Съвместимост air bag

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Съвместимост air bag

Мнение от Делян » 15 Юни 2011, 14:47

Поразрових в подфорумът, но не открих отоговор на това, а именно, пасва ли air bag от трилъчевият(цепнат лъч) на м-ков волан? Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Съвместимост air bag

Мнение от Retrofit » 15 Юни 2011, 15:06

Става, еднакви са айрбеците, стига М-ковия да е по новия, като сцепения лъч.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 15 Юни 2011, 15:12

Здравей колега!

Ето ги схемите от realoem.com.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=35
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=35

Според номера съвпадат :yes:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 15 Юни 2011, 22:38

Напълно еднакви са. :yes:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 16 Юни 2011, 8:33

Има ли разлика в бег-овете между другите и този...нищо не намерих в реал :dunno:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Юни 2011, 8:39

Тоя бег е от Е36 - мисля, че беговете са различни, а за буксите съм сигурен, че са различни.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 16 Юни 2011, 8:51

Zagy написа:Тоя бег е от Е36 - мисля, че беговете са различни, а за буксите съм сигурен, че са различни.

т.е. ако искам да си сменям волана с такъв със сцепен лъч наприемр ще трябва да сменя освен самия волан с работещ бег и.....
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Юни 2011, 11:07

... и някакъв фланец или преходник, защото централния болт и отвор са различни. Буксата май също ще трябва да се преправи.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 16 Юни 2011, 13:20

jbankov написа:Има ли разлика в бег-овете между другите и този...нищо не намерих в реал :dunno:

Буксите и захващането на стария волан с триъгълният баг и новият с кръглия баг при е46 е еднакво . Разликата идва от там че старият е с една степен на надуване т.е няма значение как ще се блъснеш , леко или силно баг-а ще изкочи напълно . При тия с кръглия баг има 2 степени т.е ако се блъснеш леко еърбаг-а няма да се надуе напълно и съответно няма да ти разкърви носа . чел съм доста историй за това че стария и новия баг не били взаймозаменяеми . Лично аз съм го пробвал , смених стария волан с такъв с кръгъл баг , м-ков и веднага ми светна лампата за еърбег-а на тъблото . Проблема при мен беше че бях забравил да откача плюс-а на акумулатора . Изтрихме грешката и от тогава съм нямал проблеми . Същото съм го правил и на един познат на е46-цата , тогава разкачихме акумолатора и го оставихме за 15 мин , сменихме волана и воала , нямаше грешки и всичко си работеше както трябва .
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 16 Юни 2011, 13:50

Аз се извинявам на автора на темата Dpy, че се намесвам в темата му :bowdown:

vvaskoo написа:
jbankov написа:Има ли разлика в бег-овете между другите и този...нищо не намерих в реал :dunno:

Буксите и захващането на стария волан с триъгълният баг и новият с кръглия баг при е46 е еднакво . Разликата идва от там че старият е с една степен на надуване т.е няма значение как ще се блъснеш , леко или силно баг-а ще изкочи напълно . При тия с кръглия баг има 2 степени т.е ако се блъснеш леко еърбаг-а няма да се надуе напълно и съответно няма да ти разкърви носа . чел съм доста историй за това че стария и новия баг не били взаймозаменяеми . Лично аз съм го пробвал , смених стария волан с такъв с кръгъл баг , м-ков и веднага ми светна лампата за еърбег-а на тъблото . Проблема при мен беше че бях забравил да откача плюс-а на акумулатора . Изтрихме грешката и от тогава съм нямал проблеми . Същото съм го правил и на един познат на е46-цата , тогава разкачихме акумолатора и го оставихме за 15 мин , сменихме волана и воала , нямаше грешки и всичко си работеше както трябва .

При мен ситуациата е следната: колата е е46, '01 и е с трилъчевия волан като този,който бях прикачил по-нагоре.Виждал съм и други с такива и си мисля, че воланите са съвместими.Според теб, ако сменя само волана и си оправя грешката при евентуален инцидент какво би станало с бега.Как ще се отвори?Трябва ли да сменям задължително и буксите?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Юни 2011, 12:16

Благодаря ви колеги :bowdown:

Назад към E46