Обслужване на климатика с обезпаразитяване

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 545i

Обслужване на климатика с обезпаразитяване

Мнение от Sapa » 08 Юни 2011, 15:19

Колеги,

Днес бях в Камор за обслужване на климатика и ми предложиха и обезпаразитяване - изчистване на системата от плесени и бактерии от които има лоша миризма в колата. Уви услугата ми я оферираха за 250 лв. Понеже упражнението има смисъл бих искал да ви попитам дали някой от вас е решавал този проблем за по-малко пари. Имам предвид качествено, защото съм чувал за много спрейове през отворите на климатика които вършат полвинчата работа.

Във форума има детайлно обяснение как това може да си го направиш сам, но това не е за Е60 а за Е39 и други по-стари модели
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Air Bus a380
Детайли за колата: 535d

Re: Обслужване на климатика с обезпаразитяване

Мнение от zdravko_boqdjieff » 08 Юни 2011, 16:10

Аз лично си направих процедурата сам!Купих си спрей на MaFr* odor bakt мисля се казваше!2 флакона и на 15 дена го направих това нещо два пъти!Мисля че има ефект,в продължение на 3 седмици миришеше на много хубаво,а след това просто спря да мирише нито на хубаво нито на лошо!На флакона пише да се направи тази процедура 2-3 пъти през летния сезон и 1-2 през зимния!Спрея струваше към 15 лв
Никога,никога не се предавай!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 08 Юни 2011, 17:30

Кажи къде го впръскваш тоя спрей.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 08 Юни 2011, 19:26

Аз до колкото знам никакви течности не е хубаво да се впръскват в отворите на духалките в купето, защото има доста сензори, датчици, клапи и куп други неща дето после правят "атомна бомба" на джоба ти :mhihi:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 08 Юни 2011, 19:37

bobih написа:Аз до колкото знам никакви течности не е хубаво да се впръскват в отворите на духалките в купето, защото има доста сензори, датчици, клапи и куп други неща дето после правят "атомна бомба" на джоба ти :mhihi:

Офф:
Хахаха да това с датчиците е голям страх. Аз един път се друснах силно на пътническата седалка и като засветиха едни червени светлини и едни цени от 1000 - 2000лв почнаха да се споменават при дилъра... оправих се само с изчистване на грешката но вече не давам на никой да сяда по седалките :mhihi: :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 08 Юни 2011, 20:30

Emooo написа:
bobih написа:Аз до колкото знам никакви течности не е хубаво да се впръскват в отворите на духалките в купето, защото има доста сензори, датчици, клапи и куп други неща дето после правят "атомна бомба" на джоба ти :mhihi:

Офф:
Хахаха да това с датчиците е голям страх. Аз един път се друснах силно на пътническата седалка и като засветиха едни червени светлини и едни цени от 1000 - 2000лв почнаха да се споменават при дилъра... оправих се само с изчистване на грешката но вече не давам на никой да сяда по седалките :mhihi: :mhihi:

По новите модели гаранция ще почнат да ги правят да ти говорят и като се развали нещо и светне таблото да ти казва сумата :mhihi: , но токава гаранция ще се увеличи броя на катастрофите :D
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 08 Юни 2011, 21:01

гледах един флакон немски в метро продават не съм го пробвал

пали се колата, духане на макс + рециркулация, флакона се слага зад задната седалка, отваря се и се излиза из колата, тя си работи и духа, върти въздуха, и така 10-15 минути.
пак казвам не съм пробвал но по добре звучи от колкото да пъхам пяна във всички отвори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 08 Юни 2011, 21:31

djordje написа:гледах един флакон немски в метро продават не съм го пробвал

пали се колата, духане на макс + рециркулация, флакона се слага зад задната седалка, отваря се и се излиза из колата, тя си работи и духа, върти въздуха, и така 10-15 минути.
пак казвам не съм пробвал но по добре звучи от колкото да пъхам пяна във всички отвори.

Точно това пробвах и аз. Спря да мирише. Процедурата я извърши моя механик, така както е описал колегата. Не си спомням марката, но спрея струваше около 15-20 лв. Мисля, че го закупи от Аутоплюс. Определено съм доволен от резултата. Не съм и предполагал, че може да бъде ефективно. Отначало миришеше на ароматизатор, леко сладникав. Впоследствие намаля и сега няма миризма - както е написал zdravko_boqdjieff.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 08 Юни 2011, 22:04

zdravko_boqdjieff написа:Аз лично си направих процедурата сам!Купих си спрей на MaFr* odor bakt мисля се казваше!2 флакона и на 15 дена го направих това нещо два пъти!Мисля че има ефект,в продължение на 3 седмици миришеше на много хубаво,а след това просто спря да мирише нито на хубаво нито на лошо!На флакона пише да се направи тази процедура 2-3 пъти през летния сезон и 1-2 през зимния!Спрея струваше към 15 лв

Ползвам същия спрей,има го в Бриколаж 15 лева.Върши супер рабата и никъде не се впръсква а се слага просто на пода пред седалката на пътника.Препоръчвам при тежките случаи да се сменят и филтрите на климатика. :idea: :idea:
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sapa » 09 Юни 2011, 10:36

Всичко това е чудесно, но решава проблема с миризмата повърхностно - избива бактериите. Това може да си го поръчате например и при Софавто автомивката - имат озонатор който въши същата работа и не е с химикали. Друг е въпроса как тези неща действат на салона, кожата и пр.

За съжаление лайната (с извинение) които се натрупват с години по изпарителя на климатика си остават (плесени и пр.). Те могат да се изчистят само като се почисти изпарителя но това изисква малко разглабяне:http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/09/14/45

Дали някой е правил това без да ходи в сервиз и как се е справил без специалния инструмент и какъв химикал ползва?
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 09 Юни 2011, 10:46

вади 250 лв тичай в Камор и не му мисли. Химикалии, разглабяне, инстументи, лайна... Ако толкова ти е мерак да го почистиш аз не бих се циганил за 250. Другия вариант ти казахме но той не те устройва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 10 Юни 2011, 12:48

Дали тези спрейове премахват миризма от цигарен дим?
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 11 Юни 2011, 8:28

По новите модели гаранция ще почнат да ги правят да ти говорят и като се развали нещо и светне таблото да ти казва сумата :mhihi: , но токава гаранция ще се увеличи броя на катастрофите :D[/quote]
Та жена ми вече си знае.Чуе ли камбанката минимум 500 :bang: :bang: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sapa » 11 Юни 2011, 8:36

Най-лесно е да се дадат много пари, ама тогава за какво ми е да идвам в форума, мога само да си говоря с официалните сервизни центрове :). Явно ще си разглобя сам тръбите за свежия въздух и ще си почистя изпарителя сам. Остава само да попадна на верния препарат. Само за инфо - от 250те лв на Камор само за препарата искат 85 (!!!) лв.

За цигарения дим единственото спасение е пране. И понеже тавана не може да се изпере в дълбочина с влага защото има риск да увисне, отмирисванео на цигарения дим си остава проблем. Има един препарат на Wurth специално срещу цигарен дим и той горе долу върши работа (на около 90%) - спрей който се пръска върху текстил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 11 Юни 2011, 17:26

Sapa написа:Най-лесно е да се дадат много пари, ама тогава за какво ми е да идвам в форума, мога само да си говоря с официалните сервизни центрове :). Явно ще си разглобя сам тръбите за свежия въздух и ще си почистя изпарителя сам. Остава само да попадна на верния препарат. Само за инфо - от 250те лв на Камор само за препарата искат 85 (!!!) лв.

За цигарения дим единственото спасение е пране. И понеже тавана не може да се изпере в дълбочина с влага защото има риск да увисне, отмирисванео на цигарения дим си остава проблем. Има един препарат на Wurth специално срещу цигарен дим и той горе долу върши работа (на около 90%) - спрей който се пръска върху текстил

Прпарата за отмирисването на цигарения дим върши работа.А за препарата срещу миризми на Мафра него го ползвам от две години и проблем не съм имал.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е61