м52б28 реставриране
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
м52б28 реставриране
От не дълго време насам си имам проблем с властите в испания по точно с полицията в градчето което съм се настанил,та последните 4-5 дена и доидоха много тежко на колата...преди 4 дена започна да буксува съединителя и повдигача много се разтропа с новото масло мобил 1 10в40 та събота следобяд един негоден испанец както си бях на кръстовище без знаци аз съм му дясно стоящ и съм спрял да се огледам и както всички знаете дясностоящия е с предимство и тамън включвам първа да потеглям гледам минивана как влиза при мен...преди да се случи това забелязах че шофъора грам не гледаше в пътя си та както и да е,обесних му че съм с български номера също така и застраховката и му казах да си искара неговите документи да подписваме документа да ми се изплатят щетите но пича пиян напушен с любимата им трева наричана при тях "Поро" и не искаше,наложи се да извикам полицията но явно ни мразят навсякаде,пристигна полицията и започнаха да увартат нещата за да искарат мен виновен,но номера им не мина казах им че човека е пиян напушен искам да му направите тест за алкохол а те ми отвръщат че те решават че не е пиян и няма нужда от проба за алкохол а лъхка на бъчва от километрииииии,а при такива случаи полицаите са длъжни да направят проба както на него така и на мен ! Мамка им ! Така нещата се поизчистиха и започнаха да им се изясняват нещата след
5 часов спор,но явно толкова си и знаят законите щом се наложи да им ги диктувам един по един,та накрая ми писна и им казах да вземат за пример че катастрофата стана точно пред квартирата която съм настанен и им казах помислете си че в същия момент е минавало малко детенце и тази пияница в същия момент се забива в моята кола какво ще стане? Абе какво да ви говоря полицията в испания чушки да яде пред наще !!!
Да продължим по темата описанието по горе е просто пряка информация по темата.
Преден капак сгънат,предна маска с бъбреци,ляв фар с ксеноните и мигач,броня,чисто нов калник стана на солетка,отвътре,кутията на въздушния филтър и по доло от бомбето ламарините където е хванат плъзгача на бронята е огъната...грозна гледка !!
Та до 1-2 седмици очаквам наши представители от армеец да ми оцени колата и да изплатят щетите.
Решил съм да не влагам повече пари в колата,търся ново купе запазено от към ламарина,по причината че сегашното си има проблемите с ръжда още от малко...
Единствено в момента съм наблегнал към мотора да му оправя повдигача които тропа много силно вече..и биелните лагери.
Дано не съм бил изчерпателен
Поздрави и
внимателно ! 
5 часов спор,но явно толкова си и знаят законите щом се наложи да им ги диктувам един по един,та накрая ми писна и им казах да вземат за пример че катастрофата стана точно пред квартирата която съм настанен и им казах помислете си че в същия момент е минавало малко детенце и тази пияница в същия момент се забива в моята кола какво ще стане? Абе какво да ви говоря полицията в испания чушки да яде пред наще !!!
Да продължим по темата описанието по горе е просто пряка информация по темата.
Преден капак сгънат,предна маска с бъбреци,ляв фар с ксеноните и мигач,броня,чисто нов калник стана на солетка,отвътре,кутията на въздушния филтър и по доло от бомбето ламарините където е хванат плъзгача на бронята е огъната...грозна гледка !!
Та до 1-2 седмици очаквам наши представители от армеец да ми оцени колата и да изплатят щетите.
Решил съм да не влагам повече пари в колата,търся ново купе запазено от към ламарина,по причината че сегашното си има проблемите с ръжда още от малко...
Единствено в момента съм наблегнал към мотора да му оправя повдигача които тропа много силно вече..и биелните лагери.
Дано не съм бил изчерпателен

Поздрави и

- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Re: м52б28 реставриране
Геле, нямаш късмет с тая кола, дееба...
Стискам палци застраховката да покрие квото-щото, а ти стягай моторетката и я хвърляй в една 16-ка.

Стискам палци застраховката да покрие квото-щото, а ти стягай моторетката и я хвърляй в една 16-ка.

Аз и ти сме луд-ни-ца...

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Snoop написа:Геле, нямаш късмет с тая кола, дееба...![]()
Честно казано до късмет като цяло си има колата доста изживявания е преживяла и оцеляла което е наи важното,но като за 20 годишна кола проблемите са и в норма,ръждата и е главния проблем но както всички знаем ръжда и жена тръгнат ли спиране няма

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Това, дето си го писал в аватара, че си с турбо истина ли е?Под реставрация да разбираме ли абсолютно цялостна ревизия на всички възможни компоненти в мотора, или само това, което си описал?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
raduslaf написа:Под реставрация да разбираме ли абсолютно цялостна ревизия на всички възможни компоненти в мотора, или само това, което си описал?
angelBMW написа: Решил съм да не влагам повече пари в колата,търся ново купе запазено от към ламарина,по причината че сегашното си има проблемите с ръжда още от малко...
П.С.
Не разбирам колега Ангел ,с тази си тема казваш или питаш нещо ?!
Въпрос не се вижда , следователно съобщаваш , че ще "реставрираш" мотора ...
Хубаво ... , ама за момента не се вижда нищо в тази посока , значи просто ни информира за бъдещите си намерения ... !

Разказа какво ти се е случило , което е наистина кофти , но дали тук е мястото .... ?!
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Жалко за колата ти колега....дано обаче тази застрахователна компания ти оцени колата както трябва и най-вече да не ти прави спънки,и да ти плати....защото от един пресен случай с мой приятел като знам колко месеца го въртяха чак те съжалявам 

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Повдигачи, биелни лагери, има ли смисъл да наливаш в този мотор? Какво им има на биелните?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- raduslaf
- ентусиаст
-
lowrider написа:Повдигачи, биелни лагери, има ли смисъл да наливаш в този мотор? Какво им има на биелните?
А кво да напрай?

- lowrider
- ентусиаст
-
raduslaf написа:lowrider написа:Повдигачи, биелни лагери, има ли смисъл да наливаш в този мотор? Какво им има на биелните?
А кво да напрай?Да вземе "нов" и да се окаже още по-насран кенеф?
Правиш си твоя и знаеш, че всичко е тип-топ
Радко, не се самоуспокоявай

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- raduslaf
- ентусиаст
-
lowrider написа:raduslaf написа:lowrider написа:Повдигачи, биелни лагери, има ли смисъл да наливаш в този мотор? Какво им има на биелните?
Радко, не се самоуспокоявай, ако моторът наистина е зле, нека си калкулира ремонта, читав мотор винаги може да се намери за малко повече пари, а старият може да се даде на части
Това казвам - че гаранция за "читавостта" на мотора няма как да има.А и да вземеш друг, за мен вече е немислимо да не го отвориш за шлайф, смяна на гумички, ревизия на повдигачи и т.н.Все пак са си мотори на години, които вероятно са "посръчквани".Иначе в 90% от случаите ще караш 28ца със 160 коня на вала.Така мисля аз

- lowrider
- ентусиаст
-
160 коня на вала е добре
Нека колегата каже все пак, какво му има на този мотор.

Нека колегата каже все пак, какво му има на този мотор.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
raduslaf написа:lowrider написа:raduslaf написа:lowrider написа:Повдигачи, биелни лагери, има ли смисъл да наливаш в този мотор? Какво им има на биелните?
Радко, не се самоуспокоявай, ако моторът наистина е зле, нека си калкулира ремонта, читав мотор винаги може да се намери за малко повече пари, а старият може да се даде на части
Това казвам - че гаранция за "читавостта" на мотора няма как да има.А и да вземеш друг, за мен вече е немислимо да не го отвориш за шлайф, смяна на гумички, ревизия на повдигачи и т.н.Все пак са си мотори на години, които вероятно са "посръчквани".Иначе в 90% от случаите ще караш 28ца със 160 коня на вала.Така мисля аз
Тя на Искрен толко коня направи на диното а беше първи в клас модифицирани дето има и м3ки

I'm slowly drifting

- raduslaf
- ентусиаст
-
DirtySouth написа:Тя на Искрен толко коня направи на диното а беше първи в клас модифицирани дето има и м3киТи ако си 160 коня на вала трябва да се кефиш .... Иначе не беше ли точно ти дето ти слагаха мотора mihmor и ко ?
Колата на това момче Искрен би трябвало да ги е дала тия коне на колелата, не на вала?Иначе аз съм, да, но от тогава доста вода изтече, със сигурност не съм 160 коня на вала.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
На колелата е да ... Иначе на тебе искрено ти съчувствам
I'm slowly drifting

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2