Идей за изтрезняване
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Идей за изтрезняване
В никакъв случай резки движения или вода,освен ако не ви се повръща
Последно се включвам в темата - абсолютно задължително ( и поради здравословни причини) е да се пие вода или поне айран/таратор . На дехидратиран организъм му трябва вода , за да се възстанови . Соковете и безалкохолните са 12-18% захар и не са най-добрия вариант .
За пикането - 5 ракии и 5 води са ти колкото 5 бири на обем - от 5 бири няма да се разглобиш да ходиш до тоалетна ... освен това няма да сънуваш , че пиеш вода и да се чудиш защо жаждата остава ... след което да се събудиш и да те мързи да идеш до мивката

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
acho.rs написа:Последно се включвам в темата - абсолютно задължително ( и поради здравословни причини) е да се пие вода или поне айран/таратор .
Ваште може,моя кара и без вода, а айрян/таратор не чист, че ще ми промие червата

Ако ще си говорим честно,една клизма оправя всичко...

пс. И да си доволен ачу, после може вода ...

Много като тебе вече плакаха ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
парацетамол и таратор е моя лек...даже току що го приложих че вчера пак беше 

- Ronka
- русата мафия!
-
bum_bum написа:Викаш, важното е да си намериш оправдание да бъркаш там
Дали долу или горе...

Важното е да излезе отнякъде

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
След тежката събота и неделя. След моят рожден ден в Модерно и друг в Камелията, се чувствам супер. Абсолютно никога не ме е боляло главата от алкохол, а съм поемал такова количество, че чак съм припадал от бяло вино
. Моята рецепта за пиене е: пиеш ракията/водката/уискито или квото и да е, и докато ти е още в устата прибавяш малко вода/кола/спрайт/мента и т.н.. Така ме гледат като изпия половин литър концентрат, а съм още леко замаян... А ако не искате да се напивате, 2 супени лъжици олио и алкохола не те хваща. Това само съм го чувал де..

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
acho.rs написа:В никакъв случай резки движения или вода,освен ако не ви се повръща
Последно се включвам в темата - абсолютно задължително ( и поради здравословни причини) е да се пие вода или поне айран/таратор . На дехидратиран организъм му трябва вода , за да се възстанови . Соковете и безалкохолните са 12-18% захар и не са най-добрия вариант .
За пикането - 5 ракии и 5 води са ти колкото 5 бири на обем - от 5 бири няма да се разглобиш да ходиш до тоалетна ... освен това няма да сънуваш , че пиеш вода и да се чудиш защо жаждата остава ... след което да се събудиш и да те мързи да идеш до мивката
Не при всеки важи това за водата, аз пиийна ли вода сутрин се напивам наново и ми става още по-зле, виж от киселото мляко -не.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ачо е прав за водата по време на пиенето. Колкото повече вода изпиеш, толкова по-малко ти е лошо на другия ден.
Причината за т.нар. "махмурлук" е точно дехидратацията на организма.
Тя водата общо-взето е супер важна да се пие винаги, а не само при употреба на алкохол.
И 1-2 solpadin-а на сутринта и сте нов човек
Единствено не съм намерил начин да се справя с недоспиването , но кофеин на хапове и кафе върши работа, поне до края на следващия работен ден
Причината за т.нар. "махмурлук" е точно дехидратацията на организма.
Тя водата общо-взето е супер важна да се пие винаги, а не само при употреба на алкохол.
И 1-2 solpadin-а на сутринта и сте нов човек

Единствено не съм намерил начин да се справя с недоспиването , но кофеин на хапове и кафе върши работа, поне до края на следващия работен ден

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Хаос написа:алкохолици такива...
аз пък не знам какво е това махмурлук, а съм се правил дроб-сърма и след 3 часа изтрезнявам
сигурно е от алкохола, който пиете - кофти, от мястото на което пиете - задимено, от яденето което сте яли преди да пиете и по време...
Има редки случаи, в които организма има свойството много бързо да разгражда алкохолните ензими или нещо такова беше, не помня точно. Та ти може да си така.
Иначе при мен почти винаги се случва и на сутринта да си се събудя кокал пиян.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
значи при мен нещата са следните.. докато пиеш.. (само хубави български ракии, буш и то не на всякъде и много рядко водка...)
трябва много яко да си мезиш (мазно, вратно)... и много течности, за предпочитане вода, но и айран става с 63..
след това трябва танци, колкото повече движение, толкова по добре, ако се чака да се изтрезнее от сън... много време трябва.. трябва активност..движение
ако, не денсите (и аз го правя рядко
) като се приберете обърнете внимание на жената... също има ефект.. само внимавайте с коч къмпани и такива разни, че може и да е отрицателен ефекта
сутринта първо хапване и после водата, че тя пак разтваря алкохола и пак ви става гадно, едно кенефче, душче, и си в играта за следващи подвизи идната вечер..
а да и ако сте решили да се напивате според мен е по - добре да пиете мента или бира на плажа, ракия със салатка в кръчмата после винце или бира с хапването и накрая буш в бара/ диското - така ще се омотате с по - малко количество алкохол, а не с шише примерно... а от шише на другия ден спасение май няма...
както и от сладки алкохоли с много захари - за тях не знам колко вода трябва за да не те цепи кратуната

трябва много яко да си мезиш (мазно, вратно)... и много течности, за предпочитане вода, но и айран става с 63..

след това трябва танци, колкото повече движение, толкова по добре, ако се чака да се изтрезнее от сън... много време трябва.. трябва активност..движение
ако, не денсите (и аз го правя рядко

сутринта първо хапване и после водата, че тя пак разтваря алкохола и пак ви става гадно, едно кенефче, душче, и си в играта за следващи подвизи идната вечер..

а да и ако сте решили да се напивате според мен е по - добре да пиете мента или бира на плажа, ракия със салатка в кръчмата после винце или бира с хапването и накрая буш в бара/ диското - така ще се омотате с по - малко количество алкохол, а не с шише примерно... а от шише на другия ден спасение май няма...

както и от сладки алкохоли с много захари - за тях не знам колко вода трябва за да не те цепи кратуната

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Convertible написа:... а от шише на другия ден спасение май няма...![]()
![]()
...
няма НИКАКВИ проблем след бутилка... преди няколко дни най-културно си изпих 2 бутилки 63 и поне 400мл. буш, легнах си в 3, станах в 7 и нищо, ама нищо ми нямаше- все още прилично пиян, но без гаден махмурлук, главоболие и всички други екстри дето вървят в комплект... спокойно си отидох на работа и си работих...
Важно е не колко, а какво и как пиеш... НЕ смесваш ракия/водка/уиски с бира/вино, замезваш прилично, пиеш си течности и ще си добре сутринта... Лично аз отбягвам да смесвам алкохола и гледам да пия качествен алкохол- като усилено отбягвам водката, к'вато и да е...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е ти само кило и половина спирт
Аз пък в събота 4 бутилки 63ка изпих и на другия ден нямах махмурлук 

- Ronka
- русата мафия!
-
acho.rs написа:Е ти само кило и половина спиртАз пък в събота 4 бутилки 63ка изпих и на другия ден нямах махмурлук
Щото си си 'махнал главата'

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acho.rs написа:Е ти само кило и половина спиртАз пък в събота 4 бутилки 63ка изпих и на другия ден нямах махмурлук
ще сравняваме колко пием ли