Проблем с Климатика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Проблем с Климатика
Колеги става въпрос,че като пуснах днес климатика само лявата и и в средната конзола пак лява част от духалките духат студено,а дясните две си духат нормално
мисля че са някакви клапи защото на е36-цата бяха от тях и с един тукат
се оправи и клапите отвориха,
но днес като вдигнах капака забелязах че не са на същото място както на старата кола или поне не ги видях
някой ако се е сблъсквал с проблема да пише търсих в търсачката някой с подобен проблем но неоткрих..
Поздрави
мисля че са някакви клапи защото на е36-цата бяха от тях и с един тукат

но днес като вдигнах капака забелязах че не са на същото място както на старата кола или поне не ги видях
някой ако се е сблъсквал с проблема да пише търсих в търсачката някой с подобен проблем но неоткрих..

Поздрави

Re: Проблем с Климатика
Не си търсил добре, много е коментирано това! Трябва да се дозареди системата с фреон!!!!!!!!!!!! На 100% е това, няма какво повече да се добави! Спаднало е нивото, сигурно имаш не повече от 300 гр. в системата и се получава именно това!
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
адски много търсих но може би не съм писал правилните думи,мислиш ли че е от фреон
ако е от фреон-а нетриабва ли по слабо да духа но от всички духалки немога да се убедя че е от фреон-а
мерси все пак за съвета
ако е от фреон-а нетриабва ли по слабо да духа но от всички духалки немога да се убедя че е от фреон-а

мерси все пак за съвета

Колега, ако искаш ми вярвай!
При е46 е именно това симптома за нисък фреон! Демек това е симптом за възможно най-нисък! Са щи кажа как е:
1. Ако не духа много студено, т.е. измерено не държи около 5 градуса в духалките при испарителя - малко намалял!
2. Ако не духа много студено, но също така и "съска" системата - средно намалял!
3. Ако духа само в лявата част на духалките - много намалял!

Eто това условно е разделено на две части. Изпарителят се изстудява наполовина, поради ниския фреон, а другата седи не толкова изстудена. Въздухът вътре се разпределя на две равни части за ляво и дясно! Реално е подготовка за двузонов климатроик и по тая причина е така. Когато обаче не е двузонов климатроника, както е при много от нас, при рязкото падане на нивото/налягането студенината се разпределя към шофьорския отсег.
Ако и сега не ми вярваш - дреме ми, карай си така или иди и дай един куп пари на някой, дет ще те лъже, че е станал страшен проблем! Айде, жив и здрав!

1. Ако не духа много студено, т.е. измерено не държи около 5 градуса в духалките при испарителя - малко намалял!
2. Ако не духа много студено, но също така и "съска" системата - средно намалял!
3. Ако духа само в лявата част на духалките - много намалял!

Eто това условно е разделено на две части. Изпарителят се изстудява наполовина, поради ниския фреон, а другата седи не толкова изстудена. Въздухът вътре се разпределя на две равни части за ляво и дясно! Реално е подготовка за двузонов климатроик и по тая причина е така. Когато обаче не е двузонов климатроника, както е при много от нас, при рязкото падане на нивото/налягането студенината се разпределя към шофьорския отсег.
Ако и сега не ми вярваш - дреме ми, карай си така или иди и дай един куп пари на някой, дет ще те лъже, че е станал страшен проблем! Айде, жив и здрав!
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
мерси колега,дреме ми и за това съм написал темата
нито съм искал да се заяждам или каквото и да е било
както по горе ти написах благодаря за съвета утре ще ида да ми напълнат фреон и ще ти напиша да ти кажа дали проблема е решен
още веднъж ти благодаря за отделеното време и написаните редове

както по горе ти написах благодаря за съвета утре ще ида да ми напълнат фреон и ще ти напиша да ти кажа дали проблема е решен
още веднъж ти благодаря за отделеното време и написаните редове

Нека проверят и за течове по връзките/тръбите с ултравиолетова светлина! Специално внимание да обърнат на компресора, ако е от типа/марка Карлсоник. Той е също условно разделен на 3 части - задна средна и предна и има уплътнения помежду им - да светнат и върху него, за да се види дали не са пропускали! Хубаво е дори и зимно време да се пуска от време на време да завърти, за да не се амортизира от седене семеринга му!
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
мерси колега за пълноценния отговор евала
ще им кажа да проверят за всичко което си ми казал

ще им кажа да проверят за всичко което си ми казал

7 мнения
• Страница 1 от 1