Спукан радиатор-вече залепен
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Спукан радиатор-вече залепен
apostolakis написа:здравей колега.на есен ми протече и моя радиатор от щуцера на дебелия маркуч горе до казанчето реших да го залепя и стана като нов.тази неделя след обяд както си карам и колата ми загря рязко.спирам веднага и гледам маркуча изкочил и щуцера останал в него. та моят съвет е като събереш някой лев си вземи нов че не знаеш кога ще роди нацяло
Ето една темичка за оправяне точно на този проблем

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0#p1944098

- apostolakis
- Потребител
-
- Кара: BMW е90
съгласен сам с теб,варианти за лекуване много.но моят вариант изкара няколко месеца.може и лепилото да е било фалшиво че се скъса целия щуцер 

Отново включване от моя милост. Този път ми се получи, от 5тия опит може би.
Не знам дали по-рано в постовете бях писал, но преди няколко дни вече направихме удължител за щуцера от полиамид (първоначално се мъчихме със стоманен такъв, което излезе неуместно поради различните топлинни коефициенти на разширяване на метала и пластмасата). Залепихме го със червен термоустойчив силикон Абро (беше в някаква тубичка, като лепило Рила). Освен това за по-голяма сигурност е захванат с 2 метални скоби, едната държаща се за основата на казанчето на радиатора, другата за гумения маркуч и стегнати по между им от друга метална свръзка.
След като го изчаках този път не 24 а 36 часа да хване, днес го подложих на екстремни тестове (около 50ина км. извънградско ръчкане яко 2-ра, 3-та, 4та в лютеницата) при външна температура около 30 гр. на сянка. Въобще не беше прокапал от никъде.
Знам, че е временно решение докато не се позамогна малко, но засега ще свърши работа.
Успех и на вас, колеги
Не знам дали по-рано в постовете бях писал, но преди няколко дни вече направихме удължител за щуцера от полиамид (първоначално се мъчихме със стоманен такъв, което излезе неуместно поради различните топлинни коефициенти на разширяване на метала и пластмасата). Залепихме го със червен термоустойчив силикон Абро (беше в някаква тубичка, като лепило Рила). Освен това за по-голяма сигурност е захванат с 2 метални скоби, едната държаща се за основата на казанчето на радиатора, другата за гумения маркуч и стегнати по между им от друга метална свръзка.
След като го изчаках този път не 24 а 36 часа да хване, днес го подложих на екстремни тестове (около 50ина км. извънградско ръчкане яко 2-ра, 3-та, 4та в лютеницата) при външна температура около 30 гр. на сянка. Въобще не беше прокапал от никъде.
Знам, че е временно решение докато не се позамогна малко, но засега ще свърши работа.
Успех и на вас, колеги

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2