Странно чаткане отзад
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Странно чаткане отзад
Колеги,от три месеца някъде отзат странно чатка като от накладки звук.Звука е точно все едно се наместват накладките.Прави го когато я засила 1-ва,2-ра освободя я и леко натисна спирачката и се чува "чат,чат" точно като наместване.Понякога го прави и като давам назад и пак натисна спирачката.Дигнахме я в нашия сервиз,гледахме дърпахме няма хлабавини колата,стегната е.След това на друг майстор думите му бяха "немога да го хвана това" После пак в нашия сервиз я разглобихме почти цялата отзад,махнахме и дисковете да видя накладките на ръчната да не са се исипали и да се наместват нещо,не са те!
Напръсках къде имаше тампон,носач и движещете се части с ВД40,същата работа.Понякога звука е по силен при натискане на спирачката,понякога по слаб,но винаги го усещам като наместване.Не са накладки,не е разхлабена никъде.....къде може да е проблема?

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Re: Странно чаткане отзад
slitter написа:А да не е скъсала купето и да се чува горе от амортисьора????
Още като взех колата една от първите теми които прочетох беше за "късане на заден мост от купето" и настръхнах,после се успокоих като разбрах че на феисовете проблема е отстранен,но редовно си я преглеждам в тия области за "тази болест".Не колега няма проблем там.
Един колега от София, The Beast, така около половин година му чаткаше задницата и не можеха да открият откъде! А тази задница е в пъти по-сложна от предницата, има много елементи по нея! Драсни му едно ЛС и го питай какво точно се беше оказало, че вече съм забравил, да не би и на теб да ти е от същото! Беше обиколил сума сервизи, докато не го откриха! После пиши какво се е оказало
Има я неква тъмна там!

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Аз ще пиша аз ами,интерсното е че и двамата ни майстори в сервизите ни неможаха да го хванат.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Да не би да са изпаднали пластинните пружини на накладките отзад? Има едно притракване и призвъняване ако са паднали... Друг вариант е да се охлабила някоя от алуминиевите ламаринки, които са около генерацията...
Si non confectus, non reficiat.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Загич,не е това,накладките бяха свалени и бстоно прегледани за хлабини както и апаратите.За другото което кзваш е изключено тракването за части от секундата е само когато натисна спирачка.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колега, можеш да пробваш на загасена кола, на скорост - излез и я разклати малко по-силно напред назад и ако го чуваш - според мен си за гумено каре отзад на диф-а
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
и при мене имаше чаткане .от задницата се чуваше.даже свалихме и предпазната ламарина на резервоара от кардана,и накрая се оказа ,че току що сменените ми (ментета)висящи тампони на задните амортесьори са се скъсали на 10тия МЕТЪР след смяната им.после си купих такива от дарукар и сега не чатка една година вече. 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
mili4uk написа:Колега, можеш да пробваш на загасена кола, на скорост - излез и я разклати малко по-силно напред назад и ако го чуваш - според мен си за гумено каре отзад на диф-а
Колега не би ли било редно ако е нещо по дифа само на скорост като е тогава да причатква?При мен го прави като освободя от скорост и като натисна спирачката леко и се чува "чат,чат" и толкоз до следващото ускорение и освобождаване на скорост.Дупки,неравности невлияят.
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
а ако вдигнеш ръчната на място ,загасиш колата и разклатите колата силно двама човека наляво и надясно от към задни колела има ли го??? и после пак разклащате без ръчна.и виж тогава какво ще се получи.
при мене се получаваше особенно прискърцване когато е на ръчна.
при мене се получаваше особенно прискърцване когато е на ръчна.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Обикновено такива казуси се оказват нещо много тъпо, при мен имаше такова скърцане и потропване отпред, и какво ли не гледах и не правих докато един ден се прибирам и бях навил волана надясно. Какво виждам има една малка кора която с е откачила и като натисна спирачките носача се сгъва нагоре и я натиска и започва да лопка. Имай предвид че съм забелязал че в купето се чува в пъти по силно когато има някакъв шум от колкото отвън, и съм го установил не веднъж. Успех 

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
Колега при мен имаше подобно на твоето чаткане, след обстоен преглед установих че задния диск от задната страна половината е разждясъл, а на другият пък имаше периферия част от която беше отчупена и явно при натискане по злобно на спирачката и счупената периферия кърти от феродото.Понеже не бях сигурен дали от него чатка,и да купувам дискове напразно, пуснах малко флекса по периферията на диска.Сглобих го и от тогава няма никакъв звук,ама и дисковете не смених де
.Та огледай дисковете от двете страни и на мен неми се вярваше че може от там така да ми чатка като натисна спирачката.

- Rundev
- младши ентусиаст
-
AUDI-6EFFFFFFFA написа:Колега при мен имаше подобно на твоето чаткане, след обстоен преглед установих че задния диск от задната страна половината е разждясъл, а на другият пък имаше периферия част от която беше отчупена и явно при натискане по злобно на спирачката и счупената периферия кърти от феродото.Понеже не бях сигурен дали от него чатка,и да купувам дискове напразно, пуснах малко флекса по периферията на диска.Сглобих го и от тогава няма никакъв звук,ама и дисковете не смених де.Та огледай дисковете от двете страни и на мен неми се вярваше че може от там така да ми чатка като натисна спирачката.
Ние ги сваляхме колега,за да проверим накладките на ръчната.Не са те.

14 мнения
• Страница 1 от 1