Прегряване на 318и

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Прегряване на 318и

Мнение от dankata99 » 23 Май 2011, 21:13

Проблема е, че като прегре ми излива вода от преливника и от капачката и не знам какво даправя да сменя капачката добре, ами за преливника някои ако има идеи какво точно да направя за да не изпуска от там?
колата е 318и е40 с нормална газова инсталация и се кара само на газ, не знам това дали има значение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Прегряване на 318и

Мнение от bum_bum » 23 Май 2011, 21:37

Ти виж защо прегрява, а не да се опитваш да я затапиш ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dankata99 » 23 Май 2011, 21:40

bum_bum написа:Ти виж защо прегрява, а не да се опитваш да я затапиш ;)

до колкото разбрах прегрява понеже от там вкарва въздох в радиатора , онзи ден я обездуших и сега пак ми "изтекоха водите" :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Май 2011, 21:46

Преливника, ако е здрав си е достатъчно добре уплътнен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 23 Май 2011, 22:01

Не си споменал нищо как се държи?Загрява нормално и след определено време каране и изтичат водите ли? Уточни при какви обстоятелства колко успяваш да караш.А най добре недеи да я караш изобщо докато не разбереш защо така се получава.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dankata99 » 23 Май 2011, 22:22

shengi написа:Не си споменал нищо как се държи?Загрява нормално и след определено време каране и изтичат водите ли? Уточни при какви обстоятелства колко успяваш да караш.А най добре недеи да я караш изобщо докато не разбереш защо така се получава.

да загрява нормално, и когато спра на място ( предполагам и в движение си тече )и почва да тече доста сериозно вода от капачката и преливника около 15 км изминавам и изтича . На безнзин и на газ го прави днес я пробвах, има и едно друго нещо забелязах, че като дам газ и заглъхва на 4000 оборота :О , пак на бенз и на газ. Относно загряването ме посъветваха да си смена водната помпа ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 24 Май 2011, 19:06

Като я запалиш студена ,виж пуска ли мехурчета в казанчето.Ако бълбука,вече е заминала гарнитура или главата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 24 Май 2011, 21:03

Данка, трябва да се цепне мотора, та да се види какво е.Но след като фука въздух, значи влиза компресия в охладителна система и без да се отвори не може да се каже на 100%.Няма какво друго да е.Не я карай да не я преебеш още повече !
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

Потребител
Аватар

Мнение от dankata99 » 24 Май 2011, 21:16

bavar4o.70 написа:Като я запалиш студена ,виж пуска ли мехурчета в казанчето.Ако бълбука,вече е заминала гарнитура или главата.

кавко да направя... да отворя капачката и да я запаля и ако бълбука работата е ясна :cry: :cry: :cry:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 24 Май 2011, 21:19

Е колега ти пишеш като прегрее,че прелива от капачката,е тя се опитва да излезне от някъде,е това е нормално.Виж си големия кръг дали ти отвара термостата или докато е студена свали капачката на радиатора и подавай газ до 2-3к оборота и виж дали шурти най отгоре дет се обезвъздушава към казанчето...ако не фурга антифриз демек да подпиква от там значи помпата е дала фира.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Май 2011, 21:20

На 50% е ясна така да се каже, може да е гарнитура, а може и да е кривнала или спукала главата.
Моля те да не пускаш едно и също мнение по 3-4 пъти, все още подлежиш на одобряване на мненията и един път е достатъчен за да го видя.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dankata99 » 24 Май 2011, 22:40

vladi_a_i написа:Е колега ти пишеш като прегрее,че прелива от капачката,е тя се опитва да излезне от някъде,е това е нормално.Виж си големия кръг дали ти отвара термостата или докато е студена свали капачката на радиатора и подавай газ до 2-3к оборота и виж дали шурти най отгоре дет се обезвъздушава към казанчето...ако не фурга антифриз демек да подпиква от там значи помпата е дала фира.

Значи решех тъй като не разбирам до толко, че да си я ръчкам сам да я закарам на майстор и да види какво се случва, но Ви благодаря за информация предполагам, че като най-голям късметлия ще се окаже най-трудното :cry:

bum_bum написа:На 50% е ясна така да се каже, може да е гарнитура, а може и да е кривнала или спукала главата.
Моля те да не пускаш едно и също мнение по 3-4 пъти, все още подлежиш на одобряване на мненията и един път е достатъчен за да го видя.

относно пускането на мнение по няколко път се извинявам и да питам този период кога минава или това се преценява отвново от модераторите

Вече имам и друго питане. Днеска ми се случи съединителя ... няма го никакъв :( :( :( когато го натискам все 1 е само на пружина дигнах капака да видя дали случайно не се откачило нещо :shock: , но човек като не разбира не знае къде да гледа за това, ако някои има идей ... благодаря Ви предварително

Потребител
Аватар

Мнение от <<Nasko>> » 28 Май 2011, 16:58

dankata99 написа:
vladi_a_i написа:Е колега ти пишеш като прегрее,че прелива от капачката,е тя се опитва да излезне от някъде,е това е нормално.Виж си големия кръг дали ти отвара термостата или докато е студена свали капачката на радиатора и подавай газ до 2-3к оборота и виж дали шурти най отгоре дет се обезвъздушава към казанчето...ако не фурга антифриз демек да подпиква от там значи помпата е дала фира.

Значи решех тъй като не разбирам до толко, че да си я ръчкам сам да я закарам на майстор и да види какво се случва, но Ви благодаря за информация предполагам, че като най-голям късметлия ще се окаже най-трудното :cry:

bum_bum написа:На 50% е ясна така да се каже, може да е гарнитура, а може и да е кривнала или спукала главата.

относно пускането на мнение по няколко път се извинявам и да питам този период кога минава или това се преценява отвново от модераторите

Вече имам и друго питане. Днеска ми се случи съединителя ... няма го никакъв :( :( :( когато го натискам все 1 е само на пружина дигнах капака да видя дали случайно не се откачило нещо :shock: , но човек като не разбира не знае къде да гледа за това, ако някои има идей ... благодаря Ви предварително

Колега за прегряването и изтичането на водите след като спреш или останеш на едно място веднага мога да ти кажа да си провериш радиатора(ако можеш сложи някой от друго БМВ само за проба)!!! Имах същия проблем и смених водна помпа, виското, термостата, шлайфах и главата... и така докато не пробвах с радиатор от един приятел и всичко заспа!!! А по повод втория проблем виж дали имаш спирачна течност в казанчето и ако нямаш след като и сложиш виж дали ти тече от долу! Ако е така си за смяна на помпа на съединителя(долна)!!! Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 29 Май 2011, 10:18

Вероятно някоя от помпичките е изпуснала.Виж дали има текло под педалите и от долу под колата спирачна течност.Също както колегата каза провери си и течноста за спирачки.Намира се от шофьорската страна един голям черен леген и пред него едно малко бяло казанче.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dankata99 » 31 Май 2011, 20:59

shengi написа:Вероятно някоя от помпичките е изпуснала.Виж дали има текло под педалите и от долу под колата спирачна течност.Също както колегата каза провери си и течноста за спирачки.Намира се от шофьорската страна един голям черен леген и пред него едно малко бяло казанче.

Благодаря Ви на всички за съветите. :lol: :lol: :lol:
Както по-горе Ви писах, ходих на майстор и се оказа, че е от пропката беше се скапала резбата и изпускаше също капачката нямаше никакво уплатнение, смених ги и вече 3 дни си бръмкам без проблем :yes: :yes: :yes:

Имам още няколко питания, значи забелязах че когато дам газ и някъде 4-5000 хиляди оборота и колата заглъхва това се случва при топла и при студена кола на газ и на бензин от какво може да се получава ( не съм сменял консумативи : филтри, масло, ремък )
Друго питане адски много трака м40-ка е казаха ми, че е било нормално, въпросът ми е дали ако сменя маслото с по-гъсто (15в40) ще намали малко тракането?

Назад към E36