Различен шум на двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Различен шум на двигателя
здравейте колеги имам нужда от малко помощ, колата ми е 320i 99та година 150 коня. от може би седмица когато двигателя загрее добре особено след извънградско каране, когато спра и тръгна на първа, шума от мотора е различен от нормалния, трудно ми е точно да дефинирам но някак си не е толкова бръмчащ, а по скоро виещ. честно казано не съм забелязал някакви други "симптоми" от вида губвне на мощност и тн, но просто ме притеснява тази според мен нередност, пак казвам до преди седмица не се е случвало, а дори и сега когато колата не е добре загряла няма подобен звук, а този с който съм свикнал, и се чува единствено когато потеглям на пъва или просто дам газ но само до към 2500 оборота, после пак си почва да се чува нормално, надявам се че обяснението ми беше горе доло добро 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Различен шум на двигателя
Така като чета какво имаш предвид и ако шума е нещо като леко носово виене, и ако всички ремъци са ти наред, нямаш нещо разхлабено или някоя затегнала ролка която се завърта след 2500 оборота, която да кара ремъка да вие може да е нормално (макар че се съмнявам) и да не си се заслушвал. Друг път имало ли е такъв шум или не си обърнал внимание?
Ами, колега, единственият вариант за теб е след като почне да вие, да вдигнеш капака и сам да се ослушваш и да проследиш откъде точно идва звука. Ако не можеш сам - на сервиз! Така няма да получиш еднозначен отгоор според мен!
ами има го от 10тина дни, преди това не си е променяла "тона" дори след дълъг път, да речем 300км.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
за мен вариант е някоя ролка, която си е изпяла песента при студен мотор да работи но като загрее раздува и работи много по трудно и ремъка пързаля, но най-добре както каза колегата отваряш капака слушаш и търсиш.
оказа се че е нямало никакъв проблем, просто е било от шума на виско-то, ама като карам за пръв път колата в сериозни жеги (купих я миналата година септември месец) и никой не ме е осведомил за подобна подробност така става
извинявайте за загубеното време 

6 мнения
• Страница 1 от 1