Ремонт на на разширителното казанче
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Ремонт на на разширителното казанче
DirtySouth написа:Мето на 99 процента си прав , НО ! При положение че тоя ремонт излиза около 5 лева и 10 минути работа и държи 1 година , аз ако си купя нов радиатор за 200 лева ще му избивам парите 400 години... Ще го залепя и аз с поксипол или с онова лепило от бриколаж пък ще видим колко ще държи
Бе, не е баш 5 лева, щото само щутцера от стругаря ти е 10 лева, освен ако не си го правиш ти ... ма материала като го сторнираме + лепилото и пак си върви към 20 лева.
Ще те държи, обаче имай предвид че трябва да го укрепиш или със щуцер отвън или със втулка отвътре.. ако мислиш само да лепиш пукнатината с лепило - по-добре не се занимавай

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Мисля си за вътрешна втулка но се чудя кво да я магеря да я боядисвам с боя че неща да ми цапа антифриза с ръжда
I'm slowly drifting

- metodi80
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Мето на 99 процента си прав , НО ! При положение че тоя ремонт излиза около 5 лева и 10 минути работа и държи 1 година , аз ако си купя нов радиатор за 200 лева ще му избивам парите 400 години... Ще го залепя и аз с поксипол или с онова лепило от бриколаж пък ще видим колко ще държи
Аз в никакъв случай не казвам ,че не трябва да опиташ , даже напротив ... ! Опитай , ремонтирай го , аз бих направил същото , както всъщност бях правил с моя стария радиатор , даже тема пуснах .... Но същия този ремонтиран радиатор ме "бута" има няма половин година и на края пак си купих нов ... Просто споделям опита си , но пак повтарям , в ниакъв случай не казвам , че не трябва да опиташ да ремонтираш твоя ... Дори два месеца да те вози пак е нещо , а и при тебе се вижда леко напукано с началото на щуцера , може пък при тебе състоянието на пластмасата да не е чак толкова зле ....
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
DirtySouth написа:Мисля си за вътрешна втулка но се чудя кво да я магеря да я боядисвам с боя че неща да ми цапа антифриза с ръжда
Алуминия до колкото знам не ръждясва

От друга страна, съвсем теоретично погледнато втулката щом е от вътрешната страна, дори и 2 мм да е дебела, ще окаже влияние върху дебита, което ще повиши налягането на обратният антифриз, което не се знае дали няма да се отрази негативно на нещо друго

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ogata написа:DirtySouth написа:Мисля си за вътрешна втулка но се чудя кво да я магеря да я боядисвам с боя че неща да ми цапа антифриза с ръжда
Алуминия до колкото знам не ръждясва![]()
От друга страна, съвсем теоретично погледнато втулката щом е от вътрешната страна, дори и 2 мм да е дебела, ще окаже влияние върху дебита, което ще повиши налягането на обратният антифриз, което не се знае дали няма да се отрази негативно на нещо друго
Алуминия не ръждясва,но с годините корозира по негов си начин,не като ръждата спрямо желязото..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ти с годините , тоя радиатор няма да го карам 10 години , а за дебита с 2мм деазнам не мисля че ще е толкова от значение
I'm slowly drifting

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2