М40б18 смяна части
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- flawless
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34
- Мечтае да кара: М3,М5
М40б18 смяна части
Колеги карам е36 с м40б18 разхода и вървежа за 18 годишна кола са супер.. Но тракането .. тракането е ужасно и е срам прилича на някоя фиеста от 90година .. не искам да сменям мотор.. да купувам друга е36ца държа за сега на този мотор купето ми е прилично окачване интериор супер.. екстериор с леки забележки.. но съм решил да се справя с това тракане за начало.. Знам че съветите са нов вал ако е задрал кобилици повдигачи .. та мисълта ми е да помогнете с даването на савет за тези части от къде да ги закупя линкове ако е онлайн.. магазини в сливен и стара загора ако знаете... и подробности

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: М40б18 смяна части
Има и втора употреба от колеги от форума с такива мотори и са работили доста добре преди да се почнат на части,та ще ти излезне тънкана..може и да те насоча към даден човек 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- flawless
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Има и втора употреба от колеги от форума с такива мотори и са работили доста добре преди да се почнат на части,та ще ти излезне тънкана..може и да те насоча към даден човек
Да аз трябва да го отворя и да видя каква е работата щото още от капачката като отворя виждам кал сигурно ако вала е задрал ще взема от някой колега както казваш а повдигачи кобилици нови .. а иначе съм 90% сигурен че мотора ще е кален и ще хубаво да се почисти маслената магистрала .. но не съм чистил до сега .. ако може съвети от някой който ги е правил тезе неща ще се радвам

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
- flawless
- кандидат ентусиаст
-
Да колега благодаря мисля да отворя скоро капака да видя за какво става вапрос.. ако е задрал вала ще взема от някой колега както съветваш вал а иначе нови клапани кобилици.. но като отварям капачката ми се струва че целия ще е в кал.. и искам да попитам как точно се чисти маслената магистрала какво точно се прави .. Ще съм благодарен някой да хвърли светлина ..

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
като сменяш вала земи и кобилици че твоите сигурно са за смяна а повдигачите като разглобиш ще видиш как са аз имах няколко запекли и направо си зех нови
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
В ибей.де има цели нови комплекти за около 200Евра. Колко са стока не е ясно 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тези в ибей и аз бях ги гледал имаше тема за тях с коментари за качеството им обаче нешто нея намирам
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V
Аз смених на моя мотор разпределителния вал,кобилиците,повдигачите и маслената тръбичка. Частите ми струваха около 290 евро. Направих и профилактика на главата- райбероване,нови изпускателни клапани и маслосъбирателни гумички. Двигателя работи бих казал добре, но въпреки това си има едно специфично потракване, което предполагам си е характерно за M40. Преди няколко дена карах една 318-ка с M43 и колата ускоряваше доста по-слабо от моята. Вероятно има някакъв проблем според мен.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
VooDoo-36 написа:Аз смених на моя мотор разпределителния вал,кобилиците,повдигачите и маслената тръбичка. Частите ми струваха около 290 евро. Направих и профилактика на главата- райбероване,нови изпускателни клапани и маслосъбирателни гумички. Двигателя работи бих казал добре, но въпреки това си има едно специфично потракване, което предполагам си е характерно за M40. Преди няколко дена карах една 318-ка с M43 и колата ускоряваше доста по-слабо от моята. Вероятно има някакъв проблем според мен.
Това специфично потракване...е възможно да ти е от биелни лагери. Също така има разни мнения, че проблема горе в главата идва от прецакана гарнитура на картера и биелни лагери.
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V
Don_Mandragon написа:VooDoo-36 написа:Аз смених на моя мотор разпределителния вал,кобилиците,повдигачите и маслената тръбичка. Частите ми струваха около 290 евро. Направих и профилактика на главата- райбероване,нови изпускателни клапани и маслосъбирателни гумички. Двигателя работи бих казал добре, но въпреки това си има едно специфично потракване, което предполагам си е характерно за M40. Преди няколко дена карах една 318-ка с M43 и колата ускоряваше доста по-слабо от моята. Вероятно има някакъв проблем според мен.
Това специфично потракване...е възможно да ти е от биелни лагери. Също така има разни мнения, че проблема горе в главата идва от прецакана гарнитура на картера и биелни лагери.
При мен не е точно тракане , а по-скоро едно леко цъкане идващо от газоразпределителния механизъм. Чува се само в по-ниските обороти- като изфорсирам мотора не се чува. Проблем в биелните и основните лагери звучи различно. Стария вал и кобилиците всъщност не бяха чак толкова зле, защото си стигах прекъсвача без проблем. Bиждал съм няколко износени разпределителни вала от M40 и на гърбиците им имаше ръбче, образувано от контакта на вала с кубилиците.
10 мнения
• Страница 1 от 1