Странно-нивото на горивото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странно-нивото на горивото

Мнение от didoevs » 14 Юни 2011, 21:30

Колеги,сигурно ще ви се стори доста странно,но от известно време забелязвам странен проблем,значи най-просто имам чувството че когато колата ми остане с малко нафта,светне лампата че и по надолу,става въпрос за 318 ТДС,колата не върви така както с половин резервоар примерно!Дали има нещо което се едно я вкарва в авариен режим или :banghead: незнам!Но все пак някой ще кажат че си вношавам,не е така просто с повече нафта колата е съвсем друга,без значение къде сипвам!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Re: Странно-нивото на горивото

Мнение от GKuzmanov » 15 Юни 2011, 11:13

един комшия ми обясняваше как като остане с под 7-8 литра, качва 5коня защото се е олекотил :mhihi: та по твоя въпрос по-скоро си внушаваш, доколкото знам само докато стрелката за температурата ти излезе от синьото си в авариен режим (така знам може и да не е така)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Юни 2011, 11:44

GKuzmanov написа:... доколкото знам само докато стрелката за температурата ти излезе от синьото си в авариен режим (така знам може и да не е така)

Няма такова нещо при старите кошници . При по-новите ,съществува ограничител до дадени обороти 4к примерено,над които не можеш да форсираш колата докато не загрее ,но това не значи ,че е в авариен режим ,а просто система за за "щадене" на мотора.
Иначе по конкретния въпрос в темата,нямам логично обяснение,освен ,ако сондата в резервоара е по-висока от нормалното и някак си засмуква въздух.Което никак не ми се вярва ...особено при дизел :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 15 Юни 2011, 12:38

сигурен ли си че няма система ??? ако искаш да запалиме мойта е36-ца и да видиш как работи докато не излезе от синьото ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Юни 2011, 12:45

GKuzmanov написа:сигурен ли си че няма система ??? ако искаш да запалиме мойта е36-ца и да видиш как работи докато не излезе от синьото ?

Ами не ,не съм сигурен за твоята определено и не мога да споря :)
Но съм сигурен примерно за други ТДС-и в това число и Е60 525д 2004-та ,че го палиш студен и го ребриш ,колкото душа ти иска без да те ограничава каквото и да било :wave:

п.п. А твойта ще я видя до няколко дни и ще го обсъдим тоя въпрос ... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 15 Юни 2011, 12:47

да ама няма как да ти го покажа :mhihi: щото няма как да не мина синьото докато дойда :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 15 Юни 2011, 14:34

didoevs написа:Колеги,сигурно ще ви се стори доста странно,но от известно време забелязвам странен проблем,значи най-просто имам чувството че когато колата ми остане с малко нафта,светне лампата че и по надолу,става въпрос за 318 ТДС,колата не върви така както с половин резервоар примерно!Дали има нещо което се едно я вкарва в авариен режим или :banghead: незнам!Но все пак някой ще кажат че си вношавам,не е така просто с повече нафта колата е съвсем друга,без значение къде сипвам!

Помрата в резервоара как е? Въздух след горивния филтър има ли?
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 15 Юни 2011, 18:43

Чист ли ти е резервоара?На колега с опел-2001 дизел,каза че и неговата правела така,когато светнела лампата за нивото.Хората които чистили резервоара,му наляли в една 10л туба от мин. вода,нафтата която му била в резервоара-освен плуващите парцали в нея имало на повърхността и нещо като коричка,/крем карамел/ :mhihi: и като падне на минимумът помпата не може да засмуче както трябва.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 16 Юни 2011, 9:11

vanci88 написа:...Помрата в резервоара как е?...

:yes: Виж я дали изобщо работи...

Назад към E36