318тдс претриса при гасене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
318тдс претриса при гасене
Колеги, от какво може да претриса колата при гасене на двигателя? Дали е маховика (при тръгване от място няма никакво претрисане), или са тампоните на двигателя (те май повече ме съмняват, или поне така ми се иска да е
). Някой може ли да ми каже всичките симптоми при прецакан демпферен маховик и симптомите при скъсани тампони?

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Re: 318тдс претриса при гасене
luizov написа:..Колеги, от какво може да претриса колата при гасене на двигателя?..
един голям + за тампоните...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Значи маховика щом не ти претриса при потегляне, може лека полека да го елиминираш като вариант.
Ама то всеки дизел си претрира при гаснене, ти как прецени че твоята тресе повече.
При прецакани тампони на мотора, той не стои правилно в коша самия мотор, а леко килнат, може да ти тресе на празен ход като си на светофар примерно ...
За маховика аз лично понеже моя съм го сменял и беше демферен - при потегляне ми тресеше, като отпускам съединителя леко и без много много газ - оставям я самичка да потегли. Засилва се тресенето при натоварена кола и респективно при нагорнище, дори се засилва ако си товарил съединителя много - да речем, полусъединител, теглене на кола, каравана и т.н.
Ама то всеки дизел си претрира при гаснене, ти как прецени че твоята тресе повече.
При прецакани тампони на мотора, той не стои правилно в коша самия мотор, а леко килнат, може да ти тресе на празен ход като си на светофар примерно ...
За маховика аз лично понеже моя съм го сменял и беше демферен - при потегляне ми тресеше, като отпускам съединителя леко и без много много газ - оставям я самичка да потегли. Засилва се тресенето при натоварена кола и респективно при нагорнище, дори се засилва ако си товарил съединителя много - да речем, полусъединител, теглене на кола, каравана и т.н.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
deyan-enchev написа:Значи маховика щом не ти претриса при потегляне, може лека полека да го елиминираш като вариант.
ми аз в интерес на истината друг дизел освен моя тдс не съм карал

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Моят ТДС също притриса когато изгася двигателя. Не знам на какво се дължи, но всичките дизели, които съм карал го правят.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тампони мотор , тампони скоростна кутия ( да и от това си тресе) и се сменят ей така без да са скъсани ми просто гумата става кат лукум . Иначе и дизела си гасне кат отсечен обаче за това трябва читав маховик ,а ме съмнява че и 10% от колите го имат ( мое мнение нищо лично ). Тва че не тресе при потегляне квото и да било както и при всякакви натоварвания на съединителя не значи на 100$ , че е добър маховика . Моя си е отишъл ( така я взех ) и само притраква кат гася и леко притриса мотора което е повече от сигурен показател за лошо гасене на вибрациите от него поради изпята песен или пенсионна възраст или скапан кой както иска така да му казва
. И нещо друго усеща се повечко претреперване като пускаш климатика .

7 мнения
• Страница 1 от 1