Отлагания по предното стъкло (все едно котлен камък) ;(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Отлагания по предното стъкло (все едно котлен камък) ;(
Здравейте колеги, от доста отдавна съм забелязал, че по предното стъкло колкото и да е чисто и с каквото и да го мия сякаш има някви отлагания, които предполагам са от дъждовните капчици (много е гадно вечер на фарове или когато леко се намокри стъклото). Дали няма някакъв начин да се шлайфа стъклото и да се изчисти, имате ли и вие такъв проблем.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Отлагания по предното стъкло (все едно котлен камък) ;(
Пробвай с препарат за котлен камък и гъбичка,после измии хубаво и подсуши с влажна кърпа както се подсушава кола след мивка..а шлайфане или нещо подобно не ти препоръчвам.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
Непробвай с нищо абразивно щото става много зле. През деня няма да има проблеми ама вечер като идва кола срещу тебе и няма да виждаш нищо освен едно надрано стъкло. Немога да ти го обясня но непробвай после ще трябва да сменяш целия прозорец.
Lurking in the shadows
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Шлайфане по-скоро не, но стъклото може да се полира. Изглаждат се надрасквания, които са толкова малки, че не се усещат при прекарване на пръст. Нещо по-голямо едва ли ще може. Др вариант е с едни продукти на Карлак 68. Два са в комплект и махат всичко от стъклото, но мисля, че няма как да се намерят тук. Аз съм ги взимал от тук. http://www.cleanyourcar.co.uk/engine-and-exterior/carlack-glass-sealing-kit/prod_348.html
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
ново стъкло от кобра - 104 лв 

never drive faster, than your guardian angel can !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И няма смисъл да ходиш до "кривите огледала" в Кайлъка в Плевен. Вече ще си имаш лично 

Нищо им няма на евтините стъкла(поне на тва дето аз си сложих), миналото лято си го сменях 160лв. с монтажа, със слънцезащитна лента,нови уплътнения, повече от перфектно е, нито криво, нито някви изкривявания на образа през него, супер доволен съм.
П.С. друго си е с ново стъкло, няма ги досадните драскотини, белегчета и тем подобни, дето на чисто стъкло малко или много дразнят.
П.С. друго си е с ново стъкло, няма ги досадните драскотини, белегчета и тем подобни, дето на чисто стъкло малко или много дразнят.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
E ние бум-бум си го знаем че той само окачвания за по 7000 лева слага, стъкла за по 2000 и пуши кубински пури
+1 за кобринските стъкла. Като сметнеш колко ще дадеш за препарати и полиране и вземе да не стане, ще си 2 пъти по-вътре отколкото ако се гръмнеш едни 100 лева за джам от змиътъ
ПП. Стой им на главата докато ти го слагат, че си позволяват волности

+1 за кобринските стъкла. Като сметнеш колко ще дадеш за препарати и полиране и вземе да не стане, ще си 2 пъти по-вътре отколкото ако се гръмнеш едни 100 лева за джам от змиътъ

ПП. Стой им на главата докато ти го слагат, че си позволяват волности

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Какви 2000 за стъкла, може да се купи перфектно стъкло втора употреба оригинално. Тези в кобра за 100лв не стават за чеп за зеле, но хората си имат и качествени, само че на други цени.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ванка хора дето карат с калъфки на седалките от илиенци цял живот и скоростен лост дето е прозрачен и вътре има зарче в него няма как да не се кефят на стъкло от кобра ....
I'm slowly drifting

- lowrider
- ентусиаст
-
DirtySouth написа:Ванка хора дето карат с калъфки на седалките от илиенци цял живот и скоростен лост дето е прозрачен и вътре има зарче в него няма как да не се кефят на стъкло от кобра ....
Прав си, Андрейски, за всеки влак си има пътници

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Сичките сте големи бизнесмени, ама като стане дума да се помогне на някое лапе със смс, всички се скривате някъде
Не виждам кво толкова е лошото да си купиш стъкло от кобра, както и не виждам кво е лошото да си купиш стъкло от морга. Същата работа, като да си купиш 2ра ръка кола - кефи ли те, устройва ли те - няма проблем.
Ама кибер играчите с ролекси от илиенци (бонус заради големия оборот с калъфките и топката със зарчето) не си го признавате

Не виждам кво толкова е лошото да си купиш стъкло от кобра, както и не виждам кво е лошото да си купиш стъкло от морга. Същата работа, като да си купиш 2ра ръка кола - кефи ли те, устройва ли те - няма проблем.
Ама кибер играчите с ролекси от илиенци (бонус заради големия оборот с калъфките и топката със зарчето) не си го признавате

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Много батки у тоя форум бре
Мръсния Юг, ти само части от Дару си купуваш нали
П.С. кви са тия седалки от илиенци че ме заинтригува, ако може, да ми купиш и ипратиш, че у нащУ селУ, нямамИ такива гъзарски неща

Мръсния Юг, ти само части от Дару си купуваш нали

П.С. кви са тия седалки от илиенци че ме заинтригува, ако може, да ми купиш и ипратиш, че у нащУ селУ, нямамИ такива гъзарски неща

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Както е написал Иво, стъклото може да се полира, но не излизат кой знае колко едри наранявания. Проблемът при полирането е, че за да се изравнят дълбоките язви, трябва да се изкопае по-дълбока част от стъклото, а когато копката ще е на места, то ще заприлича на лупа... или по-точно на автостъклата от Кобра... караш 30 минути с криво стъкло и цял ден те боли глава после. 

- lowrider
- ентусиаст
-
ogata написа:Сичките сте големи бизнесмени, ама като стане дума да се помогне на някое лапе със смс, всички се скривате някъде![]()
Имаш проблеми с четенето и разбирането на Български ли бре, Ога? Или с асимилирането? Айде да ти сдъвча, белким ме разбереш, може па и аз да имам проблеми с исказа, знам ли...
Та, не виждаш лошо, защото не си карал с криво стъкло, е аз съм карал и е адски неприятно, даже си мисля, че може да увреди и човешкото зрение тази "лупа" при постоянно шофиране с такъв джам.
Има огромно значение, какво ще се случи със стъклото при счупване, може да те направи на салата, ако е боклук!
Както писах и по-горе, ако ми се наложи недай си боже да сменям стъкло, бих си купил оригинално втора употреба!
Относно СМС-те и батките, може да идеш в офтопика(знам властелин си там) и да си пуснеш нова темичка. Само за твое успокоение - пратил съм доста повече смс-и от теб 100% (продължавам да не виждам смисъла на обсъждането им тук)
стига сте чели през редовете
ноу офенс

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3