Bmw на газ..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60

Re: Bmw на газ..

Мнение от kraiso » 28 Май 2011, 20:08

bavar4o.70 написа:
Nikito_nn написа:
Dan_Vn написа:Какви спорове за газта може да има не знам,обаче едно е сигурно в градски условия се гледа колата да не ти харчи много като пара а като искам да върви винаги мога да си цъкна на бензин.Не знам защо всички си мислят че BMWтата трябва да се пържат само в критични и да се ръмжат с разни ремуси и тн. не прави добро впечатление тва даже обратното.Колата си е достатъчно пъргава с обикновения изпарител.Аз ако искам да карам бегачка 1вото което е нямаше да си взема 318I.
Въздушния филтър ще си ходи това е ясно така или иначе даже и на бензин да я карам тия филтри са пълен фалш от завода не са сложили филтрите в кутия щото са по прости.Ще я закарам на майстор за газовото и ако изпарителя не е на ред може и директно да и сложа инжекцион.

Замисли се обаче добре и си направи сметка по колко километра караш на месец примерно и си сметни за колко време ще го избиеш тоз инжекцион, щото сам каза че таз кола няма да я караш вечно и ако ще ти трябва 1-2 години да я избиваш файда от инжекциона няма.

Направи си сметката ,каква е разликата м-у обикновенна газ и газ.инжекцион при положение ,че в момента Български Г.И. нов струва 800 лв. Това е крайна цена с поставянето,гаранция и обикновена бутилка за 4 цилиндров мотор.

КОЛЕГА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВ! ;)

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e36

Мнение от Dan_Vn » 29 Май 2011, 13:24

Мерси за съветите.Наистина си струва газов инж. но на мен не ми трябва цялата инсталация а само инжекцията бутилката ми и цялата инсталация са ми нови.Ще пробвам да намеря инжекция 2ра рака в момента има много изгодни цени(поради кризата....).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 31 Май 2011, 21:18

Колега,имаше писано в тема,че само за труда ще ти вземат 400 лв. и няма гаранция.А от твоята уредба освен бутилката и тръбата до мотора,нищо друго не могат да ползват.А инжекторите се управляват от комп и инсталацията е съвсем друга.Съвета ми е преди да купиш Г.И. втора ръка ,първо да попиташ в сервиз ,който има софтуера за този комп. колко ще ти вземат за труд.Ипосле виж каква е разликата с нов!Най вероятно около 100-200 лв. което не си заслужава,при положение,чена новата имаш 2 г. гаранция. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 01 Юни 2011, 23:05

колега върви на диагностика, че аз така все си човъркам настройките и кога ли ще ги объркам напълно. В хубавите сервизи си имат уреди, компютри и всичко става за секунди. А да те попитам - преди да смениш свещи гърмеше ли ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped

Мнение от Margina Petrow » 02 Юни 2011, 7:20

закарай я на сервиз,но може или да се дави или нещо да се е задръстило
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 M Tech 2

Мнение от nikito8506 » 02 Юни 2011, 14:07

колеги и аз съм с 316-ка на газ (обикновенна) мени ми оборотите на празен ход и ми гърми при запалване...сега ме е яд че не сложих газов инжекцион,но хората са казали че ефтиното ВИНАГИ е по-скъпо! :wave:
с 200 в настрешното...!!!

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e36

Мнение от Dan_Vn » 02 Юни 2011, 15:44

Гърмеше да това е интересното че с тия свещи нито 1 път не е имала проблем колата дори и да захълца нещо.Явно японските свещи още не са започнали да им правят ментета това е цялата работа.Ще се ходи на газаджия колата е на ред на бензин няма защо да я карам пак на диагностика преди няма 2 седмици ходих и вс. е ОК.Просто в момента не я карам много защото съм в отпуска и ходя само на плаж с нея а и тя не е толкова зле че да не може да се кара.След няколко дни като си взема заплатата ще сменя филтъра 1во ислед тва ще ходя да ми направят профилактика на газовото.
Изображение

Предишна

Назад към E36