е36 318i Въпроси за различни проблеми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Bavareca88
- Потребител
-
- Кара: e36 318i
- Мечтае да кара: Всичките М-ки
е36 318i Въпроси за различни проблеми
Здравейте колеги , днес се сдобих с първото ми БМВ , на което много се радвам . Но както всяка кола на 15-20 години си има и своите проблеми !
1.Имам питане относно хидравликата .. Общо взето такава няма
Та , колко горе - долу излиза смяната на хидравличната помпа и дали трябва да се смени и хидравличната рейка
Много ще се зарадвам , ако някой ми каже , че проблема в липсата на лекия волан може и да е малък
2.Като карам по паваж , се усеща от време на време едно чукане на твърдо (не е като хлопане) Усеща се се едно чука във волана , съмнява ме рейка ... но дали е така вие ще кажете ?
3.Климатроника не духа студено , тука вече гадаеме , но не ми пречи да постна проблема . Днеска от емоций не можах да видя дали върти перката при включена клима ... сега се сетих за това .Чуваха се някакво шумове при включване и исключване .
Общо взето е това , почвам лека по лека да я стягам . Много мерак имам ,като цяло по БМВ -тата , до сега смених 3-4 коли , имах и р19 16в което много харесвах , но тази ми действа някак си специално
Ще се радвам , ако има интерес към моите проблеми и ще чакам съветите ви !
1.Имам питане относно хидравликата .. Общо взето такава няма

2.Като карам по паваж , се усеща от време на време едно чукане на твърдо (не е като хлопане) Усеща се се едно чука във волана , съмнява ме рейка ... но дали е така вие ще кажете ?
3.Климатроника не духа студено , тука вече гадаеме , но не ми пречи да постна проблема . Днеска от емоций не можах да видя дали върти перката при включена клима ... сега се сетих за това .Чуваха се някакво шумове при включване и исключване .
Общо взето е това , почвам лека по лека да я стягам . Много мерак имам ,като цяло по БМВ -тата , до сега смених 3-4 коли , имах и р19 16в което много харесвах , но тази ми действа някак си специално

Ще се радвам , ако има интерес към моите проблеми и ще чакам съветите ви !
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: е36 318i Въпроси за различни проблеми
виж първо дали има в хидравликата масло и тогава даваи нататък а до тропането си е чисто гадаене виж някои дая прегледа предницата за климатика може да му е малко фреона или изобщо да няма
Честито, със здраве да си я караш
Много са общи проблемите и така на гадаене надали ще имаш полза от нашите мнения.
Най-добре мини през сервиз да ти огледат какво-що, за един преглед, поне повече от 10-ина лв. надали ще ти вземат, а поне ще знаеш със сигурност какво точно ще трябва да сменяш и съответно да си направиш сметката, кое по-напред.

Много са общи проблемите и така на гадаене надали ще имаш полза от нашите мнения.
Най-добре мини през сервиз да ти огледат какво-що, за един преглед, поне повече от 10-ина лв. надали ще ти вземат, а поне ще знаеш със сигурност какво точно ще трябва да сменяш и съответно да си направиш сметката, кое по-напред.
И аз имам един въпрос. Защо си я взел при такива видими проблеми? Или ти е подарък 

- Bavareca88
- Потребител
-
Не бартер направих колега . Като цяло гледах двигателя в какво състояние е и външните забележки
Може да се каже ,че почти няма такива . Другото се прави

- Bavareca88
- Потребител
-
Колеги , как да разбера дали двигатекя ми е с верига , или ремък ? Относно хидравликата днес проверихме маслото и определено няма течове . Значи съм за нова помпа ... ама само не ми стана ясно ясно защо са сложили казанчето , на такова ши*ано место
Отнесоха 2-3 майките на инж. от БМВ

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Ако имаш късмет може и проблемите да се окажат лесно и евтино отстраними.
Bavareca88 написа:Колеги , как да разбера дали двигатекя ми е с верига , или ремък ? Относно хидравликата днес проверихме маслото и определено няма течове . Значи съм за нова помпа ... ама само не ми стана ясно ясно защо са сложили казанчето , на такова ши*ано местоОтнесоха 2-3 майките на инж. от БМВ
![]()
Зависи с кой мотор 1.8 си по старият м40б18 е с ремък, а по-новият м43б18 е с верига.
м40б18

м43б18

8 мнения
• Страница 1 от 1