Проблем с климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Проблем с климатроника
Колеги прочетох др теми но такава не срещнах,та проблема ми е като си включа климатроника на студено и започва да духа студено,но компресора ми работи 10сек и изключва за около 10 сек и пак вкл за 10-15 сек и пак изкл и така,духа си студено но си мисля че предното лято духаше по студено може и да се лъжа,някакъв съвет.мисля си да не ми е намалял фреоно,тия дни ще го проверя,но преди това ако някои е имал такъв проблем да сподели.Благодаря
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Проблем с климатроника
Ако имаш термометър с по дълъг накрайник го сложи в една от духалките трябва да е към 3-4 градуса ако е изправен. Моя го мерих след като го дозаредих и показваше 3,1 градуса. Иначе нормално е да включва и изключва.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
това че изключва и вкл периодично не е проблем а нормалната работа на климатроника.Има един датчик който следи налягането в системата да не превиши нормалното ниво 21bar мисля беше той изключва компресора така че спокойно.
А когато пуснеш климатика има ли повишен шум от компресора нещо като виене което се променя с оборотите на двигателя и едно по грубо ''изпукване'' при първоначалния старт на компресора?
А когато пуснеш климатика има ли повишен шум от компресора нещо като виене което се променя с оборотите на двигателя и едно по грубо ''изпукване'' при първоначалния старт на компресора?
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
е да ама вкл и изкл през 10 сек,а един колега има сащата 3-ка и не прави така,при положение че съм го настроил на 16 градуса а в купето не са толкова
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
моя изключва някъде след 15-20 секунди и включва пак след толкова горе долу незнам дали това е проблем но вече второ лято я карам така колата.Друг е въпросът ако преди не ти е работил така компресора и сега е започнал да го прави това тогава може да се сметне за притеснително,а за шумове нищо не каза има ли как е ?
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
StelllsKi написа:моя изключва някъде след 15-20 секунди и включва пак след толкова горе долу незнам дали това е проблем но вече второ лято я карам така колата.Друг е въпросът ако преди не ти е работил така компресора и сега е започнал да го прави това тогава може да се сметне за притеснително,а за шумове нищо не каза има ли как е ?
И при мен така включва и изключва периодично като работи мотора на място . Перката се върти постоянно на
някакви умерени обороти при вкл. на климата. , а оборотите от 800 стават 900 . Не знам в движение дали
постоянно върти компресора и перката . Иначе в купето вътре става доста хладно при нагласени 16 гр.
И аз се притеснявах малко заради това периодично вкл./изкл. на компресора ,понеже имам отскоро бумера
но като чета и други мнения ,явно е нормално.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
така трябва да работи,около10-15 секунди работи ,спира и пак се пуска и така.това е нормално.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
и аз пуснах такава тема скоро, но при мен проблема е че се пуска и спира през около 2-3 секунди, оказава се че е препълнена системата,но при мен компресора се мъчи много и колата губи мощност, ако имаш проблеми олегата oci търси аз съм при него края на седмицата за диагностика и източване и пълнене.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
iv4o9999 написа:и аз пуснах такава тема скоро, но при мен проблема е че се пуска и спира през около 2-3 секунди, оказава се че е препълнена системата,но при мен компресора се мъчи много и колата губи мощност, ако имаш проблеми олегата oci търси аз съм при него края на седмицата за диагностика и източване и пълнене.
Колегата осi е стабилен и ги разбира нещата. Аз само при него си правя климатиците.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
ами благодаря ви колеги,за шум се чува само цък(леко пукане),ще го проверя за вс случаи,ако има нещо ще пиша
10 мнения
• Страница 1 от 1