Клапан картерни газове?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Клапан картерни газове?
jujko88 написа:ако я оставя отворена тази дупка има ли някаква възможност да излизза масло от там и ако трябва поне няква мрежичка да се сложи че да не влизат мрастии там!
Ако излиза масло от там не е добре,от там излизат картерни испарения на мотора...но с годините и ако не е сменяван маркуча става един такъв скашкан и позапушен/желателно е да го смениш/,ако пък ли не правиш процедурата дето ти я написах със затапването.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ис
- Мечтае да кара: М3-ка
благодаря ти много колега за това че ми обясни всичко като трябва!!!утре ще смяня маркуча и преди тва ще пробвам да запуша клапана да видим как ще е!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Е колко има писано за тоя клапан във форума просто не е истина ... !
Само пишеш "клапан за картерни газове" и излизат 100 теми , някои дори със снимки ...
Нервици от къде взе Влади да обясниш на всеки въпрос на колегата ?!
По темата ....
Ако направиш това , което ти обясни Влади може да установиш евентуален проблем , но само ако клапана е блокирал в затворено положение .... , въпреки , че ако е блокирал в затворено положение , ще разбереш много бързо , просто защото ще ти тече масло от всички възможни гарнитури ...! Ако клапана е постоянно отворен , или му е скъсана менбраната , откачането на маркуча и затапването на клапана няма да доведе до никаква промяна и ти ще си мислиш , че всъщност нещата са уж наред , а те няма да са ... Изолирането на клапана за мен не е опция , но всеки си преценява .... Писал съм го можеби поне 20 пъти , ще го напиша още веднъж , провери дали духа през триъгълното отворче на клапана (поставяш си пръста и прекарваш през отворчето така че за момент да го запушиш и след това да го отпушиш ) , ако усетиш промяна в звука или дари ако усетиш самата въздушна струя , значи менбраната му е скъсана ...
Ето тука малко снимки на проблема : viewtopic.php?f=8&t=253288&p=2785295&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5#p2785295
Само пишеш "клапан за картерни газове" и излизат 100 теми , някои дори със снимки ...
Нервици от къде взе Влади да обясниш на всеки въпрос на колегата ?!
По темата ....
Ако направиш това , което ти обясни Влади може да установиш евентуален проблем , но само ако клапана е блокирал в затворено положение .... , въпреки , че ако е блокирал в затворено положение , ще разбереш много бързо , просто защото ще ти тече масло от всички възможни гарнитури ...! Ако клапана е постоянно отворен , или му е скъсана менбраната , откачането на маркуча и затапването на клапана няма да доведе до никаква промяна и ти ще си мислиш , че всъщност нещата са уж наред , а те няма да са ... Изолирането на клапана за мен не е опция , но всеки си преценява .... Писал съм го можеби поне 20 пъти , ще го напиша още веднъж , провери дали духа през триъгълното отворче на клапана (поставяш си пръста и прекарваш през отворчето така че за момент да го запушиш и след това да го отпушиш ) , ако усетиш промяна в звука или дари ако усетиш самата въздушна струя , значи менбраната му е скъсана ...
Ето тука малко снимки на проблема : viewtopic.php?f=8&t=253288&p=2785295&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5#p2785295
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Мето затова сме колеги да си помагаме,най лесно е да се ядоса човек,по трудно е да се укроти този човек..стана ми ясно,че колегата не подразбира и затова му улесних малко темата 

- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
току що бях на вън да пробвам това със затапването на малкия триъгълен отвор не сам мн сигорен да ли можах да го запуша както трябва ових един парцал на пръстаси и запуших за около 10 секунди няма никаква промяна,но като изкарах маркуча от клапана колата заработи мн зле изкаше да огасне и си сложих пръста там и се оправи и след задържането на пръста взе да ми засмуква приста,сега вече вие трябва да кажате как е и за какво става на въпрос работи или не в затворено положение ли е или му е скъсана мебрана (самнявам се да е в затворено положение понеже не изпуска от никоя гарнитура)
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
jujko88 написа:току що бях на вън да пробвам това със затапването на малкия триъгълен отвор не сам мн сигорен да ли можах да го запуша както трябва ових един парцал на пръстаси и запуших за около 10 секунди няма никаква промяна,но като изкарах маркуча от клапана колата заработи мн зле изкаше да огасне и си сложих пръста там и се оправи и след задържането на пръста взе да ми засмуква приста,сега вече вие трябва да кажате как е и за какво става на въпрос работи или не в затворено положение ли е или му е скъсана мебрана (самнявам се да е в затворено положение понеже не изпуска от никоя гарнитура)
В това положение,че ти засмуква пръста и преди това колата е заработила зле си смени само маркуча

- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
ясно зн клапанчето си бачка благодаря отново!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Бачка си разбира се, при 80% от ис-те си бачка, този клапан сигурно колата ти трябва да е на 500 000км че да се скапа, аз на моята го смених като бях на 170к и този който свалих от колата беше като нов, само се плашим тука един друг и сменяме здрави части! Принципно както ти е написал колегата по-горе е хубаво да смениш маркуча, аз като купих клапана вървеше с два маркуча залепени един за друг, този за клапана го сложих но другия го отрязах че трябваше бая разглобяване че да го сменя и него!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3