СиДи чейнджър адаптер?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

СиДи чейнджър адаптер?

Мнение от VesoPesa » 10 Юни 2011, 16:56

Колеги, значи тия дни мернах ей тази джиджавка> http://cgi.ebay.co.uk/USB-SD-Interface- ... 5d2ee761f6

Идеята ми допадна, защото съм със оригинално СиДи в Е34-та, ОООБАЧЕ, Шпортното оТкачване не му понася особенно и се оглеждам за оригинален чейнджър. Проблема обаче е че ще трябва да прокарвам кабеляци назад, тъй като съм с 20-ка и съответно ниско ниво на обурудване :banghead:
То не че няма да сменям цялата инсталация с 25-ва(демек високото ниво), ама все още не съм намерил донор и ще е по-натам във времето.

Та в цялата тая какафония тази кутийка ми се струва доста полезна, тъй като ще мога да си я оставя дори и ако по-натам сложа и чейнджър. :roll:

Проблема обаче е в цената - около 300 лева с доставката до България. :confused:

Та на въпроса - някой ползва ли този "мутимедиен адаптер" или някакъв подобен и/или по-опрростен вариант?
Ако може да сподели мнения впечатления и евентуално да предложи някакъв по-евтин вариант, като за по-евтиния вариант, единственото условие е да мога да си сменям песните от плеяра а не от кутийката. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: СиДи чейнджър адаптер?

Мнение от stony1 » 10 Юни 2011, 17:16

Колега, не си написал с кой модел CD си. Ако си със CD43 нещатата стоят по следния начи:
1. този плеар управлява само чейнджър с I-bus интерфейс, казано по друг начин само чейнджъри от Е39, Е46, Е53 и накой модели на Е38.
2. за да го подкараш този чейнджът ти трябват съответно и кабелите за него.
3. за да инсталираш всичко, трябва да разглобиш половината кола :mhihi:

Устройството, което си харесал работи добре със CD43 и лесно се свързва с плеара, само трябва да му намериш мясо. В комплекта има всичко, което ти трябва за инсталацията.

Ако цената е определяща, първия вариамт с чейнджъра може да е по-евтин.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 10 Юни 2011, 17:44

Ми аз така и не го запомних как му е модела, ама е ето това>
Изображение
Иначе чейнджъра не знам какъв трябва да е, ама щом СиДи-то го дават че се монтира фабрично в последните 34-ки предполагам са монтирали и чейнджър за него :dunno:
То честно казано и усилвателя ми е с Алпин-а с различните букси, само дето няма кой да му прекара инсталацията :mhihi:
Иначе за кабелите за чейнджъра, както казах ще взема цяла кола с високото ниво на инсталация и ще прехвърля всичко, но тъй като съм ограничен и от към финансий и от към години на производство и конкретни екстри все едно търся игла в купа сено :banghead:
А разглабянето няма да ми е за пръв път :smoke:

Иначе за устройството от линка, мястото му е най-малкия проблем като най-вероятно ще е някъде отзад около чейнджъра и усилвателя. Колкото до цената, принципно 100% ще сложа, дори и да сложа и чейнджър, въпроса е че сега не ми се дават 300 лева и ако има някакво подобно дори и само с флашка или СД карта да работи като за първо време, пък по-натам може и нещо по засукано.

Едит:
Примерно нещо такова, само дето нещо май, няма как да му сложа флашка или СД карта, а само през МП3 плеяр през аукс или от айпод>
http://www.alibaba.com/product-gs/23630 ... ne_CE.html

А ето това май май е точно същата история, само дето не съм сигурен дали ще стане на ЦД43-та :roll:
http://www.alibaba.com/product-gs/46150 ... anger.html

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Юни 2011, 20:24

Колега, това е CD43. Вярно е, че в реалоем излиза като плеар, който се предлага за Е34, но има една подробност. До началото на производството на Е38 и Е39, BMW не предлагат чейнджър с такъв интерфейс, че да може да се управлява от CD43. На пректика плеара го има като модел, но не се монтира серийно, а се предлага само като долълнително оборудване. Едава в Е38 се монтира с чейнджър и MID.
Относно нивото на оборудване на колата, имам съмнение, че тази, която ще ползваш за донор няма да има необходимите кабели за чейнджъра. По-вероятно е кабелите да са за стария интерфейс, което не ти върши работа.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 10 Юни 2011, 21:13

stony1 написа:Колега, това е CD43. Вярно е, че в реалоем излиза като плеар, който се предлага за Е34, но има една подробност. До началото на производството на Е38 и Е39, BMW не предлагат чейнджър с такъв интерфейс, че да може да се управлява от CD43. На пректика плеара го има като модел, но не се монтира серийно, а се предлага само като долълнително оборудване. Едава в Е38 се монтира с чейнджър и MID.
Относно нивото на оборудване на колата, имам съмнение, че тази, която ще ползваш за донор няма да има необходимите кабели за чейнджъра. По-вероятно е кабелите да са за стария интерфейс, което не ти върши работа.

Като се замисля има нещо много вярно в думите ти :roll:
Което въобще обезмисля историята с чейнджъра и явно директно на негово място ще вържа това устройство :roll:

А за тези двете от линка какво можеш да ми кажеш дали ще вършат работа за 43-та?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 10 Юни 2011, 21:32

Нищо не мога да кажа за тях, но не ми вдъхват доверие.
Българския вариант:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от Koksan » 23 Юни 2011, 10:39

Това второто YATOUR - е добро - но по 1 бройка не се продава както виждаш!
Разгледай в Немският Ebay - има какво да видиш! може да го намериш за около 90 евро такава джаджа, което опредлено не е 300лв ;) Ако си търпелив да дебнеш на търг, можеш и доста по-евтино да спечелиш!
Аз ползвам такова устройство със същото CD - сложил съм го в жабката, колегата Stony1 знае за какво страва на върпос! Вади приличен звук, даже доста и на всичкото отгоре с една 8GB карта в момента на него има около 2000 песни! НЕ съм се замислял и за CD-changer - просто е безсмислено! :)))

Поздрави!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough" -Mario Andretti

Назад към Car аудио и видео