BMW M5 - 2012 г.
Модератор: Общи модератори
Re: BMW M5 - 2012 г.
_FIRMATA_ написа:308 km\h 6500 оборота на 6-та?А нямаше ли и 7-ма?
ми... е60 м5 е 210 мили което е... 340 км... що новото да не е поне толкова?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
_FIRMATA_ написа:308 km\h 6500 оборота на 6-та?А нямаше ли и 7-ма?
При някои автомобили от тази категория последната предавка май я слагат само за да постигнат икономия на гориво.
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
zAcK написа:Не знам още колко неща ще напишете тука, но аз колкото пъти съм гледал интервюта с
шефа на М дивизията, винаги е наблягал на това, че новото М5 ще се хареса на ентусиастите
и ще е истинска М кола, по-добра от предходната!
Сега като гледах тая рекламамай ще се постараят освен всичко друго да оправят
бъговете на Е60 и все си мисля, че това М5 ще е по-близо до предходните версии от него.
И още нещо. Не може да не признаете, че в тази 5-та серия БМВ се опитват да оправят
простотиите на дизайнерите, които бяха натворени при Е60. Външните линии, които са леко
пресилени при Е60, сега са оправени, конзолата пак гледа към водача![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
като се сетя за тая конзола и ми се иска да опъна много брутално този, който е решил да загърби традициите и да
направи таблото на Е60 като на обикновен автомобил![]()
![]()
![]()
![]()
А и за мрънкачите, M5 F10 май ще звучи в пъти по-добре от E60-ката
само исках да те питам, ти някога карал ли си Е60 М5, че се изказваш толкова компетентно или си го чел това горното в Ауто Билд? Аз не ги разбирам много нещата, но имам лични наблюдения (тоест карал съм доста) от Е28 М5, Е34 М5 3.8 ЛЕ, Е39 М5 Новак 500 и стандартно Е60 М5. Колите за колекционери са Е28 М5, защото е първата и най-аналогова, и Е60 М5, защото ///М никога вече няма да направят толкова добър мотор. Пък нека таблото му вътре да е право...

Power is Nothing Without Insanity
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Alex 320i Cabrio написа:защото ///М никога вече няма да направят толкова добър мотор.
Аз че не съм го карал, не съм. Ама и ти голямо изказване направи

Ти как определи, че БМВ повече никога няма да направят по-добър двигател?
Кое за теб е по-добър двигател?
Това, че за теб той е по-добър, значи ли, че наистина е по-добър?
Това че е по-голям като обем и брой цилиндри прави ли го по-добър?
Твоята логика прави ли S70/3 двигателя по-добър от S85?
По-тая твоята логика дето ме храниш мене да те питам, ти проектирал ли си двигатели, че да знаеш кой е по-добър?
P.S. Мнението ми беше насочено към външния вид и към проблемите, които има E60, които никой не отрича

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
zAcK написа:Alex 320i Cabrio написа:защото ///М никога вече няма да направят толкова добър мотор.
Аз че не съм го карал, не съм. Ама и ти голямо изказване направи![]()
![]()
По-тая твоята логика дето ме храниш мене да те питам, ти проектирал ли си двигатели, че да знаеш кой е по-добър?
P.S. Мнението ми беше насочено към външния вид и към проблемите, които има E60, които никой не отричаPeace....
Що, моето изказване е базирано на личен опит, твоето е на база писанията на журналя...
Още малко храна - предишният шеф на ///М беше казал, че те винаги ще имат високооборотни и атмосферни мотори. Този шеф много бързо беше пенсиониран и след това направиха абортираните джиБове...
Моторът не е най-добрия заради 5-те си литра, 10-цилиндъра или 507кс. Той е най-добрият, защото е елементарен за обслужване и достатъчно евтин, че да се произвежда масово, а в следващия момент има супер характеристики. Това е мотор, който наистина има връзка с Формула 1...
Новите В8 турбомотори на ///М имат връзка с М60/2

Другият голям проблем с новите турбо мотори на ///М колите е, че те променят коренно концепциата за каране на ///М автомобил. Атмосферките "нямаха" въртящ момент, но откликваха на 1мм движение на педала на газта. Точно поради това можеш да ги балансираш/управляваш с газта по завоите с голяма доза прецизност. Каквото и да ми разправят е много по-трудно да го направиш с кола с турбо мотор...
П.П. Не съм дизайнер на мотори, но съм разглобил достатъчно от ФВ, Порше и БМВ, че да знам горе-долу кое е добро, кое е зле...
Power is Nothing Without Insanity
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Alex 320i Cabrio написа:zAcK написа:Alex 320i Cabrio написа:защото ///М никога вече няма да направят толкова добър мотор.
Аз че не съм го карал, не съм. Ама и ти голямо изказване направи![]()
![]()
P.S. Мнението ми беше насочено към външния вид и към проблемите, които има E60, които никой не отричаPeace....
Що, моето изказване е базирано на личен опит, твоето е на база писанията на журналя...
Още малко храна - предишният шеф на ///М беше казал, че те винаги ще имат високооборотни и атмосферни мотори. Този шеф много бързо беше пенсиониран и след това направиха абортираните джиБове...
Моторът не е най-добрия заради 5-те си литра, 10-цилиндъра или 507кс. Той е най-добрият, защото е елементарен за обслужване и достатъчно евтин, че да се произвежда масово, а в следващия момент има супер характеристики. Това е мотор, който наистина има връзка с Формула 1...
Новите В8 турбомотори на ///М имат връзка с М60/2Добър мотор, но...
Другият голям проблем с новите турбо мотори на ///М колите е, че те променят коренно концепциата за каране на ///М автомобил. Атмосферките "нямаха" въртящ момент, но откликваха на 1мм движение на педала на газта. Точно поради това можеш да ги балансираш/управляваш с газта по завоите с голяма доза прецизност. Каквото и да ми разправят е много по-трудно да го направиш с кола с турбо мотор...
П.П. Не съм дизайнер на мотори, но съм разглобил достатъчно от ФВ, Порше и БМВ, че да знам горе-долу кое е добро, кое е зле...
+1

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
И аз не съм фен на фотошопа.Общо взето много рядко става нещо сполучливо
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Едно видео от последните тестове на М5 F10 преди официалния дебют:
http://www.youtube.com/watch?v=z9DLpE_R ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=z9DLpE_R ... r_embedded
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Много скептично настроен съм към новата М5-ца заради тоя V8-мак. 

- raduslaf
- ентусиаст
-
Ganchev__ написа:Много скептично настроен съм към новата М5-ца заради тоя V8-мак.
И би ли споделил от какво точно е породен скептицизмът ти, че такова изказване без подробна аргументация някак си виси много несериозно.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Трябваше да бъде атмосферка.Просто не ми допада идеята за турбото в ///М кола.Останалото го е написал Алекс.
Alex 320i Cabrio написа: ///М никога вече няма да направят толкова добър мотор.
Новите В8 турбомотори на ///М имат връзка с М60/2Добър мотор, но...
- raduslaf
- ентусиаст
-
И все пак ще се доверя на инженерите на БМВ в решението им относно това, кое е най-добро за новото М5.Иначе няма лошо всеки да си има мнение и предпочитания.