GPS за BMW 330D

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

GPS за BMW 330D

Мнение от Adramelech » 11 Юни 2011, 18:04

Привет. Предварително се извинявам, ако вече има такава тема (не успях да намеря) и ако темата не е за този раздел (според мен е).

Преди известно време, брат ми си взе BMW 330D (E46). От доста време се опитва(ме) да подкараме навигацията, но все без успех. Има си устройството в багажника, но когато пуснеме диск (било тo MK3 – ако не се лъжа, MK4, дискът който си бе в колата, когато я взе(хме) и още една навигационна система) стои си в устройството, върти се 10-15 секунди и го изплюва. В книжката, която бе в колата, пише, че трябвало да има GPS меню на компютъра, но такова няма. Слагахме карта на Глобул в телефона и пак нямаше промяна. В друга книжка пишеше, че трябвало да се покаже БМВ асистен и от там да се даде да инсталира, но такъв не се показва на компютъра. В друга книжка имаше кои страни го поддържат и България я нямаше из между тях. Ако някой има идея как да се подкара навигацията (и дали въпросният БМВ асистент има нещо общо с нашите GSM оператори) ... моля да сподели :)

Предварително благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Re: GPS за BMW 330D

Мнение от mutata85 » 11 Юни 2011, 18:20

Колга няма да тръгне с никакъв диск без да се смени софта,ако искаш подробна карта на BG. де. Човека който прави това е Иво от София-0899 980611, Звънкаш му разбирате се и за половин час имаш подробна карта на Европа с негов диск,на мен ми взе 70лв за всичко..

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 11 Юни 2011, 19:13

За голямата навигация 16:9 ли става дума? BMW Assist e меню, от което да викнеш пътна помощ или да те насочат към най-близкия сервиз ... в Германия :) Въобще не се занимавайте с него. Що се касае за навигационния компютър - последно МК3 или МК4 има в колата? Първото работи само със CD, второто и с DVD. За да го чете зависи много от скоростта на запис на диска, трябва да е минималната възможна. Най-добре да се ползва ImgBurn, с него може да се записва на 1-ва, независимо от носителя.

Потребител
Аватар

Мнение от Adramelech » 11 Юни 2011, 21:29

@mutata85 - Благодаря ти. За жалост, човекът не е в България в момента.

@rve - Става дума за тази:
Изображение
(извинявам се за кчеството на снимката, но е правена с телефон)

На мястото на GPS-Navigation излиза Телефон.
А колкото до самата навигация - МК3 е.
С оригиналният диск, който си бе в колата също не става. Вкарва се и след 10-тина секунди го изплюва диска. Записвам ги с Неро-то на най-бавната скорост, но пак няма разлика.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 12 Юни 2011, 1:04

Снимката не излиза. А има ли наистина телефон колата? Звучи като бъгнат софтуер, чувал съм че на МК3-ките ъпдейта му е проблем. Виж в тази тема, може да намериш някоя насока. Колегите в Е39 подфорума са истинските "навигатори" тук :)

П.С. Сложил си едно излишно "/" след .jpg разширението, затова не излиза. 4:3 е тази или още й викат средната навигация.

Потребител
Аватар

Мнение от Adramelech » 12 Юни 2011, 15:50

Има телефон и с него няма проблеми :)
Много благодаря, ще я прегледам темата :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fast » 17 Юни 2011, 21:56

има ли някакво развитие колега , че и аз го имам същият проблем ?

Потребител
Аватар

Мнение от Adramelech » 25 Юни 2011, 18:27

Развитие на този етап май няма. Единственото което стана ясно е, че може да е хардуерен проблемът и сега баща ми почна едно по едно да гледа дали някоя част е изгоряла.

Назад към E46