E36 компакт - мнения

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Re: E36 компакт - мнения

Мнение от ylaine » 06 Юни 2011, 17:47

Dpy написа:Бум, тук не си прав. Зимата минавам не повече от 3-4км(няма никакви светофари) и обръща, ако има светофари и по бързо става. Нагласена е на 35 градуса. Въртя, паля и заминавам, миналата зима, като е седяла колата и по 2 седмици заледена на -15-20.
Разхода ми на газ е 12-13 градско с настъпвания, 7 извън(икономично с 90-100) и 8 с нормално каране. Около 30к км на газ имам, сменял съм няколко пъти само малкото филтърче(3-4лв. и 2 мин работа). Разлика във вървежа на бензин градско не се усеща. Единствено извън града на 5-та с 80 примерно като дам рязко газ, на бензин е една идея по-жива(изобщо ако може да се каже тва за 16-ка :mhihi: )

с ГИ ли си?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2011, 17:52

Dpy написа:Бум, тук не си прав. Зимата минавам не повече от 3-4км(няма никакви светофари) и обръща, ако има светофари и по бързо става. Нагласена е на 35 градуса. Въртя, паля и заминавам, миналата зима, като е седяла колата и по 2 седмици заледена на -15-20.
Разхода ми на газ е 12-13 градско с настъпвания, 7 извън(икономично с 90-100) и 8 с нормално каране. Около 30к км на газ имам, сменял съм няколко пъти само малкото филтърче(3-4лв. и 2 мин работа). Разлика във вървежа на бензин градско не се усеща. Единствено извън града на 5-та с 80 примерно като дам рязко газ, на бензин е една идея по-жива(изобщо ако може да се каже тва за 16-ка :mhihi: )

То така и трябва да е. Въпроса, че читаво сложена и настроена газ е по-рядка от здрав ванос на 20-ка :mhihi:
Кадета не го гледайте, 1,6 моно е мотор правен за газ :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 06 Юни 2011, 17:53

bum_bum написа:

То така и трябва да е. Въпроса, че читаво сложена и настроена газ е по-рядка от здрав ванос на 20-ка :mhihi:
Кадета не го гледайте, 1,6 моно е мотор правен за газ :mhihi:

Защо мислиш, че съм с този мотор? :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2011, 18:28

Няма значение и 1,3 да е. Мисълта ми е да не бъркаш БМВ-то с Кадета. Опела си е идеален за газ, дори и по-евтино устройство и търпи много гаражни изпълнения на разни самозвани майстори.
Но ако си мислиш да си вземеш "някакъв компакт" за 3000лв и да му сложиш "някаква газ" при "някакъв майстор" мога да ти гарантирам, че съвсем скоро ще ти се ще да си си купил 7-8 кадета за тия пари и да ги сменяш като дадат някакъв проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 06 Юни 2011, 18:38

Да, мисля да си взема някакъв компакт за 3000 лв. И не, не мисля, че компакт на 15 години струва повече. А това каква газ ще сложа и при кого ще я сложа го остави на мен. И браво, че пак позна с какъв мотор е кадета. Жокер - не е с мотор на кадет :winky:
И все пак нека не спорим. Надявам се да не излезнеш прав, но оставам с впечатлението, че ти се надяваш на обратното.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Юни 2011, 18:48

Колега не си прав, хубавите коли си струват пари и на по 20г. да са.
Да си видял 124ка за 1000лв? не нали от 5 години цените са им меджу 3 и 5к в зависимост от модификацията и състоянието просто те по ефтини немогат да станат.
Говориме за здрави коли не за скрап с която да се снимаш.

Както и да е темата мисля че е изчерпана, дадоха се доста коментари за така или иначе доста коментирана тема.
Ако имаш някакви въпроси след покупката ще питаш пак.
Изображение

Предишна

Назад към E36