Проблеми след автомивка/пране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Проблеми след автомивка/пране

Мнение от iv4o9999 » 08 Юни 2011, 16:48

dokt0ra написа:
outworld написа:
TRR написа:
bmwemotion написа:И да откачиш акумулатора за цял ден лампата пак няма да спре да свети.
Трябва да се закачи посредством програмка за диагностика и след това, ако може да се затрият грешките.
Ако е от кантара може да се шунтира има го описано http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=29895..

Шунт на кантара значи, че при инцидент няма да отвори нито един airbag, нали?

Няма да отвори пасажерския до колкото знам, а ако го шунтираш, датчика ще показва, че винаги има човек до теб на пасажерското дори и да няма. Т.е. недай си боже нещо ако стане и си сам ще се отвори и пасажерския еърбег, което не е лошо според мен :yes:

Абсолютно нищо лошо няма само ... ако седне дете отпред има вероятност да не преживее удара от възглавницата и ако няма никой а напразно се отвори .. ще си купиш ново табло което струва няколко пъти колкото датчика който не искате да смените!Хайде като не разбирате последствита,да не давате коментари ...защото хората се подвеждат търсят ефтинията и после си блъскат главата ..и се чудят от къде им е дошла голямата БЕЛЯ!!!
Иначе да,кефете се сега,че за 10 лева лампата вече не свети.. то тези лампи ги слагат за веселба инженерите.. пък вие ходите да си ги гасите за по 10-20 лева.

какво табло сменяш какви 5 лева. сменя се възглавницата и нищо повече. Ти като си голям фен на оригинала мога да ти кажа че великите инженери не са домислили всичко. Не си ти този който ще дава акъл кой какво да пише. А най малкото като не знаеш не комнентирай, защото в моята кола няма прекъсвач за възглавницата и не мога да я изключа, което логично значи че който и да седне ще се отвори, предполагам също си виждал оригинална претапицирана седалка и затова си толкова сигурен в манипулацията.
:dummy:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 08 Юни 2011, 19:42

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=244581&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0+airbag

Аз моят проблем го правих така и предпочитам да се отвори без значение дали има някой на седалката ако се наложи (недай си боже), отколкото да има човек и да НЕ се отвори!!! Но всеки преценява сам за себе си!
Всичко ми струваше около 30 стотинки + запояване на компонентите в магазина! И почерпка едно кафе!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 09 Юни 2011, 13:30

Колеги, пак съм аз.
Има леко развитие при мен - борд компа спря да забравя. За airbag-а още нищо не съм правил, но за там е ясно какво следва.
Моля да ме насочите към майстор, който може да вдигне капака, при условие че жилото не е скъсано при ръчката в купето.
Ръчката я свалих, дръпнах жилото с клещи, излезе няколко сантиметра и толкова. Първото звено явно е здраво, щом не се измъква, проблема е нататък по веригата или пък при самия механизъм за заключване. За съжаление за да се разбере какво му има трябва да се вдигне капака, а това е и крайната цел на задачата ... получи се омагьосан кръг. Майстора, при който ходих не успя да открие решение.
Ако някой има идея къде трябва да се бутне/натисне/дръпне предполагам, че може и да го сподели в темата, но все пак имайте предвид, че такава информация може да има двойно предназначение! Затова предпочитам съвети за майстор или пък по-подробна информация, но на л.с.
Предварително благодаря!

11.06.2011 - Проблемите са решени!
Жилото го смениха в Дарукар, капака те си го отвориха. Цената на услугата е доста сериозна! Но поне ако някой се сблъска с такъв проблем е добре да се знае, че решение има, при това без рязане на ламарини/чупене на фарове, мигачи и т.н.
Грешката за airbag-а е изчистена, лампата не светна, т.е. в мивката са давали контакт с откачени букси, датчика в седалката си е добре :) Благодарение на sachs вече нямам дразнещи светлини по таблото, пък и ми оправи някои неща по колата :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 12 Юни 2011, 10:10

Браво! Дано да нямаш повече ядове!
Изображение

Предишна

Назад към E46