Предстои ми покупка на Е36 320и купе мнениа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mecan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
- Мечтае да кара: метла
Предстои ми покупка на Е36 320и купе мнениа
имали сме БМВ от 2005г. караше го брат ми и 2007 го остави на мен. колата беше купе 320и, 150коня 93год.Но като всички исках нещо по ново и 2009 година си взех алфа ромео 147 ЖТД 140 коня пушка и БМВ/то го оставих на майка ми ,но винаги съм казвал , че пак ще си взема БМВ. и така момента доиде, един приател си продава БМВ/то, защото си тръгва за България. То е 320и, но има забележки.Седалката му е поддала от едната страна и като седнеш се изкривява на дясно, дясната врата от вън не се отваря ,багажника също ,останало е на контакт и не пали с ключ само на бутане. Тавана е провиснал,климата не работи, като цяло е това. Колата е 96 година и я продава за 1200лева според вас заслужава ли си покупката. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Предстои ми покупка на Е36 320и купе мнениа
Не знам какво си казвал, но това, което го описваш аз не бих го нарекъл нито кола, нито БМВ... къде е "радостта от шофирането" на такъв барутарник?
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
И аз съм на мнение че такава кошница не ти трябва ,по добре се огледай за някой по запазен екземпляр и си бръкни малко по на дълбоко в джоба.Цитат "Седалката му е поддала от едната страна и като седнеш се изкривява на дясно, дясната врата от вън не се отваря ,багажника също ,останало е на контакт и не пали с ключ само на бутане." - това най вероятно е било БМВ ама преди мнооооого години 

Последна промяна BMWgiunter на 07 Юни 2011, 10:07, променена общо 1 път

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Ако двигател и ходова част са му здрави пробвай да спазариш цялата кола за 1000 лв максимум (даже са и много, ама айде
) и хвърли още някой лев да я постегнеш. Това в случай, че имаш свободно време и ти се занимава .. ако ли не - има чудесни екземпляри за по 3000-3500 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
И аз съм на това мнение - ако моторът и ходовата са в добро състояние, то за още 2 000 лева ще я докараш и на вид.Читаво 320 за 3000 лева за мен не е лоша оферта 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нема такива филми с кола превърната в кочина, а мотора и ходовата част здрави. Той човека мърляч и я докарал до такова състояние, но си е сменял всичко по ходовата част, не я е юркал в дупки и по паветата, сменял е редновно маслото и филтрите с хубави и скъпи .. 

- raduslaf
- ентусиаст
-
Аз пък познавам човек, за който е важно колата му да е технически изправна и се грижи добре за мотора и ходовата част, но не му дреме за всичко останало и на външен вид изглежда талига, но като цяло е в добро техническо състояние.Случаи всякакви.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
За мен ,единственото оправдано обстоятелство за закупуването на подобен вид курник е ,че нямаш пари на куп за кола в прилично състояние и си готов във времето да инвестираш време и средства до привеждането и в адекватен вид.Другия вариант е да я купиш и да я караш докато издъхне тотално без да пипаш каквото и да било по нея и да се надяваш ,че ще изкара възможно най-дълго време....после в надин. Иначе да имаш примерно 3-4к в момента и да вземеш некой дарак за 1000лв с идеята за останалите пари да го реставрираш е пълно безумие според мен 

streetz написа:Ако двигател и ходова част са му здрави пробвай да спазариш цялата кола за 1000 лв максимум (даже са и много, ама айде) и хвърли още някой лев да я постегнеш. Това в случай, че имаш свободно време и ти се занимава .. ако ли не - има чудесни екземпляри за по 3000-3500
raduslaf написа:И аз съм на това мнение - ако моторът и ходовата са в добро състояние, то за още 2 000 лева ще я докараш и на вид.Читаво 320 за 3000 лева за мен не е лоша оферта
аз ли не мога да смятам или парите отиват на поне 4000лв.(щото освен всичко друго, като сметнеш и дънци и такси) и то за една кочина

за червеното -

- raduslaf
- ентусиаст
-
Игнатов написа:streetz написа:Ако двигател и ходова част са му здрави пробвай да спазариш цялата кола за 1000 лв максимум (даже са и много, ама айде) и хвърли още някой лев да я постегнеш. Това в случай, че имаш свободно време и ти се занимава .. ако ли не - има чудесни екземпляри за по 3000-3500
raduslaf написа:И аз съм на това мнение - ако моторът и ходовата са в добро състояние, то за още 2 000 лева ще я докараш и на вид.Читаво 320 за 3000 лева за мен не е лоша оферта
аз ли не мога да смятам или парите отиват на поне 4000лв.(щото освен всичко друго, като сметнеш и дънци и такси) и то за една кочина, айде сега сложи и малко обслужване - а-ха-ха-ха ... гледам и не вервам на ушите си
![]()
за червеното -колега такова животно нема!!!
Ами ти не можеш да смяташ, да

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
bum_bum написа:Нема такива филми с кола превърната в кочина, а мотора и ходовата част здрави. Той човека мърляч и я докарал до такова състояние, но си е сменял всичко по ходовата част, не я е юркал в дупки и по паветата, сменял е редновно маслото и филтрите с хубави и скъпи ..

- raduslaf
- ентусиаст
-
pgv64 написа:На същото мнение съм ! Както я е стопанисвал отвън (интериор салон ) , такава е и отвътре (Демек мотор ,поддръжка и т.н.) Не ти трябват кокошарници , освен ако не си маниак по възстановяването на такива
![]()
Аз ти давам конкретен реален пример за точно обратното на това, което твърдиш, ти ми разправяш за мнения

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Хора, излишно е да спорите, когато колегата предостави малко повече инфо относно техническото състояние на колата, можем да дискутираме, но така да обсъждаме човешките характери и предполагаемите им действия спрямо автомобила е смешно 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- raduslaf
- ентусиаст
-
lowrider написа:Хора, излишно е да спорите, когато колегата предостави малко повече инфо относно техническото състояние на колата, можем да дискутираме, но така да обсъждаме човешките характери и предполагаемите им действия спрямо автомобила е смешно
Аз споря за съвсем друго нещо е, чети

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Аз знам за какво спориш ве, оджин
, ама много хипотетичен е вашият спор 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам