Звукоизолация на вратите на Е36
Модератор: Icco
14 мнения
• Страница 1 от 1
- savo86
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: Mercedes CLS
- Детайли за колата: BMW 318i
Звукоизолация на вратите на Е36
Здравейте колеги,
От два месеца съм собственик на E36-ца и ме интересува дали някой е правил звукоизолация на вратите. Не ми харесва много звука в купето и мисля да правя някакъв ъпгрейд. Попаднах на една статия за звукоизолация/шумоизолация с някакви битумни материали, но нямам опит с тях и се чудех дали някой не е правил подобно нещо да сподели дали си заслужава. Също така самите врати лесно ли се разглобяват на тая кола и има ли вероятност да счупя нещо в процеса?
От два месеца съм собственик на E36-ца и ме интересува дали някой е правил звукоизолация на вратите. Не ми харесва много звука в купето и мисля да правя някакъв ъпгрейд. Попаднах на една статия за звукоизолация/шумоизолация с някакви битумни материали, но нямам опит с тях и се чудех дали някой не е правил подобно нещо да сподели дали си заслужава. Също така самите врати лесно ли се разглобяват на тая кола и има ли вероятност да счупя нещо в процеса?
BMW 318i, 1996, 113 к.с.
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Re: Звукоизолация на вратите на Е36
Правил съм звукоизолация на друга кола но идеята е същата. Правих я с STP - http://www.aval-bg.com/car-audio/audio- ... laciia-stp
Ефекта е повече от добър
Няма кънтене от високоговорителите, а и външния шум намалява. Само трябва да се внимава с местата по колата, които се нагряват - битума се топи и се разтича.
Ефекта е повече от добър

- savo86
- Потребител
-
Значи казваш ефекта е добър. Аз вече си поръчах STP-то и сега ако е хубаво времето събота и неделя ще го сложа. Мисля да сложа само на външната стена, макар и да препоръчват и отвътре да се сложи изолация пък да видим как ще стане. Мен ме зариби тая статия:
http://www.parts.bg/?module=content&act ... 1%82%D0%B5
Само валяче дето нямам ама на други места пише, че може и без него, само че болят пръстите после
Айде ще докладвам после дали си заслужава.
http://www.parts.bg/?module=content&act ... 1%82%D0%B5
Само валяче дето нямам ама на други места пише, че може и без него, само че болят пръстите после

Айде ще докладвам после дали си заслужава.
BMW 318i, 1996, 113 к.с.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
@King Nothing Кой модел ползва точно от всичките показани ?
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Icco написа:@King Nothing Кой модел ползва точно от всичките показани ?
Мисля, че беше STP Bomb.
- savo86
- Потребител
-
Здравейте колеги,
През уйкенда усях да сложа изолация само на предните врати защото ми отне доста по-дълго отколкото очаквах. НО - резултата е НЕВЕРОЯТЕН!
Сложих STP Gold и ми препоръчаха и една специална подложка зад тонколоните, която поглъща първичните вълни. Изглежда като дунапрен на пирамидки, но явно е от някакъв по специален материал. Сега има много повече бас и музиката е много качествена и богата дори и без да се усилва много. То в общи линии се създава затворен обем за говорителя, но сигурно няма да е същото ако го направите с талашит примерно
Излиза към 40-50 лв. на врата в зависимост колко маериал сложите отвътре. Препоръчвам го на всеки, който обича да слуша музика в колата и най-вече на всеки, който обича да я разглобява и подобрява! 
През уйкенда усях да сложа изолация само на предните врати защото ми отне доста по-дълго отколкото очаквах. НО - резултата е НЕВЕРОЯТЕН!

BMW 318i, 1996, 113 к.с.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Някои може ли да ми препоръча каква изолация да ползвам за багажника? Около резервната гума.
Savo86, дунапрена на пирамидки не е за там. Ако те кефи така си го остави, но аз те съветвам да го махнеш и да слушаш разликата.
- savo86
- Потребител
-
Jim Beam написа:Колко материал от Gold листа влиза в една врата?
Лист и малко от тия големите сложих аз.
@dido0o``` Според мен ако проекта ти не е прекалено амбициозен, ползвай възможно най-евтината изолация. Засега по магазините няма голямо разнообразие, но STP Silver е на разумни цени. Ако и това ти се струва скъпо, може да пробвах с хидроизолационна лента, която се използва в строителството. Продават я в строителните хипермаркети и струва 10-12 лв. за ролка. Аз си купих една да направя някои кръпки, че ми се развали машинката на стъклото и трябваше да режа изолацията

@Braikov Не вярвам да е по-добре да ти кажа. Това не е нещо, което съм измислил в опита си да открия топлата вода. Дори лидерите Dynamat предлагат такава подложка и там цената е 50 лв. за брой.
BMW 318i, 1996, 113 к.с.
- Gungrave
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i E36
- Мечтае да кара: BMW M3 GTR
- Детайли за колата: Бързо Мощно Возило
А ако искаш още по-добре да ти се шумоизолира купето трябва периодично да минаваш уплътненията на вратите с "вазелин" или "глицерин"! 

Ако не знаеш кое за какво служи, кога и защо се слага или маха, какъв е ефекта от него (плюсовете и минусите) и защо веднъж е един а друг път друг, остава само да вярваш или да не вярваш.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Всичко опира до проба.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- cool_ice