Въпрос за биалетка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Re: Въпрос за биалетка

Мнение от ShibinG » 06 Юни 2011, 10:24

Да посъживя темата,имам едно тропане по неравности, вчера свалих гумите и огледах,всичко изглежда здраво, с изключение на биалетките, шарнирчето им е добре, но там където е гумената втулка,гумата се е размекнала и разтегнала като е отворила луфт, и това са биалетки на 8 000 км но както и да е , въпроса ми е мога ли сам да си ги сменя с нужните инструменти/гедоре/ и трябва ли да се прави реглаж?
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 06 Юни 2011, 11:59

да можеш сам да ги смениш и не трябва да ходиш на реглаж

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 06 Юни 2011, 14:16

ShibinG написа:Да посъживя темата,имам едно тропане по неравности, вчера свалих гумите и огледах,всичко изглежда здраво, с изключение на биалетките, шарнирчето им е добре, но там където е гумената втулка,гумата се е размекнала и разтегнала като е отворила луфт, и това са биалетки на 8 000 км но както и да е , въпроса ми е мога ли сам да си ги сменя с нужните инструменти/гедоре/ и трябва ли да се прави реглаж?

сменяш си ги сам, без никакъв проблем и без реглаж, за около 30-40 минути
честа причина за бързото разбиване на биалетите освен многото дупки, са и омекнали тампони на стаб. щанга. погледни и тях струват 9-10 лева бройката
съвет от мен...по възможност стегни биалетите в работно положение(гумите да бъдат на земята, а не във въздуха)

ти си :yes:

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 06 Юни 2011, 22:06

ShibinG написа:Да посъживя темата,имам едно тропане по неравности, вчера свалих гумите и огледах,всичко изглежда здраво, с изключение на биалетките, шарнирчето им е добре, но там където е гумената втулка,гумата се е размекнала и разтегнала като е отворила луфт, и това са биалетки на 8 000 км но както и да е , въпроса ми е мога ли сам да си ги сменя с нужните инструменти/гедоре/ и трябва ли да се прави реглаж?

Можеш да си ги смениш сам не е кой знае каква философия :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 07 Юни 2011, 8:01

благодаря ви за отговорите ,днес или утре когато имам някой свободен час се захващам и ще пиша резултата :yes:
6>4

Предишна

Назад към E36