Самоотварящ се багажник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Re: Самоотварящ се багажник

Мнение от Spawn » 09 Юни 2011, 10:42

Ако ще стане работата само с един нов амортисьор за 60 лв, веднага взимам ама ме съмнява.
Иначе тази екстра ще е супер и ще е много удобно.Доста тежи капака според мен с едно амортисьорче няма да се получи - може би ако са две.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 09 Юни 2011, 15:24

Spawn написа:Ако ще стане работата само с един нов амортисьор за 60 лв, веднага взимам ама ме съмнява.
Иначе тази екстра ще е супер и ще е много удобно.Доста тежи капака според мен с едно амортисьорче няма да се получи - може би ако са две.

Те амортисьорчетата по принцип са си две, така че може би ще трябва и двете да се сменят ако реално в тях е проблема. Иначе забелязвам, че като отключа капака на багажника от копчето на ключа, сякаш отлепя леко нагоре и може би ако амортисьорите са ок ще успее да се вдигне отсамосебе си ......... :dunno: :dunno:
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 09 Юни 2011, 15:53

armagedon01 написа:
Spawn написа:Ако ще стане работата само с един нов амортисьор за 60 лв, веднага взимам ама ме съмнява.

Те амортисьорчетата по принцип са си две, така че може би ще трябва и двете да се сменят ако реално в тях е проблема. Иначе забелязвам, че като отключа капака на багажника от копчето на ключа, сякаш отлепя леко нагоре и може би ако амортисьорите са ок ще успее да се вдигне отсамосебе си ......... :dunno: :dunno:

Едва ли...ти като отключиш ключалката отпуска и леко се открехва багажника и до там, ще си трябва усилие да се отвори :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 09 Юни 2011, 22:09

колеги аз съм я мислил тази работа преди 3 години като я купих обаче няма как да се направи единствено ако се сложи хидравличен амортисиор.На Е46 и на Е60 механизмите са различни това ви е ясно на Е60 багажника е хванат с тръби и механизама е под корите в багажника тази пружина го дърпа да се отвори и ти със сила преодоляваш пружината да го затвориш ако смените само амортисиорите с нови няма да стане нищо наще амортисиори самоти помагат до известна степен защото както казахте тежи 100кила пробваите да откачите аморт и ще видите разликата относно лекото открехване както е писал колегата това е от оплътнението като е затворен оплътнението е смачкано механизама като освободи багажника и оплътнението се връща в нормалната си форма и надига леко според мен ще е наи добре да мислим как да пригодим механизъм от Е60 за Е46

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 09 Юни 2011, 23:22

Днес заглеждах и свалях кори на една Е60...доста труд ще трябва да се хвърли не че е невъзможно де :mhihi: Предложих на един приятел за Е36 и първо той ще се пробва ако има ефект се редя на опашката и аз.При Е60 всъщност неуспях да разбера единствение амортисьор дали е маслен или друг тип но определено някакъв маркуч или кабел влиза в горния му край.Претисняваме че най-лесния вариант а именно заедно с пантите ще е труден защото ми се сториха доста големи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Юни 2011, 8:39

vanioboy написа:
Leon написа:По принцип се отваря, просто като поостареят амортисьорчетата и престава. При мен например действа само като е топло времето.

:nono: Не ми казвай,че се отваря до вертикално положение сам без да пипаш с ръка....просто няма как да стане.

Щом казваш...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 10 Юни 2011, 11:08

Leon написа:
vanioboy написа:
Leon написа:По принцип се отваря, просто като поостареят амортисьорчетата и престава. При мен например действа само като е топло времето.

:nono: Не ми казвай,че се отваря до вертикално положение сам без да пипаш с ръка....просто няма как да стане.

Щом казваш...

Колега направи някое клипче с телефон или нещо друго, та да се види как се вдига сам капака :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 10 Юни 2011, 14:55

dido0o``` написа:Колега направи някое клипче с телефон или нещо друго, та да се види как се вдига сам капака :)

:yes: Точно!!!! И аз искам да го вида това нещо!!!! Като се говори, поне и даказателства да се представят, а пък ако вземе да се "окаже истина" да можем да си го направим и ние!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Самоотварящ се багажник

Мнение от vanioboy » 10 Юни 2011, 15:50

На Е46 излизат само обикновенни амортисьорчета,не мисля че е възможно те сами да вършат това за което става дума.ето така е при Е60 и влиза кабел в единствения амортисьор.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 10 Юни 2011, 16:20

vanioboy написа:На Е46 излизат само обикновенни амортисьорчета,не мисля че е възможно те сами да вършат това за което става дума.ето така е при Е60 и влиза кабел в единствения амортисьор.

То това не е амортисьор (макар, че мяза), а стъпков асихронен двигател. С такива повдигам и свалям куполи на рулетки-4 броя са моторите и трудно се синхронизират за да вървят заедно, чрез платка с контролери за управление :banghead: . Те затова в Е 60-ката е един, че ако са два и ще почне едно сучене на капака :mhihi: Дефакто няма къде да го навреш този китюк в Е46.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 30 Юни 2011, 13:02

Вижте тази тема багажника е направен да се отваря с гумени пружини дори има сайт от къде се поръчван по нататък в темата.
http://www.babybmw.net/viewtopic.php?f=20&t=18057
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 30 Юни 2011, 13:39

Next написа:Вижте тази тема багажника е направен да се отваря с гумени пружини дори има сайт от къде се поръчван по нататък в темата.
http://www.babybmw.net/viewtopic.php?f=20&t=18057

Изчтох я цялата тема и се оказа, че било лесно и евтино да се направи подобно нещо. Само някакви пикливи пружинки за 2 лева трябват :mhihi:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 30 Юни 2011, 14:27

Само изтървате една малка подробност :mhihi: Тези коли са хечбеци, т.е. багажниците им се намират спрямо равнината-земя, под ъгъл (земно притегляне и бля, бля, усилие по-малко). Нашите седани, багажниците им са разположени успоредно на равнина-земя, успоредно (усилие 1/2 по-голямо). Та и пружинките трябва да са по...хард :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 30 Юни 2011, 20:03

Аз си мисля, че на хечбека багажника повече тежи и е по труден за вдигане.
Все пак има и стъкло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 11 Фев 2012, 13:23

Общо взето какво стана, има ли някой който се е опитал да направи тая операция?
Интересна тема, пък я заебахме.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ПредишнаСледваща

Назад към E46