тресене при потегляне и на полусъединител

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

тресене при потегляне и на полусъединител

Мнение от mpowered » 28 Фев 2011, 21:09

Здравейте,

и така нов проблем от скоро. Та някой път като отпусна съединителя на около 1100оборота и вече точно преди да тръгне нацяло и претриса. Онзи ден така на 2ра на полусъединител и като отпуснах с подаване на газ и доста се разтресе, нпараво в таблото се усети. Проблема се проявява предимно когато е загряла колат или е карана да дълго повечко. Това което ме съмнява мен е най-лошото - маховик. Тъй като колата е с двумасов (с киматик). Но ако приемем, че не е какво друго може да е. Дали е възможно да е от каре на кардана или от гуменото каре ? Защото освен че някой път това го прави на тръгване, всеки път когато мина 40-50км/ч в скоростния лост се усещат вибрации и така до към 90км/ч като вибрациите се засилват пропорционално със скоростта. На 120 не се усещат вече толкова.

Помагайте, колата е стандартно 320i 96г. М52, без абсолютно никакви модификации.

старши ентусиаст
Аватар

Re: тресене при потегляне и на полусъединител

Мнение от metodi80 » 28 Фев 2011, 21:29

Нещата са ти ясни , ти сам си ги казал ....
Това което ще добавя е че демпферите (независимо дали са в маховика или на феродовия диск) правят проблеми предимно преди да е загрял двигателя , а при теб проблема е при загрял двигател... Това правило обаче не е "универсално" ... Огледай си разните там карета , висящ лагер и т.н. Както казах , ти сам си си ги казал нещата ...

Потребител
Аватар

Мнение от mpowered » 28 Фев 2011, 21:56

metodi80 написа:Нещата са ти ясни , ти сам си ги казал ....
Това което ще добавя е че демпферите (независимо дали са в маховика или на феродовия диск) правят проблеми предимно преди да е загрял двигателя , а при теб проблема е при загрял двигател... Това правило обаче не е "универсално" ... Огледай си разните там карета , висящ лагер и т.н. Както казах , ти сам си си ги казал нещата ...

Мерси за отговора :yes:

начи са тия дни ще я вкарвам в бокса и ще гледаме, ще ви държа в течение, дано само не е маховик че........

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 28 Фев 2011, 22:31

:D При мен е същото. На студен мотор и без газ си тръгва без притрисане , обаче като покарам около 40 мин примерно и ако опитам номера с малко газ и плавно отпускане на педала и колата се разтриса. Ако обаче съм къ1500 -2000 об/мин и отпусна по-бързо (без въртене на гуми) педала на съединителя - няма проблем... :conf: На мен ми казаха че пружините на притискателният диск са се поотвърнали в следствие издевателства от предишният собственик :mhihi: :mhihi: ! Но дали е така...!?!Според мен е от съединителя и при теб ! Плачем за нови :mhihi: :mhihi: !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 28 Фев 2011, 22:37

pgv64 написа::D При мен е същото. На студен мотор и без газ си тръгва без притрисане , обаче като покарам около 40 мин примерно и ако опитам номера с малко газ и плавно отпускане на педала и колата се разтриса. Ако обаче съм къ1500 -2000 об/мин и отпусна по-бързо (без въртене на гуми) педала на съединителя - няма проблем... :conf: На мен ми казаха че пружините на притискателният диск са се поотвърнали в следствие издевателства от предишният собственик :mhihi: :mhihi: ! Но дали е така...!?!Според мен е от съединителя и при теб ! Плачем за нови :mhihi: :mhihi: !

Баш така си е!
При мен нещата заспаха с нов комплект съединител.
При колегата с двумасовия нещата обаче може и да излязат по-солени :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 28 Фев 2011, 23:41

Солени солени ако пазарува от магазини да.Иначе да ако се е насочил за нов комплект /то не се знае дали е от съединителя де/ от колегата лавиатан беше ми споменал много много добра цена за демферен маховик и комплект съединител.Иначе втора употреба само от кола внос от Германия ;) :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 28 Фев 2011, 23:51

Колега и аз усещам едно леко притрисане понякога на полусъединителя, когато е студена главно и също и аз съм с демферния моаховик за модела с климатроник, а кажи на л.с каква цена е дал Роби чисто информативно, да не го занимавам с глупости!
П.С: Почти сигурно е от маховика защото на моята нещата който е изброил колегата съм ги сменил всичките, и съединителя и карето на дифа и висящия лагер, тампоните на двиг. и скоростите и т.н!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 28 Фев 2011, 23:56

Освен това , че колата тресе при тръгване , може ли да се прояви проблем с вървенето на колата ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 01 Мар 2011, 19:48

огледай,карето на кардана.и аз го имах този проблем,но смених също и съединител и сега няма ядове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Мнение от Maverikkk » 01 Мар 2011, 22:47

И при мен тресеше яко докато не смених съединителя, после минах 10к км. и пак започна същата история, пак смених съединителя пак минах известни километри и пак започна да тресе на моменти, калпави части влизат в БГ през босфора! Един глас за смяна на съединител.
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 01 Мар 2011, 23:11

Maverikkk написа:Един глас за смяна на съединител.

:yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 520i
Мечтае да кара: BMW ///M5

Мнение от lucky_316i » 05 Юни 2011, 14:02

При мен също се появи проблема с тресенето , но само когато не е палена 1-2 дни и е студена . При тръгване тресе на ниски обороти и след 2-3 км каране проблема изчезва.Как да разбера дали не е заминал съединителя? Колата е 316 Компакт

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Юни 2011, 22:57

При мен се получи същата гадост...Замина ми маховика (демпферен) ,минах на едномасов с демпферен феродов и след около 5к км.почна да притриса като е загряла колата.И най-тъпото е ,че не притриса винаги ,а от 10 тръгвания примерно на 5 притресе :kuku: При плавно потегляне с над 1500об/мин и повечко полусъединител,няма прблем. Иначе при "влачене" на 2-ра с малко газ ,няма признаци на никакво тресене ... Като свалях скоростите оглеждах каретата и висящия лагер и всичко изглеждаше ОК. А най-тъпото е ако съединитела ,който е ЛУК се е оказал боклук и е сдал багажа за 5к км без извращения и т.н. ,просто защото не си падам по подобен вид издевателства ...
Изображение

Назад към E36