Свисти като пали?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Свисти като пали?
От 2-3 забелязвам едно отвратително свистене. Даже направо си вие. Появява се, само на студен мотор в момента в който я паля. Вие отпред, подавам леко газ да я форсирам... започва да вие по злобно. След т'ва като тръгна, завъртам волана и я подкарвам... продължава да вие. Тва ми го прави вече няколко пъти и го прави САМО докато загрее мотора. След 3-4 минути, спира и мотора не се чува изобщо. Много ме съмняват ремъците и ролките, Вие кво предлагате? Какви бихте ми препоръчали, мотора е М52Б20 от 97ма год. Марки и цени, ще се радвам да споделите.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Re: Свисти като пали?
Много ме съмняват ремъците и ролките
+ 1
+ 1
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
+1 Ремък, и като я изфорсираш няколко пъти се оправя нали.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами купи нови ремъци
Последна промяна anton mutafchiev на 10 Юни 2011, 0:06, променена общо 1 път
а ще му обясниш ли как се натяга пистов ремък на м50/52? 

Последна промяна zazomazo на 09 Юни 2011, 23:25, променена общо 1 път

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Ти сам си го казал, ремъци и ролки, ако не си ги сменял скоро, или никога - сега е момента.
То на практика ремъка е 1, поне при М43 има 1 ремък за всичките неща, водна помпа, алтернатор, хидравлика, единствено за климатика е отделен малък ремък ама той се върти само като пуснеш климатика, т.е. може да караш и без него, та.. според мен виж си ремъка
То на практика ремъка е 1, поне при М43 има 1 ремък за всичките неща, водна помпа, алтернатор, хидравлика, единствено за климатика е отделен малък ремък ама той се върти само като пуснеш климатика, т.е. може да караш и без него, та.. според мен виж си ремъка

doberman66 написа:+1 Ремък, и като я изфорсираш няколко пъти се оправя нали.
Мда, след няколко форсирания после се оправя. Ясно, ще се гледа ремака и ролките. А някакви насоки, позитивни от към марки и цени?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
nelim написа:....единствено за климатика е отделен малък ремък ама той се върти само като пуснеш климатика, т.е. може да караш и без него, та.. според мен виж си ремъка
Как па се върти само като пуснеш климатика

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
krisu написа: А някакви насоки, позитивни от към марки и цени?
За ремъци - Gates, Dayco. Ролки - INA. Аз сменях на М50Б20 ремъците с такива на Dayco - климатичния 15лв., другия дългия 25лв. Наложи се смяна и на 2 ролки - една пазаритна и една обтяжна, на INA, по 33лв. всяка (оказаха се напълно еднакви). Все пак много зависи от къде пазаруваш.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
plradev написа:nelim написа:....единствено за климатика е отделен малък ремък ама той се върти само като пуснеш климатика, т.е. може да караш и без него, та.. според мен виж си ремъка
Как па се върти само като пуснеш климатика?! През останалото време да не ходи на зиг заг ... Иначе,че може да се кара без него е така ...
Добре де, не съм се изразил правилно, имах впредвид че върти напразно, не е зацепена шайбата на климатика и напрактика не го върти, не самия ремък а климатика и там реално си е празен ход, т.е. няма товар - иначе си върти ремъка и да, ако се скъса или го няма, може да си караш и без него.
Та не мисля че от там може да му свири така, но ако се съмнява може да го свали и да види.

Колеги от там е проблема. Ще се сменят ролките и ремъците заедно с водната помпа. Сега да питам, този моя мотор М52Б20 97ма, нали е с хидравличен обтегач и ми трябват следните неща: горна и долна ролка, ролка на климатика, големия ремък и ремъка на климатика?
п.с. ще сменям и втулки на носачите, искам да питам М-ковите плътни усилени с централен отвор, ще станат ли да ги сложа без да бера ядове?
п.с. ще сменям и втулки на носачите, искам да питам М-ковите плътни усилени с централен отвор, ще станат ли да ги сложа без да бера ядове?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако не е много късно за проба,искам да предложа нещо.Отвори капака и запали двигателя.След това капни с нещо няколко капки вода върху ремъка само,докато се върти.Ако е от него ще утихне веднага.Така ще разбереш дали са ролки,лагерчета на алтернатор,обтегач или водна помпа.И само да допълня,че ако е от ремъка,понякога не се оправя и с нов.Явно материала им е "кофти".
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Не е късно, утре други ден ще се сменят. Ще пробвам утре това което каза с капките, като я запаля, но така или иначе, съм се надъхал и ще ги сменя нещата щото нямам идея дали изобщо са сменяни от как е излязла от завода колата. Поне да си знам, че аз съм го направил... 
П.С. като се замисля, винаги когато е виело, след като я измия на автомивка и проникне вода отпред през маската, назад към перките... мокри и ремъците малко и след т'ва като я запаля е тиха. Така, че може би имаш право!

П.С. като се замисля, винаги когато е виело, след като я измия на автомивка и проникне вода отпред през маската, назад към перките... мокри и ремъците малко и след т'ва като я запаля е тиха. Така, че може би имаш право!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това го предлагам,защото,като смениш ролките и ремъка,а шума остане,какво следва?Може би хидравличния обтегач (77лв. е при колегата с частите)?Въпроса е да се разбере от къде идва шума със сигурност.Скоро имахме същия проблем с колата на един колега.Пиши обезателно,като се реши случая.
Ex: 96' BMW318ti

Проблема е оправен. Изчаках ден за да видя на студен мотор как ще запали на следващата сутрин. Вече няма стържене, виене при подаване на газ и т.н. Колега, не беше обтегач, само ролките и ремаците + водната помпа. Сменени са и всичко е тип топ.
15 мнения
• Страница 1 от 1