като идва горещ въздух, файда няма :(

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ehot » 22 Юни 2011, 19:20

Мойта тдс-ка е с пласмасов входящ колектор ;) Да,същност с прав за това че само след кулера трябва да се изолират.
Мисля да е универсален по 200 лв са толкова пари не ми се дават,та чакам някой от тези да изпадне втора рака.. Иначе мисля да го изкарам от пред да стане малко брутално 8) :mhihi:

Авго не си ли с пласмасивият колектор ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 22 Юни 2011, 19:23

ehot написа:Мойта тдс-ка е с пласмасов входящ колектор ;) Да,същност с прав за това че само след кулера трябва да се изолират.
Мисля да е универсален по 200 лв са толкова пари не ми се дават,та чакам някой от тези да изпадне втора рака.. Иначе мисля да го изкарам от пред да стане малко брутално 8) :mhihi:

С пласмосовия колектор съм и имам чувството че ще се разтопи в скоро време :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ehot » 22 Юни 2011, 19:24

AVGO написа:
ehot написа:Мойта тдс-ка е с пласмасов входящ колектор ;) Да,същност с прав за това че само след кулера трябва да се изолират.

С пласмосовия колектор съм и имам чувството че ще се разтопи в скоро време :mhihi:

е стига бе,мойта не се нагорещява толкова :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 22 Юни 2011, 20:08

В движение диагностиката става.Откача се буксата и кабела до лаптопа /мотортестера минава спокоино.
Аз ползвам Аутобос,на които кабела му е бая дебел.
Темп на входящия вьздух е винаги около 50 гр,поне това виждам наи често.А тея дето са с ПВЦ колектор и дебитомер ,взимат данни от дебитомера ,тьи че там нее меродавно
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Юни 2011, 21:11

vinio написа:Горивно нагнетателната помпа има дебит 25кв на цилиндър според бош.

25кв = 25кв///ато*и*да*е*там*мерната*единица*за*дебит*според*оная*пасмина*инженерите*дето*са*го*смятали ?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E34