Странен проблем с м50б25TU РЕШЕН
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Странен проблем с м50б25TU РЕШЕН
Колата е е34, но имайки предвид, че купето няма общо в случая, а и в тоя подфорум ви познавам повечето(макар и онлайн) и ме кефите, пускам обявата тук.
Проблемът е че не набира след 6000 оборота, т.е. почва да тъпче на 6к и до там. Само на първа и втора предавка си стига до прекъсвача, но пак по-трудно от колкото би трябвало да е, а на трета, четвърта и 5-та зацикля на 5900-6000 и толкоз....Важно е да се спомене че от време на време се оправя сама и няма никакви грижи. Има и газов инжекцион и го прави и на бензин и на газ(но след 5500к оборота обръща автоматично ан бензин). Проблема се появи преди около 2 месеца. Ходено е около 6-7 пъти на диагностика и не отчита грешки(сигурен съм в диагностчика, един от най-добрите е във Варна). Моят авер(чиято е колата), в безизходицата започна да сменя части почти на сляпо и проблема все си остава. Нови бензинова помпа(бош), ламбда сонда(бош), нови свещи дензо иридиум. Не е от дебитомера, понеже има резервен, който преди време купи по погрешка и сега си има два. Не е и от бубини и лули(понеже имам останали по 6 броя от един друг мотор). Не е нещо от недостиг на гориво, понеже налягането в рейката е в норма. След рестарт на ЕКУ-то не се оправя. Проблемът е някъде в електрониката. Взехме да се съмняваме за ЕКУ-то , но за жалост няма от къде да вземем за проба.
Някакви други предположения ?
Проблемът е че не набира след 6000 оборота, т.е. почва да тъпче на 6к и до там. Само на първа и втора предавка си стига до прекъсвача, но пак по-трудно от колкото би трябвало да е, а на трета, четвърта и 5-та зацикля на 5900-6000 и толкоз....Важно е да се спомене че от време на време се оправя сама и няма никакви грижи. Има и газов инжекцион и го прави и на бензин и на газ(но след 5500к оборота обръща автоматично ан бензин). Проблема се появи преди около 2 месеца. Ходено е около 6-7 пъти на диагностика и не отчита грешки(сигурен съм в диагностчика, един от най-добрите е във Варна). Моят авер(чиято е колата), в безизходицата започна да сменя части почти на сляпо и проблема все си остава. Нови бензинова помпа(бош), ламбда сонда(бош), нови свещи дензо иридиум. Не е от дебитомера, понеже има резервен, който преди време купи по погрешка и сега си има два. Не е и от бубини и лули(понеже имам останали по 6 броя от един друг мотор). Не е нещо от недостиг на гориво, понеже налягането в рейката е в норма. След рестарт на ЕКУ-то не се оправя. Проблемът е някъде в електрониката. Взехме да се съмняваме за ЕКУ-то , но за жалост няма от къде да вземем за проба.
Някакви други предположения ?
Последна промяна Делян на 10 Юни 2011, 15:34, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Странен проблем с м50б25TU
До колко знам на 28-цата е сименс, а на тоя авер е бош. А и няма да стане от всяко м50, трябва да е и ванос...Преди беше лесно, имах пълен комплект мотор(старият му, а тоя е новият дето му купих
) същият и нещо като му станеше вземаше квот му падне и сменяше за проба, ама сега..
Благодаря все пак

Благодаря все пак

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Офф, аз незнам що си мисля за 23-ка М52..
Можеше да ти пратя за проба. За тоя ти трябва Бош 413
Можеше да ти пратя за проба. За тоя ти трябва Бош 413
Мерси, писах и във Варненската тема, някой ако иска да услужи за 10-ина минутен тест.
Ако има други идеи за проблема , казвайте.
Ако има други идеи за проблема , казвайте.
- DJDeath88
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46 136 hp
- Мечтае да кара: BMW 530 xd E60 231 hp
Знам че при запушен катализатор тъпче във високите.Ако не си ги махнал пробвай без тях как ще е 

ся ше кажа една работа, дето някой може и да ми се смее, ама не може ли това да се получава от ваноса? пък и той за 7-800 оборота ли е 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ваноса ако не е добре и в ниските я няма никаква, нищо, че разправят, че бил само за високите.
DJDeath88 написа:Знам че при запушен катализатор тъпче във високите.Ако не си ги махнал пробвай без тях как ще е
Махнати са много отдавна

Надали е от ваноса, както каза Бум, в ниските си е ок, а и пак казвам, чат-пат се оправя за кратко.
Да, няма грижи
, на 1-ва и втора също, макар и по-бавно от колкото като се оправи.

Re: Странен проблем с м50б25TU РЕШЕН
Днес проблема го оправихме
Излезе че е от най-голямата възможна глупост....Добре че реши да сложи спортен филтър да се видя проблема. Преди време си беше оставил колата в сервиз и като махали филтърната кутия, един голям сноп кабели от фаровете(ксенони, менони) беше направен на топка и мушнат в дупката на въздуховода точно където влиза във филтърната кутия
Бати олигофрените братче....
Ся всичко си е как си трябва.

Излезе че е от най-голямата възможна глупост....Добре че реши да сложи спортен филтър да се видя проблема. Преди време си беше оставил колата в сервиз и като махали филтърната кутия, един голям сноп кабели от фаровете(ксенони, менони) беше направен на топка и мушнат в дупката на въздуховода точно където влиза във филтърната кутия

Ся всичко си е как си трябва.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ето защо не ходя на сервизи от 4 години от както имам книжка дано и не ми се налага
I'm slowly drifting

Абре мани, от ден на ден ми се затвърждава мнението...и аз си правя каквото мога сам, но за някои неща дори и да мога, просто нямам условия(канал, специализирани инструменти). Лично аз се опитвам да кибича и да гледам какво правят по колата.
Направо не мога да го проумея, смятай кви малоумни парчета има, видял една дупка(на въздуховода) и решил че е мега подходящо място да скрие една топка кабели
А човека 2 месеца се тормози по диагностики и дава сума ти мангизи за части да му се опрай колата. Добре че реши да слага спортния филтър та видяхме магарията 
Направо не мога да го проумея, смятай кви малоумни парчета има, видял една дупка(на въздуховода) и решил че е мега подходящо място да скрие една топка кабели

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
А аз кво да кажа по въпроса с "майсторите"
Днес си взех някакви вложки да свалям главата да видим кви ще ги свърша

Днес си взех някакви вложки да свалям главата да видим кви ще ги свърша

15 мнения
• Страница 1 от 1