Откачен ремък на хидравликата.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Откачен ремък на хидравликата.

Мнение от ceno83 » 31 Май 2011, 20:25

Здравейте приятели, дано и този път успеете да ми помогнете със съвети и препоръки. Прибирам се днес към нас и спрях на 100 метра до Кауфланда да напазарувам , всичко ок , качвам се в колата въртя ключа и се чу някакво изтропване отпред в мотора :paranoid: :paranoid: :ranting: Гледам да не се паникьосвам въртя пак и паля давам задна но волана не помръдва :banghead: Гася паля пак така , отварям капака свалих една от корите и долу в ниското гледам 1 или 2 канални ролки големи под ъгъл ги виждам и някакъв ремък там се подмята :( :( Обадих се на един познат и каза че мога да я закарам така до нас но без хидравлика и без алтернатор. Е закарах я и я оставих долу и се чудя какво аджеба се е случило и къде да я карам на ремонт и колко ли ще струва. Ремъка не го видях дали е скъсан но си седи на долната кора под мотора а ролките ги виждам под 45 градуса. Моля ви за съвети и съдействие. Без алтернатор ще мога ли да я закарам на сервиз и колко горе долу би могъл да издържи акумулатора без да се зарежда. Нов е 72 Аh...

п.п Колата е 320д 136пс
Последна промяна ceno83 на 31 Май 2011, 20:35, променена общо 1 път
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

младши ентусиаст
Аватар

Re: Откачен ремък на хидравликата.

Мнение от ceno83 » 31 Май 2011, 20:31

Изображение
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Май 2011, 21:06

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 31 Май 2011, 21:47

А възможно ли е само да се е откачила , или ще трябва да я сменям пустата демпферна шайба (ако това изобщо е тя) ?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 31 Май 2011, 22:25

Не се вижда дали шайбата е наред - това ти ще трябва да го кажеш. Най-често ремъка се измъква или къса от блокирала водна помпа (пресен случай с мой много добър приятел - същата ситуация, само че при него ремъка се беше скъсал).
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 31 Май 2011, 23:06

Онзи ден ми се случи почти същото. След щателен оглед на майстори и преценка от моя страна смених: водна помпа (сложих с метална турбинка), всички ролки, двата ремъка, амортесьорчето на едната, някаква муфа (незнам за какво е), всички О - пръстени и налях нов антифриз. Демпферната шайба я смених преди една година. До сервиза я закарах без ремъците, нямах никакви проблеми, освен че си направих тренировката за бицепс, че сервиза се намира в Подуене, а аз живея далеч от там :mhihi:. Цялото удоволствие с труда ми излезна 500 и нещо лева. Дано не си за същата процедура и се надявам да съм ти бил полезен. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Мнение от stefsax » 01 Юни 2011, 0:58

здр колеги.искам да кажа само че и аз бях сменил всичко (и демпферната шайба АМА ОТ 170 лв на маеле)и точно така ми изхвърли и на мен пистовия ремък на пътя без причинно.после си купих оригинална демпферна шайба с оригинални ремъци от дарукар и от тогава не го е изхвърлила нито веднъж.
успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 01 Юни 2011, 10:31

Казвате антифриз , има ли нещо общо в такъв случай постоянно светещата ми жълта лампичка за водата , при положение че антифриза беше фул до горе ? Един вид предупреждение но да не съм го разбрал ?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Юни 2011, 11:33

Може да е заради прецакана помпа...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 01 Юни 2011, 11:38

Ако беше прецакана помпата щеше да ми загрява а тя не го правеше , както и да е сега отивам на сервиз и ще разберем какво и е :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefsax » 01 Юни 2011, 12:27

при мойта си танцуваше ремъка много на ниски обороти мяташе го наляво надясно и накрая го метна и се оказа че е от демпферната шайба.не от амортесьорче,то беше ново.пишете после какъв е бил зора.
успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 01 Юни 2011, 15:01

Колега депферната ти шайба е на парчета,вижда се и на снимката.Снемняй с читава и това е...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 01 Юни 2011, 17:56

Даммм това беше .. Всичко е било наред само демпферната шайба се е скъсала , добре че не стана 1 ден по рано като бях към Гърция защото щеше да е солено. Ремонта ми излезе 250 лева с шайба средно качество (топран)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefsax » 01 Юни 2011, 18:04

като пари е ок според мен даже тънко,дано всичко да е наред,защото при мен не мина номера с евтина шайба.мойта беше 493 от дару.

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юни 2011, 18:12

и при много други цената беше почти двойна :mhihi:
дано нямаш повече проблеми
май изчерпахме темата

Назад към E46