Пукане от хидравлика на волана + Видео
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Пукане от хидравлика на волана + Видео
Здравейте колеги,
от известно време имам едно пукане по предницата което успях да локализирам че е явно от хидравликата на волана.
Разрових се из нета за подобни проблеми преди да пиша тук, като смятах уйкенда да вдигна колата и да направя видео на звука, но ето че попаднах на видео със същото пукане.
Само да добавя, че преди година съм сменял хидравлична течност /но само нея, без казанчето и маркучи/, нямам иначе проблем със самия волан както и оплаквания общо взето по возията. Просто тоя шум е вече месец и си я карам така, но и пасарежите ми взеха да го дочуват т.е. не се филмирам.
Ето линк http://www.youtube.com/watch?v=jOUs7pHz ... re=related на видео със същия пукотен шум, като моля колеги който са имали опит с подобен да споделят мнение. Благодаря!
от известно време имам едно пукане по предницата което успях да локализирам че е явно от хидравликата на волана.
Разрових се из нета за подобни проблеми преди да пиша тук, като смятах уйкенда да вдигна колата и да направя видео на звука, но ето че попаднах на видео със същото пукане.
Само да добавя, че преди година съм сменял хидравлична течност /но само нея, без казанчето и маркучи/, нямам иначе проблем със самия волан както и оплаквания общо взето по возията. Просто тоя шум е вече месец и си я карам така, но и пасарежите ми взеха да го дочуват т.е. не се филмирам.
Ето линк http://www.youtube.com/watch?v=jOUs7pHz ... re=related на видео със същия пукотен шум, като моля колеги който са имали опит с подобен да споделят мнение. Благодаря!
Последна промяна zlati79 на 27 Май 2011, 19:13, променена общо 1 път
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Пукане от хидравлика на волана + Видео
Хидравликата на волана, няма нищо общо със спирачната течност! Отделна система е. Погледни си казанчето за хидравликата, как е нивото...
- randi
- Потребител
-
- Кара: бмв-318и
- Мечтае да кара: по-ново бмв
pei4o написа:колега шарнир е 90 % съм сигурен

- zlati79
- младши ентусиаст
-
vavilon написа:Хидравликата на волана, няма нищо общо със спирачната течност! Отделна система е. Погледни си казанчето за хидравликата, как е нивото...
сори! написал съм погрешно "спирачна" вместо "хидравлична течност"

иначе и аз отивам към шарнир,ще я вдигна неделя да видя дали някой от носачите или май по-скоро някой от кормилните накрайници!
- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 3-ka `02g
- Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g
колега от ония ден ми се появи абсолютно същото пукане при въртене на волана. пиши в неделя ако разбереш от какво е, иначе аз в понеделник съм на сервиз.

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Може и от лагера на опорния тампон на макверсона да пука така ,не само от шарнири или
кормилни накрайници . Махнете прахозащитните капачки на тампоните отгоре и погледнете
какво е положението там колеги. Ако трябва капнете малко трансмисионно масло на лагера
и ако нищо не се промени с пукането ,значи проблема е другаде .
кормилни накрайници . Махнете прахозащитните капачки на тампоните отгоре и погледнете
какво е положението там колеги. Ако трябва капнете малко трансмисионно масло на лагера
и ако нищо не се промени с пукането ,значи проблема е другаде .
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
сменил съм двата носача със всичките им шарнири, тампони и тен подобни, сменил съм накрайници на кормилна щанга, сменил съм , амортисьори (Монро), сменил съм биалетки. от окачването единствено не съм сменял пружини. и пукането при въртене на волана на място малко преди пълен ляв или малко преди пълен десен си го имам.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- zlati79
- младши ентусиаст
-
Развитие по темата-събота вдигнах колата и след оглед и прослушване се установи че пукането е от външен шарнир на носача. Надявах се ако е шарнир да е този на кормилния накрайник, ама уви.
Инжектирах със спринцовка и игла през гумения маншон малко масълце и като че ли пукането поспря, но явно шарнира си заминава.
Инжектирах със спринцовка и игла през гумения маншон малко масълце и като че ли пукането поспря, но явно шарнира си заминава.
радвам се 4е съм ти помогнал колега.да знаеш само 4е шарнира се сменя не жаржи с носа4а,мен за малко щяха да ме метнат със вси4ко ново.а само шарнир немски 45 лв.успех
- zlati79
- младши ентусиаст
-
да смениш само шарнита на носача, не е ли възможно само ако носача е такъв /със сменяйми шарнири/ Mahle имат такива, оригиналните се сменят носачите със двата шарнира заедно /не са отделно/?!?! 

- katronski_br
- ентусиаст
-
аз съм си сменил ОРИГИНАЛНИТЕ носачи с други такива на които ШАРНИРИТЕ НЕ СА СМЕНЯЕМИ.
ако проблема на колегата с препукването е от тях - браво, защото аз незнам от какво ми идва това пукане и вече гледам да свикна с него.
ако проблема на колегата с препукването е от тях - браво, защото аз незнам от какво ми идва това пукане и вече гледам да свикна с него.
- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 3-ka `02g
- Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g
днес бях на сервиз по повод въпросното пукане, оказа се че десния амортисиор е изпуснал, незнам дали е от него пукането, но майсторите друго неможаха да открият, а сервизът по принцип се води мн добър. въпросът ми е може ли да е от амортисиор и по принцип може ли да сменя само проблемния или трябва задължително и двата да пенсионирам 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Амортисьори се сменят в комплект.
А за носачите и външните шарнири - стария шарнир може да се избие и на негово място се набива усилен такъв от Е36 - аз съм така.
А за носачите и външните шарнири - стария шарнир може да се избие и на негово място се набива усилен такъв от Е36 - аз съм така.
Si non confectus, non reficiat.
- katronski_br
- ентусиаст
-
Незнам дали със сигурност е от амортисьора, но все пак всичко си има своето значение и влияние.
Амортисьори се сменят двата комплект задължително.
Амортисьори се сменят двата комплект задължително.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2