M43 като я напече и не ще да пали?!?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
M43 като я напече и не ще да пали?!?!
имам друг странен проблем аз за който никой не е писал тук....появява се само лятото...и то когато колата е на слънце и я пече. Тръгвам да паля....никой, дава си контакт, но не завърта, понякога от 2-ри опит пали....ако не стане (понеже си мисля, че е от тоците) откачам акумулатора оставям 5 мин....и тогава пали
...някаква идея?
въртят ми се имобилайзери нещо или кабел който го напиша и губи контакт....но нека някой който знае повече от мен да сподели ;-)

въртят ми се имобилайзери нещо или кабел който го напиша и губи контакт....но нека някой който знае повече от мен да сподели ;-)
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

Re: M43 като я напече и не ще да пали?!?!
Провери връзката към стартера.От лайната по улицата се окисляват.Чукни с клещи по клемите и внимавай да не ги допреш към двигатела да не изкри.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
И според мен ако не ти е имобилайзера (ти си знаеш как работи, лично моя и да не съм го изключил колата си върти нормално но не пали), та според мен е стартер, или връзките му, или скоро ще му правиш ревизия - откога е тоя проблем? 

миналото лято се появи...но колата почти винаги е на сенчесто място, та не ми оправеше впечатление...само като я зарежа на припек...обикновенно по Морето или на плаж. Сега 2 пъти я оставих на припек за дълго....и пак същата греда...
Ще тествам с клемите днеска
Ще тествам с клемите днеска

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

И аз имах същия проблем , само лятото като я напече >>> клемата на контактния ключ за запалването. Дава на контакт , но не върти.
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Малко по встрани от темата,и аз да питам... 
с м43б16 и вече почна тей доста често да го прави,като почне да изстива и трудно пали,но досега не бях подавал газ и поне винаги на 2-3-то въртене си палешее...... но днес отивам да зареждам,сипах там и въртя няма,въртя втори път пак няма....и след десетия път колкото и да не исках,с крака на педала на газта,леко натиснат и запали....
.Като по някой път,като неще да запали и се чува едно "хърхорене" от тръбите на резервоара или от резервоара / се едно като няма вода и ти я пускаш и тя хем и са идва ама не идва/
. Като запалих изместих се от бензиностанцията и си вдигнах капака....и ми са престори един шум на метално/механично биене и то постоянно,точно от това клапанче за регулиране на горивото или от дюзите,ако е възможно....но със сигурност беше някъде там от рейката....... Дали е възможно наистина да е от това клапанче,това механично чукане или от някоя дюза..... /то ясно че с питане неможе да се сложе диагноза,но поне логично обяснение
/
Идеи някакви,на диагностика нищо не излиза...
Наскоро е обслужвана,откъм масла,филтри,бубина,кабели,свещи,/комп-а е здрав тей като преди 2-3 месеца имах проблеми и е оправен кадърно/....
П.с... съжалявам за темата на колегата ако съм я осрал

с м43б16 и вече почна тей доста често да го прави,като почне да изстива и трудно пали,но досега не бях подавал газ и поне винаги на 2-3-то въртене си палешее...... но днес отивам да зареждам,сипах там и въртя няма,въртя втори път пак няма....и след десетия път колкото и да не исках,с крака на педала на газта,леко натиснат и запали....

Идеи някакви,на диагностика нищо не излиза...
Наскоро е обслужвана,откъм масла,филтри,бубина,кабели,свещи,/комп-а е здрав тей като преди 2-3 месеца имах проблеми и е оправен кадърно/....
П.с... съжалявам за темата на колегата ако съм я осрал

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
И такааа.... малко развитие...
Цяла седмица,бях на сервиз и какво се оказа...Всички датчици и всичко което може да се замери за правилната работа на двигателя беше извършено....Всичко си работи перфектно,дюзите и те са перфектни...
После един ден ми я качиха на газ анализатор и се оказа бедна или богата сместаааа/непомня вече/...и също така недостатъчно налягане на бензина.../от клапана за регулатор на горивото,там отпред на рейката/.... А за богата/бедна смес ми го регулираха от дебитомера /което не го одобрявам много/ и в тази връзка,ако има някой колега с М43б16 от Русе с чиитав дебитомер да го пробвам,и ако се окаже,че е от него да си търся втора ръка...че тез човърканки не ги обичам много,с каквато и да е техника да е правено....Засега нямам проблеми с топла/студена /поне кат за първи ден/
И все пак предварително мерси,на отзовалите се колеги
Цяла седмица,бях на сервиз и какво се оказа...Всички датчици и всичко което може да се замери за правилната работа на двигателя беше извършено....Всичко си работи перфектно,дюзите и те са перфектни...
После един ден ми я качиха на газ анализатор и се оказа бедна или богата сместаааа/непомня вече/...и също така недостатъчно налягане на бензина.../от клапана за регулатор на горивото,там отпред на рейката/.... А за богата/бедна смес ми го регулираха от дебитомера /което не го одобрявам много/ и в тази връзка,ако има някой колега с М43б16 от Русе с чиитав дебитомер да го пробвам,и ако се окаже,че е от него да си търся втора ръка...че тез човърканки не ги обичам много,с каквато и да е техника да е правено....Засега нямам проблеми с топла/студена /поне кат за първи ден/

И все пак предварително мерси,на отзовалите се колеги

8 мнения
• Страница 1 от 1