СиДи чейнджър адаптер?
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
СиДи чейнджър адаптер?
Колеги, значи тия дни мернах ей тази джиджавка> http://cgi.ebay.co.uk/USB-SD-Interface- ... 5d2ee761f6
Идеята ми допадна, защото съм със оригинално СиДи в Е34-та, ОООБАЧЕ, Шпортното оТкачване не му понася особенно и се оглеждам за оригинален чейнджър. Проблема обаче е че ще трябва да прокарвам кабеляци назад, тъй като съм с 20-ка и съответно ниско ниво на обурудване
То не че няма да сменям цялата инсталация с 25-ва(демек високото ниво), ама все още не съм намерил донор и ще е по-натам във времето.
Та в цялата тая какафония тази кутийка ми се струва доста полезна, тъй като ще мога да си я оставя дори и ако по-натам сложа и чейнджър.
Проблема обаче е в цената - около 300 лева с доставката до България.
Та на въпроса - някой ползва ли този "мутимедиен адаптер" или някакъв подобен и/или по-опрростен вариант?
Ако може да сподели мнения впечатления и евентуално да предложи някакъв по-евтин вариант, като за по-евтиния вариант, единственото условие е да мога да си сменям песните от плеяра а не от кутийката.
Идеята ми допадна, защото съм със оригинално СиДи в Е34-та, ОООБАЧЕ, Шпортното оТкачване не му понася особенно и се оглеждам за оригинален чейнджър. Проблема обаче е че ще трябва да прокарвам кабеляци назад, тъй като съм с 20-ка и съответно ниско ниво на обурудване

То не че няма да сменям цялата инсталация с 25-ва(демек високото ниво), ама все още не съм намерил донор и ще е по-натам във времето.
Та в цялата тая какафония тази кутийка ми се струва доста полезна, тъй като ще мога да си я оставя дори и ако по-натам сложа и чейнджър.

Проблема обаче е в цената - около 300 лева с доставката до България.

Та на въпроса - някой ползва ли този "мутимедиен адаптер" или някакъв подобен и/или по-опрростен вариант?
Ако може да сподели мнения впечатления и евентуално да предложи някакъв по-евтин вариант, като за по-евтиния вариант, единственото условие е да мога да си сменям песните от плеяра а не от кутийката.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: СиДи чейнджър адаптер?
Колега, не си написал с кой модел CD си. Ако си със CD43 нещатата стоят по следния начи:
1. този плеар управлява само чейнджър с I-bus интерфейс, казано по друг начин само чейнджъри от Е39, Е46, Е53 и накой модели на Е38.
2. за да го подкараш този чейнджът ти трябват съответно и кабелите за него.
3. за да инсталираш всичко, трябва да разглобиш половината кола
Устройството, което си харесал работи добре със CD43 и лесно се свързва с плеара, само трябва да му намериш мясо. В комплекта има всичко, което ти трябва за инсталацията.
Ако цената е определяща, първия вариамт с чейнджъра може да е по-евтин.
1. този плеар управлява само чейнджър с I-bus интерфейс, казано по друг начин само чейнджъри от Е39, Е46, Е53 и накой модели на Е38.
2. за да го подкараш този чейнджът ти трябват съответно и кабелите за него.
3. за да инсталираш всичко, трябва да разглобиш половината кола

Устройството, което си харесал работи добре със CD43 и лесно се свързва с плеара, само трябва да му намериш мясо. В комплекта има всичко, което ти трябва за инсталацията.
Ако цената е определяща, първия вариамт с чейнджъра може да е по-евтин.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Ми аз така и не го запомних как му е модела, ама е ето това>

Иначе чейнджъра не знам какъв трябва да е, ама щом СиДи-то го дават че се монтира фабрично в последните 34-ки предполагам са монтирали и чейнджър за него
То честно казано и усилвателя ми е с Алпин-а с различните букси, само дето няма кой да му прекара инсталацията
Иначе за кабелите за чейнджъра, както казах ще взема цяла кола с високото ниво на инсталация и ще прехвърля всичко, но тъй като съм ограничен и от към финансий и от към години на производство и конкретни екстри все едно търся игла в купа сено
А разглабянето няма да ми е за пръв път
Иначе за устройството от линка, мястото му е най-малкия проблем като най-вероятно ще е някъде отзад около чейнджъра и усилвателя. Колкото до цената, принципно 100% ще сложа, дори и да сложа и чейнджър, въпроса е че сега не ми се дават 300 лева и ако има някакво подобно дори и само с флашка или СД карта да работи като за първо време, пък по-натам може и нещо по засукано.
Едит:
Примерно нещо такова, само дето нещо май, няма как да му сложа флашка или СД карта, а само през МП3 плеяр през аукс или от айпод>
http://www.alibaba.com/product-gs/23630 ... ne_CE.html
А ето това май май е точно същата история, само дето не съм сигурен дали ще стане на ЦД43-та
http://www.alibaba.com/product-gs/46150 ... anger.html

Иначе чейнджъра не знам какъв трябва да е, ама щом СиДи-то го дават че се монтира фабрично в последните 34-ки предполагам са монтирали и чейнджър за него

То честно казано и усилвателя ми е с Алпин-а с различните букси, само дето няма кой да му прекара инсталацията

Иначе за кабелите за чейнджъра, както казах ще взема цяла кола с високото ниво на инсталация и ще прехвърля всичко, но тъй като съм ограничен и от към финансий и от към години на производство и конкретни екстри все едно търся игла в купа сено

А разглабянето няма да ми е за пръв път

Иначе за устройството от линка, мястото му е най-малкия проблем като най-вероятно ще е някъде отзад около чейнджъра и усилвателя. Колкото до цената, принципно 100% ще сложа, дори и да сложа и чейнджър, въпроса е че сега не ми се дават 300 лева и ако има някакво подобно дори и само с флашка или СД карта да работи като за първо време, пък по-натам може и нещо по засукано.
Едит:
Примерно нещо такова, само дето нещо май, няма как да му сложа флашка или СД карта, а само през МП3 плеяр през аукс или от айпод>
http://www.alibaba.com/product-gs/23630 ... ne_CE.html
А ето това май май е точно същата история, само дето не съм сигурен дали ще стане на ЦД43-та

http://www.alibaba.com/product-gs/46150 ... anger.html
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, това е CD43. Вярно е, че в реалоем излиза като плеар, който се предлага за Е34, но има една подробност. До началото на производството на Е38 и Е39, BMW не предлагат чейнджър с такъв интерфейс, че да може да се управлява от CD43. На пректика плеара го има като модел, но не се монтира серийно, а се предлага само като долълнително оборудване. Едава в Е38 се монтира с чейнджър и MID.
Относно нивото на оборудване на колата, имам съмнение, че тази, която ще ползваш за донор няма да има необходимите кабели за чейнджъра. По-вероятно е кабелите да са за стария интерфейс, което не ти върши работа.
Относно нивото на оборудване на колата, имам съмнение, че тази, която ще ползваш за донор няма да има необходимите кабели за чейнджъра. По-вероятно е кабелите да са за стария интерфейс, което не ти върши работа.
Българския вариант:
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
stony1 написа:Колега, това е CD43. Вярно е, че в реалоем излиза като плеар, който се предлага за Е34, но има една подробност. До началото на производството на Е38 и Е39, BMW не предлагат чейнджър с такъв интерфейс, че да може да се управлява от CD43. На пректика плеара го има като модел, но не се монтира серийно, а се предлага само като долълнително оборудване. Едава в Е38 се монтира с чейнджър и MID.
Като се замисля има нещо много вярно в думите ти

Което въобще обезмисля историята с чейнджъра и явно директно на негово място ще вържа това устройство

А за тези двете от линка какво можеш да ми кажеш дали ще вършат работа за 43-та?
- stony1
- старши ентусиаст
-
Нищо не мога да кажа за тях, но не ми вдъхват доверие.
Българския вариант:
- Koksan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: Совалка
Това второто YATOUR - е добро - но по 1 бройка не се продава както виждаш!
Разгледай в Немският Ebay - има какво да видиш! може да го намериш за около 90 евро такава джаджа, което опредлено не е 300лв
Ако си търпелив да дебнеш на търг, можеш и доста по-евтино да спечелиш!
Аз ползвам такова устройство със същото CD - сложил съм го в жабката, колегата Stony1 знае за какво страва на върпос! Вади приличен звук, даже доста и на всичкото отгоре с една 8GB карта в момента на него има около 2000 песни! НЕ съм се замислял и за CD-changer - просто е безсмислено!
))
Поздрави!
Разгледай в Немският Ebay - има какво да видиш! може да го намериш за около 90 евро такава джаджа, което опредлено не е 300лв

Аз ползвам такова устройство със същото CD - сложил съм го в жабката, колегата Stony1 знае за какво страва на върпос! Вади приличен звук, даже доста и на всичкото отгоре с една 8GB карта в момента на него има около 2000 песни! НЕ съм се замислял и за CD-changer - просто е безсмислено!

Поздрави!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough" -Mario Andretti
7 мнения
• Страница 1 от 1