Проблем с рейката на Е39 .......

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Проблем с рейката на Е39 .......

Мнение от im0tep » 12 Юни 2011, 20:32

Колега,имам АБСОЛЮТНО същия проблем от около една година вече и стана точно след смяна на някой неща по предницата.Ходил съм по няколко майстори и лично съм бил под колата и виждам как самата рейка се измества чак при това пукане и бях убеден,че е от нея...докато един ден не си сменях тялото на термостата и бях олял всичко долу с антифриз и пукането изчезна за около седмица...от тогава щом завали или си измия колата ,когато нещо се намокри от долу и пукането изчезва за ден-два :shock: От една година се опитвам да разбера къде е проблема и не ми се сваля рейка,защото нямам нито течове нито луфт и след като пукането спира след намокряне на нещо си от долу и съвсем се отказвам да я правя...много ще ми е интересно твоя проблем от какво ще излезе.При мен също когато колата е вдигната на подемник и няма усилия върху рейката и не пука ...не знам вече къде да търся проблема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 12 Юни 2011, 20:40

im0tep написа:Колега,имам АБСОЛЮТНО същия проблем от около една година вече и стана точно след смяна на някой неща по предницата.Ходил съм по няколко майстори и лично съм бил под колата и виждам как самата рейка се измества чак при това пукане и бях убеден,че е от нея...докато един ден не си сменях тялото на термостата и бях олял всичко долу с антифриз и пукането изчезна за около седмица...от тогава щом завали или си измия колата ,когато нещо се намокри от долу и пукането изчезва за ден-два :shock: От една година се опитвам да разбера къде е проблема и не ми се сваля рейка,защото нямам нито течове нито луфт и след като пукането спира след намокряне на нещо си от долу и съвсем се отказвам да я правя...много ще ми е интересно твоя проблем от какво ще излезе.При мен също когато колата е вдигната на подемник и няма усилия върху рейката и не пука ...не знам вече къде да търся проблема

Абе то да е кола като кола да ама то се правиш нещо айде след това друго да му е... мамата.
Мисля да започна от карето на курмилния прът пък ще видим.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 12 Юни 2011, 20:45

iamatuning написа:
im0tep написа:Колега,имам АБСОЛЮТНО същия проблем от около една година вече и стана точно след смяна на някой неща по предницата.Ходил съм по няколко майстори и лично съм бил под колата и виждам как самата рейка се измества чак при това пукане и бях убеден,че е от нея...докато един ден не си сменях тялото на термостата и бях олял всичко долу с антифриз и пукането изчезна за около седмица...от тогава щом завали или си измия колата ,когато нещо се намокри от долу и пукането изчезва за ден-два :shock: От една година се опитвам да разбера къде е проблема и не ми се сваля рейка,защото нямам нито течове нито луфт и след като пукането спира след намокряне на нещо си от долу и съвсем се отказвам да я правя...много ще ми е интересно твоя проблем от какво ще излезе.При мен също когато колата е вдигната на подемник и няма усилия върху рейката и не пука ...не знам вече къде да търся проблема

Абе то да е кола като кола да ама то се правиш нещо айде след това друго да му е... мамата.
Мисля да започна от карето на курмилния прът пък ще видим.

Пиши непременно като оправиш проблема :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 12 Юни 2011, 21:33

Разбира се,че токувиж някой друг има същия проблем да не си чупи и той главата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 14 Юни 2011, 13:43

Колега,някакво развитие? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 14 Юни 2011, 21:44

Незнам какво стана,но шума изчезна от самосебе си :dunno: и май за сега няма да подменям нищо.Но повечето симптоми ме навеждат на каренцето на рейката.Ако искаш вземи от някой и го подмени поне няма да ти отнеме много време.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 14 Юни 2011, 22:15

iamatuning написа:Незнам какво стана,но шума изчезна от самосебе си :dunno: и май за сега няма да подменям нищо.Но повечето симптоми ме навеждат на каренцето на рейката.Ако искаш вземи от някой и го подмени поне няма да ти отнеме много време.

Имаш предвид за карето което влиза от кормилния прът в рейката ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 14 Юни 2011, 22:30

Да колега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 16 Юни 2011, 1:07

Аз смених целия кормилен прът с карето и пукането си остана ;)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 30 Юни 2011, 13:00

Проблема ти е 99% в някой от двата кормилни накрайници :!: Залагам си юзъра за това :mhihi:
Като се прояви пак проблема,качи колата на канал,така че гумите да са стъпили на земята,накарай някой да върти волана в положенията в които се чува аномалията,а ти локализирай от коя страна идва.......след това свали самия накрайник(само от шенкела,без да го развърташ,че после ще иска реглаж) и през маншона му без да го скъсаш го напълни с течна грес..раздвижи го на ръка и пак до напълни,монтирай и ако не ти е изчезнал шума ме заключвайте :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 30 Юни 2011, 13:04

meha написа:Проблема ти е 99% в някой от двата кормилни накрайници :!: Залагам си юзъра за това :mhihi:
Като се прояви пак проблема,качи колата на канал,така че гумите да са стъпили на земята,накарай някой да върти волана в положенията в които се чува аномалията,а ти локализирай от коя страна идва.......след това свали самия накрайник(само от шенкела,без да го развърташ,че после ще иска реглаж) и през маншона му без да го скъсаш го напълни с течна грес..раздвижи го на ръка и пак до напълни,монтирай и ако не ти е изчезнал шума ме заключвайте :mhihi:

:mhihi: :mhihi:
Между другото и аз имам някакво глухо тропане и не съм бутал само накрайниците . тампони на стаб. щанга и тампони на макферсона. Чисто нова рейка , носачи и т.н. съм сменил. Да видим кога ще ги подхвана тия работи . :bang:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 30 Юни 2011, 13:09

Аз казвам за ПУКАНЕТО.....че проблема е 99% накрайник.....

Seskooooo ,зор да ме заключат сега де,мълчи с това тропане :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Sesko » 30 Юни 2011, 13:32

meha написа:Аз казвам за ПУКАНЕТО.....че проблема е 99% накрайник.....

Seskooooo ,зор да ме заключат сега де,мълчи с това тропане :mhihi:

Аве и ти що се буташ между шамарите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 30 Юни 2011, 16:40

meha не знам дали говориш за моя случай,но сега се връщам от сервиза и резултата е нулев :( Омазахме двата накрайника и каренцето.Следващата стъпка е смяна на каренцето . meha ще ни липсваш :) :) :) :shock: :P :P

ентусиаст
Аватар

Мнение от Sesko » 30 Юни 2011, 17:27

im0tep написа:meha не знам дали говориш за моя случай,но сега се връщам от сервиза и резултата е нулев :( Омазахме двата накрайника и каренцето.Следващата стъпка е смяна на каренцето . meha ще ни липсваш :) :) :) :shock: :P :P

Ааа недейте така бе ,момчето искаше да помогне пък и е компетентен по доста въпроси :mhihi: :lol:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39