Конденз във фара?-Решен е проблема
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Re: Конденз във фара?
И при мен се получава от време на време конденз в единия фар и ми бърка в здравето много зверски
. Тук говорите да "обиколя" фара с черен силикон - каква му е идеята на това след като има отдушник? Ако ще се прави херметически затворен не трябва ли и отдушника да го мина със силикон
? А пък имам няк'ви откъслечни спомени, че именно при затворени пространства, които не "дишат", се появява кондензът...

Ами моите фарове нямат отдушници...Конденз се получава, когато са различни температурите и има влага в тва пространство, което е с по висока температурата. Идеята ми е, че като няма влага, няма конденз. Другия вариант е да се махнат капачите на фаровете, с цел изравняване на Т. При мен фаровете не се потят, за разлика от мигачите(депо), отзад имаха по 2 отдушника, запуших ги и сега спряха...
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Една от детските болести при Е36
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Re: Конденз във фара?-Решен е проблема
колеги отворих леко капачката на късите светлини и конденз вече нямам 

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Имам опасения, че лятото по пътищата понеже при нас "са от наи-чистите" ще се набие прахоляк вътре ако е разхлабена капачката
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Лятото няма такива разлики в температурата колега и не би трябвало да има конденз пък и мисля да си я затворя и като се появи пак да я отворя 

- pipo1
- Потребител
-
- Кара: 318is,Auris
- Мечтае да кара: За момента карам квото мечтая.
На мене ми правеше конденз десния фар. По миналата седмица го свалих, изчистих и подсуших минах ръба на стъклото и леглото мъ с парцалче с коресилин да се обезмасли и след като всичко беше сухо намазах уплътнението с обикновен силикон и щракнах стъклото. Изчаках няколко часа и сложих фара - две седмици вече няма изпотяване - на автомивката ги карах с пароструйката да пръскат фара щото исках да видя дали пуска вода - оказа се че всичко е наред а преди пускаше. 

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Като идеш на автомивка и почнат да ти пръскат по фара с вода 20 градуса, а вън е 35 дали ще има разлика
казвам го щото при мен така става правил съм екперимент мислех, че влиза от някъде понеже въдостуйката е много силна сипвам вода от чешмата с едно шише и веднага конзенз 

- pipo1
- Потребител
-
- Кара: 318is,Auris
- Мечтае да кара: За момента карам квото мечтая.
Ами навън беше 5-6 градуса а иначе и дъжд като валя не влиза - така че мисля стана добре. 

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Като си купувате маратонки или обувки, има едни пакетчета, които са против влага. Аз сложих по 2 в фар и от тогава нямам никакви проблеми с конденз.
П.П. Само не прекалявайте с пакетчетата, защото става обратния ефект
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
georgi9909 написа:Като си купувате маратонки или обувки, има едни пакетчета, които са против влага. Аз сложих по 2 в фар и от тогава нямам никакви проблеми с конденз.
това със силикагела - ебаваш ли се ?

в такъв случай да ходя да си купувам Ceresit

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Напълно сериозен съм. Зимата много се ядосвах, че ми се изпотяват фаровете и ми хрумна на майтап за тези пакетчета, но от както ги сложих казвам ви не съм видял конденз.Супер много се зарадвах защото го направих на майтап пък то действало.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- todor_8888
- Потребител
-
- Кара: бмв е36
- Мечтае да кара: м3 gts
Здравейте!Преди около 2 седмици от общината косиха трева покрай колата ми паркирана наблизо и ЦЯЛАТА беше страшно набита дори и в най малките дупчици имаше трева.След много продължително миене я изчистих но веднага след това забелясах единия фар е леко замътнял, но си помислих че е от многото миене.На следващият ден и двата фара /ЗКВ без лупа/ бяха адски запотени.Оставих я на слънце и след 2 дни се оправи и се оспокоих.Вчера като я карах и заваля дъжд пак се запотиха /мн леко и най вече пред дългите/.Може ли като съм я мил да съм вкарал вода и да не се е изпарила още или тревата да е запушила отдушника на фаровете.Никога досега не ми е правила този проблем.Моля за съвет.Колата е е36 318и 95'
- dexter1119
- Потребител
-
- Кара: 320i
Появява ми се конденз само пред левия фар... и то след автомивка. С ксенони съм, ама не нагряват толкова че да изсъхне..
Спасението е отваряне на капачката на дългите.. Изсъхва..и така до другата автомивка!
Спасението е отваряне на капачката на дългите.. Изсъхва..и така до другата автомивка!

Който учи ще сполучи, който лъже и краде той ще кара - BMW
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4