Демпферен маховик и не само

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Демпферен маховик и не само

Мнение от vladobate » 29 Май 2011, 23:26

Понеже ми се разтропа като гася та може ли да се отремонтира демек да се сменят само пружините му , предлагат ли се такива ремонтни или тва дет си го мисля ( щото съм виждал маховик ама не съм "гледал" ) е ала бала портокала :mhihi: . Че на предната колица пак така и ми викат маховика и после едни 850лв и най-накрая пак така гаснеше с притропване и разклащане та затова си питам. И друг въпрос бръз , предстои ми смяна на амортисьори та какви да взема ( имах предложение за Билщайн на приемлива цена ) щото ми се иска повече комфорт , че сега е малко друсалка пък за стабилност ще ми е достатъчно че са нови , че то и ДВГ ми е от спокойните :mhihi: . Благодаря. ПС: И това недомислие ( мое мнение ) топлообменниека дали някой го е махал и заменял с маслен радиатор като на Е34 , да сподели ще съм благодарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Re: Демпферен маховик и не само

Мнение от ShibinG » 30 Май 2011, 6:49

ако говориш за е36цата колега ,моята е 95та с климатроник и не е с демпферен маховик,пружинките са си на феродовия диск,сигурен ли си че твоята е със :conf:
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 30 Май 2011, 7:57

Маховика за него не се предлагат ремонтни комплекти.Нито се заварява нито каквото и да било.Не си казал каква е колата.Е36 се предполага но с какъв двигател.Из подфорум продава купува има доста колеги които биха ти свършили работа като ти продадат маховик.Има и по ефтини така, че спокоино не е болка за умиране.Ориентировъчна цена из форума 80-200лв.Аз бях продал пълен комплект на около 10 000км за 200лв лук и го продавах много време.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 30 Май 2011, 8:53

Владо ,топлообменика не го бараи.Имаше един колега от ПЛ.,немога да се сетя за ника ,слага маслен радиатор след допитване с мен и още един колега.Вьпреки че ,му казахме категорично ,сложи и счупи турбината в деня още.
Просто ОИЛ помпата :mhihi: ,на м47 няма вьтьк за по голяма маслена система и резултата е наличен .
Ако излезе проблема в шаибата отпред имам такава чудесна ,подарьк ще ти е .
Амортисьорчета имам от 325 м51 на билщеин ,на по- малко са от годинка ,може и да се разберем нещо ,там каквото ти се дава.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 31 Май 2011, 23:13

Благодаря на всички за отговорите . Колата е Е36 318тдс туринг , М41Д17 двигател. Та масленото охлаждане разбрах няма да пипам , маховика ще го мисля за нещо втора ръка ама ще почака още малко, амортисьорите чсни само не разбрах ще вози ли по-добре и още ще се втвърди и задруса. И още едан муха ми влезе в главата , автоматик ми се иска вече ( само не ми се смейте заради двигателя опъргавил съм го :mhihi: ) та може ли да се монтира прилично автоматична кутия на тази колица . А дано да може , а ? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 01 Юни 2011, 8:28

Няма м47 с автомат. Трябва атоматна кутикЯ от някои бензинов шрот,камбаната от твоита ,и питаи Вильо ,дали маои тинаправи софт (ВРперформьнс)
Иначе аз бих се навил да си поиграя .

П.П. амортисьорите са нормални мисля.Ще погледна днес кодовете на тях и ще ги пратя на лично да ги огледаш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Юни 2011, 23:33

Искаш да кажеш че компа на ДВГ и компа на автомата си кореспондират та затова трябва и софт за моя комп че няма заводско такава комбинация ? Е това не го знаех ( знам че автомата има комп ) , ама мислех че данните за обороти и скорост си ги взима дирекшън от датчиците и може би трябва да се пуснат допълнителни кабели за това ама май само мислене не става :mhihi: , рябва и акъл :mhihi: . Хубаво де ще попитам за софта ама това " камбаната" кво е :oops: за дифа ли иде реч че аз си мислех и той трябва да е в комплект с кутията. ПС: А за амортисьорите имам интерес ако са читави наистина .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 02 Юни 2011, 8:41

ДДЕ-тата за автомат и рьчка са различни.Имат разлика и в разпиновката.А за м47 такьв атоматичен няма.затова трябва да питаш пьрво за софт.
Камбана се казва по старомонтьорскому :mhihi: ,на кожуха в която стои сьединитела/турбината на автомата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Юни 2011, 22:49

Ясно като бял ден . Благодаря :bowdown: . Може да и се тури катанец поради изчерпване . Наздраве. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 02 Юни 2011, 23:41

може ли да повреди нещо този тропащ маховик?

Назад към E36