Водород ?
Модератор: Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Водород ?
Wenzy написа:Не съм чел нагоре, нямам време , но само да споделя имам вече 2000км. с водородното нещо - разхода ми е с 20-25% надоло - градско от 11 на 8-8.5л/км много сам доволенвсичко ми излезе 570лв.
Относно вървежа колата е доста по донамична, поради което си намалих порцията нафта от помпата, с което стигнах до въпросните 8-8.5 литра на 100км.
абе доволни мисля събота да направя едно Търново и 6те я засека пълно-пълно и ще бъдете уведомени
Приятен ден
Аз само не мога да схвана тези разходи, какви дизели карате и кво ги правите незнам.
При мен разход градско - 9 л. и 7.00-7.3 л. извън града, да не говорим че често съм имал и по ниски стойности.
Последно на сбора 900 км. от които над 500 км. в колона + прибиране през цялото време в пакет с една 540-ка и винаги тя определяше темпото разход -7.2 л.
А за другото и Аз съм на мнението на повечето колеги...
Венци водородното нещо отделя газ в цилиндрите(нали така).При дизела въздуха е постоянна величина и газта влиза в горивната камера с въздуха...ми за тия пари що не сложи една метанова обикновенна и да регулираш плочката и изпаритела до желаната смес?Peter Angelov написа:Wenzy написа:Не съм чел нагоре, нямам време , но само да споделя имам вече 2000км. с водородното нещо - разхода ми е с 20-25% надоло - градско от 11 на 8-8.5л/км много сам доволенвсичко ми излезе 570лв.
Относно вървежа колата е доста по донамична, поради което си намалих порцията нафта от помпата, с което стигнах до въпросните 8-8.5 литра на 100км.
абе доволни мисля събота да направя едно Търново и 6те я засека пълно-пълно и ще бъдете уведомени
Приятен ден
Аз само не мога да схвана тези разходи, какви дизели карате и кво ги правите незнам.
При мен разход градско - 9 л. и 7.00-7.3 л. извън града, да не говорим че често съм имал и по ниски стойности.
Последно на сбора 900 км. от които над 500 км. в колона + прибиране през цялото време в пакет с една 540-ка и винаги тя определяше темпото разход -7.2 л.
100% ще имаш по-малак разход като пари ,по-малко аномалии и по-добра динамика.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Wenzy написа:Не съм чел нагоре, нямам време , но само да споделя имам вече 2000км. с водородното нещо - разхода ми е с 20-25% надоло - градско от 11 на 8-8.5л/км много сам доволенвсичко ми излезе 570лв.
Приятен ден
Колега, пусни някакви снимки да я видим инсталацията как седи в колата ако можеш, благодаря.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
vinio написа:Венци водородното нещо отделя газ в цилиндрите(нали така).При дизела въздуха е постоянна величина и газта влиза в горивната камера с въздуха...ми за тия пари що не сложи една метанова обикновенна и да регулираш плочката и изпаритела до желаната смес?Peter Angelov написа:Wenzy написа:Не съм чел нагоре, нямам време , но само да споделя имам вече 2000км. с водородното нещо - разхода ми е с 20-25% надоло - градско от 11 на 8-8.5л/км много сам доволенвсичко ми излезе 570лв.
Приятен ден
Аномалий няма никакви защото си на оригиналното гориво! Дори след намаляне на порцията нафта от помпата колата ми е по - динамична отпреди, профилактика.... на 15К километра да сваля клетката и да я промия, разтвора е 1л. дистилирана вода (макс 1лев) и 30гр калиева основа (9лв. кг.) и имам икономия <3л. на 100км.
8 лева на 100км. на мен ми звучи добре, при положение, че всичко ми излезе 570-580лв.
Преценката е лична, всеки сам си носи БМВ-то. Амин.

Колегата със снимките да прати е-мейл на ЛС.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Wenzy написа:vinio написа:Венци водородното нещо отделя газ в цилиндрите(нали така).При дизела въздуха е постоянна величина и газта влиза в горивната камера с въздуха...ми за тия пари що не сложи една метанова обикновенна и да регулираш плочката и изпаритела до желаната смес?Peter Angelov написа:Wenzy написа:Не съм чел нагоре, нямам време , но само да споделя имам вече 2000км. с водородното нещо - разхода ми е с 20-25% надоло - градско от 11 на 8-8.5л/км много сам доволенвсичко ми излезе 570лв.
Приятен ден
Аномалий няма никакви защото си на оригиналното гориво! Дори след намаляне на порцията нафта от помпата колата ми е по - динамична отпреди, профилактика.... на 15К километра да сваля клетката и да я промия, разтвора е 1л. дистилирана вода (макс 1лев) и 30гр калиева основа (9лв. кг.) и имам икономия <3л. на 100км.
8 лева на 100км. на мен ми звучи добре, при положение, че всичко ми излезе 570-580лв.
Преценката е лична, всеки сам си носи БМВ-то. Амин.
Колегата със снимките да прати е-мейл на ЛС.
колега,нищо лично,но всеки който има-или продава подобни клетки никакви реално доказателства не е дал по въпроса,или инфото е от някаква тайна книга,или е много тайно за форума и е по добре да се се мине на лс

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Който и да е успял няма да седне тук да ви разказва и да ви убеждава а вие да го нареждате и да му се смеете. Аз подкрепям колегата с лафа всеки си носи кръста и мисля че и в тази тема ще се стигне до простотии когато се продължи с напатките и ревностните защити на тази система. Бъдете малко по-умни и оставете темата за хора които искат да научат нещо повече за тази система, още на третия пост се изказаха 10 човека негативно както и във всички други такива теми и когато се продължава това дрънкане се стига или до моето банване или до заплахи и обиди ха. Мисля че достатъчно хора се изказахте негативно за тази система, оплуха се доста,този автор поне не зарибява да си слагате нищо така че не серете, не е колегиално.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Bavariqtamniska написа:Който и да е успял няма да седне тук да ви разказва и да ви убеждава а вие да го нареждате и да му се смеете. Аз подкрепям колегата с лафа всеки си носи кръста и мисля че и в тази тема ще се стигне до простотии когато се продължи с напатките и ревностните защити на тази система. Бъдете малко по-умни и оставете темата за хора които искат да научат нещо повече за тази система, още на третия пост се изказаха 10 човека негативно както и във всички други такива теми и когато се продължава това дрънкане се стига или до моето банване или до заплахи и обиди ха. Мисля че достатъчно хора се изказахте негативно за тази система, оплуха се доста,този автор поне не зарибява да си слагате нищо така че не серете, не е колегиално.
не колега,неколегиално е да хвърляш бомби във форума как колата ти гори по малко без реални доказателства,щото в тая криза с тея високи цени на горивата малко му трябва на човек да се излъже и набута с нещо такова.
веднага можем да го докажем,колегата е близко до варна,наемаме диното за един ден,вземаме диагностична апаратура,нафтата я слагаме в колби които са разграфени,мерим без нящото,след това натискаме копчето,конете на колелата скачат,нафтата почва да намалява по бавно и ето доказваме тезата на колегата,след това купуваме всички по една система и кризата с горивата за нас приключва и всички заживяваме щасливо

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
kirililiev написа:Bavariqtamniska написа:Който и да е успял няма да седне тук да ви разказва и да ви убеждава а вие да го нареждате и да му се смеете. Аз подкрепям колегата с лафа всеки си носи кръста и мисля че и в тази тема ще се стигне до простотии когато се продължи с напатките и ревностните защити на тази система. Бъдете малко по-умни и оставете темата за хора които искат да научат нещо повече за тази система, още на третия пост се изказаха 10 човека негативно както и във всички други такива теми и когато се продължава това дрънкане се стига или до моето банване или до заплахи и обиди ха. Мисля че достатъчно хора се изказахте негативно за тази система, оплуха се доста,този автор поне не зарибява да си слагате нищо така че не серете, не е колегиално.
не колега,неколегиално е да хвърляш бомби във форума как колата ти гори по малко без реални доказателства,щото в тая криза с тея високи цени на горивата малко му трябва на човек да се излъже и набута с нещо такова.
веднага можем да го докажем,колегата е близко до варна,наемаме диното за един ден,вземаме диагностична апаратура,нафтата я слагаме в колби които са разграфени,мерим без нящото,след това натискаме копчето,конете на колелата скачат,нафтата почва да намалява по бавно и ето доказваме тезата на колегата,след това купуваме всички по една система и кризата с горивата за нас приключва и всички заживяваме щасливо
И ти си прав да, доста хора хвърлиха бомби и някой от тях бяха позорно хванати в големи лъжи в други теми да не споменаваме имена, след това някой захапа и мен без причина защото съм поддръжник на системата без значение че моята е още в процес на изграждане и че не искам да продавам на никой и се стигна до там да ме предупредят за изгонване хах и сега си задържам повечето мнения за себе си. Аз ако направя моята система и ми даде такива стойности честно да ти кажа няма да се закача на никакво дино-нино-данонино защото не ми пука кой вярва и кой не.

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Не знаех че имало дино във Варна
Колко манга земат знаеш ли?

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Темата стана....яко ако
...АЗ имам едно нещо ,дадох едни пари и горя 3 литра надолу - ама как къде защо какво никой не знае...
Или казваш и показваш и казваш кой каде и колко струва иили си чоплете в гаражите и това е .
Дет се вика единици имат водородно нещо , аз имам едно газово нещо и съм доволен

Или казваш и показваш и казваш кой каде и колко струва иили си чоплете в гаражите и това е .
Дет се вика единици имат водородно нещо , аз имам едно газово нещо и съм доволен

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Венци, моля те да пуснеш тук няколко снимки на мотора, както и 1 кратък списък с използваните м-ли + някакви ориентировъчни цени. Всички имат голям интерес, аз също. Ако се съберат достатъчно хора можем да си платим за диното и да се направи един тест. Ако наистина има намаление на разхода (за повишаването на мощността не коментирам) и то толкова голямо, всички ще имаме шанс да си направим по 1-2 клетки и да спестим пари, които можем да дадем за др. неща, а не на корумпирани политици и тн.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Чест и почитания на всички и мисля тук пишат доста колеги с много повече опит и знания от мен , но аз съм за правилно комуникиране без силни и грозни думи и наистина хвърлени здрави бомби ей така . Какво имам предвид това че си е проста аритметика 8лв на 100км прави всичко на всичко 3.36литра нафта на 100км пробег закупена от бензиностанция където май-май цената е 2.38лв за 1 литър плюс минус някоя дребна стотинка. Айде по-нататък с аритметиката ако това са почти 3 литра надолу пак не ми се връзват нещата с 6.36л на 100км , сори ама заводския разход на ТДС-а е 6.5литра и аз съм го постигал ама в Германия на дълго, а тука с нашта нафта нъцки . Наистина много уважавам автора на темата щото съм чел доста негови постове свързани с ТДС , но мисля нещо има грешка в данните иначе ако не съм прав само мога да се радвам на такива постижения щото съм на принципа нека съседа е добре че и на мен да ми е спокойно и хубаво. Пак да натъртя не споря за ефекта от водородната клетка а за изведените данни пък и цената която се упоменава е безумно смешна след като това устройство дава в пъти по-добра икономия от газта пък си е на същата цена ( за обикновена газова) и два пъти по-евтино от ГИ. Ми аз ако му бях търговец щях да го продавам на 2000лв и още повече като потребител със сигурност си го купувам за тея пари. Сори ама май стана прекалено розово. Дано не съм прав . Хубаво би било. Успех .
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Той казва, че градско му е свалила от 11/100 на 8.5/100
Чакаме да каже на дълго колко ще смъкне.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Мнооого се извинявам, че се бавя, не съм Ви забравил.
Просто много ангажименти, малко храна и за хейтърите да има
Просто много ангажименти, малко храна и за хейтърите да има

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
600км със скорост извунградско 90-100, магистралата-120км/ч изгълта 34,45л.
5,74/100км.
Мисля, че с още малко настройки ще мога да постигна 5 до 5,1/100км със скорост 110км/ч
Чакам коментари колко е невъзможноп товакоето съм писъл, колко се заблуждавам, и как съм се набутал
Никого не агитирам
5,74/100км.
Мисля, че с още малко настройки ще мога да постигна 5 до 5,1/100км със скорост 110км/ч
Чакам коментари колко е невъзможноп товакоето съм писъл, колко се заблуждавам, и как съм се набутал
Никого не агитирам

57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4