Проблем със стартера - РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Re: Проблем със стартера

Мнение от bmwmaniq » 27 Май 2011, 8:45

Нови са да ... Взех ги от едно малко магазинче само за стартери и динама в Бургас ама забравих как се казваше . Днес ще вида и ще ти кажа
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със стартера

Мнение от metodi80 » 27 Май 2011, 18:20

bmwmaniq написа:Нови са да ... Взех ги от едно малко магазинче само за стартери и динама в Бургас ама забравих как се казваше . Днес ще вида и ще ти кажа

Не , няма нужда , няма да ида до бургас да пазарувам ... :mhihi:
Попитах , понеже предположих , че са от Косер , понеже там има части за динама и стартери ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем със стартера - РЕШЕН

Мнение от bmwmaniq » 29 Май 2011, 13:15

Най после ми остана време да кача стартера и край на бутането. Искам да БЛАГОДАРЯ на всички колеги които дадоха своето мнение а най вече на metodi80 .... Покрай него научих някои нови неща непознати за мен в тази област но в крайна сметка никой не се научава научен :) Отново едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!!!

Ето и клипче вече с работещия стартер... http://vbox7.com/play:5e618ea6
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Проблем със стартера - РЕШЕН

Мнение от plradev » 29 Май 2011, 14:36

Сипи малко бензин в тая кола,да не пускаш после тема и за бензинова помпа ;) Иначе браво за стартера
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Май 2011, 15:44

За нова помпа ... не знам , но точно в момента на запалване ти присветвква лампата на АБС-а , което е сигурен сигнал за лош заряд на акумулатора (било то защото алтернатора не зарежда добре , стар акумулатор , или продължителен период на предимно градско каране .... )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 29 Май 2011, 16:02

plradev Играта с помпата вече съм е играл и няма какво да ми се опъне там пък и да изгори още по добре че сега съм с турска .... Стиснах се тогава и взех турската ама тази грешка повече няма да е направя...

metodi80 лампата на абс от доста отдавна ми прави проблем в смисал че в повечето случаи свети и най вече когато вали. 3 пъти е карах на диагностика по 25 лева но пустата лампа точно тогава не отказва да работи и вече се примирих с този факт. Алтернатора съм го мерил с мултицета и показва 13,4 волта на запален мотор и пуснати фарове и хаогени.
Ако имате нещо в предвид съм отворен за съвети :)))
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Май 2011, 17:12

bmwmaniq написа:plradev Играта с помпата вече съм е играл и няма какво да ми се опъне там пък и да изгори още по добре че сега съм с турска .... Стиснах се тогава и взех турската ама тази грешка повече няма да е направя...

metodi80 лампата на абс от доста отдавна ми прави проблем в смисал че в повечето случаи свети и най вече когато вали. 3 пъти е карах на диагностика по 25 лева но пустата лампа точно тогава не отказва да работи и вече се примирих с този факт. Алтернатора съм го мерил с мултицета и показва 13,4 волта на запален мотор и пуснати фарове и хаогени.
Ако имате нещо в предвид съм отворен за съвети :)))

За проблемите с АБС-а може да има няколко причини ....
Но това присветкване на лампата точно в момента на палене е сигурен сигнал за незареден акумулатор .... Както вече казах може да е от стар акумулатор ( който дори при изправен алтернатор не се зарежда хубаво ) , или от продължителен период на предимно градско каране ....
Най -добрия вариант е да се свали акумулатора , да се премери гъстотата на електролита , със сигурност ще покаже , че не е добре зареден ( щом лампата присветва) , след това да се зареди на зарядно и ако гъстотата се качи до 1.28 , значи в акумулатора има още хляб , ако не се качи , значи процеса на сулфатизация е напреднал и не позволява пълното зареждане на акумулатора .. Сега лятото едва ли ще имаш проблеми , освен ако не оставиш колата с включен някакъв консуматор без да е запален двигателя ... , но зимата ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 29 Май 2011, 19:03

От много бързане забравих да спомена акумолатора .... Със сигурност той не е наред и едвам изкарах зимата ... 2 дена да е оставя и после мога да забравя да запаля. Сега от както се стопли времето пали ама да са надявам поне че ще почака до зимата ... Имам тука един здрав ама ме е страх да го сложа че за дизел от Ауди а4 1,9 тди . Казаха ми че не било на добре с ткъв акумолатор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Май 2011, 19:17

Това присветване на АВСа при палене се дължи на пада на напрежението (стартера черпи голям ток и напрежението пада до 9-10в) и не е непременно белег на проблем с акумулатора или заряда. При нов и с голям капацитет акумулатор пада е малък и за това няма присветване. При стар акумулатор капацитета постепено намалява и с течение на времето пада на напрежението се увеличава,това обаче не значи че е за смяна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Май 2011, 19:23

bmwmaniq написа:От много бързане забравих да спомена акумолатора .... Със сигурност той не е наред и едвам изкарах зимата ... 2 дена да е оставя и после мога да забравя да запаля. Сега от както се стопли времето пали ама да са надявам поне че ще почака до зимата ... Имам тука един здрав ама ме е страх да го сложа че за дизел от Ауди а4 1,9 тди . Казаха ми че не било на добре с ткъв акумолатор.

Аз на моята кола съм сложил 75А/h и си ми е префе , въпреки, че се притеснявах дали алтернатора ще смогва да го зарежда добре (понеже е Валео 50-80 А ) , но няма грижи , зарежда си го идеално ... Принципно наистина не е много хубаво да се слага акумулатор , които е с много голям капацитет ... Трябва всичко да е съобразено с алтернатора ... Защото ако акумулатора е голям , пък алтернатора е с малък заряден ток , реално акумулатора постоянно ще е недозареден (особено ако се кара предимно градско ) , това скъсява живота на акумулатора ... Но пък има нещо друго ... Ако всичко по колата е изрядно (няма утечки , които да консумират сериозни токове ) , стартирането е бързо (примерно колата пали от половин-един оборот на стартера , тогава самия акумулатор няма да отдава толкова много ток , че да се налага да се компенсират сериозни загуби .... Така че нещата са горе долу балансирани ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Май 2011, 19:25

~Мишо~ написа: При стар акумулатор капацитета постепено намалява и с течение на времето пада на напрежението се увеличава,това обаче не значи че е за смяна.

За смяна може и да не е , но е повод да се обърне внимание и да се знае , че продължителността му на живот от тук на татък е относителна ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Май 2011, 19:34

Моя кара 2 години така,откакто съм го забелязал... но аз винаги съм си го преглеждал,не само когато се появи проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 29 Май 2011, 21:49

metodi80 значи ако правилно съм разбрал ако акумолатора не е зареден достатъчно е нормално лампата на абс да пресветва докато паля а ако е зареден нормално или си сложа другия акумолатор това пресветване трябва да изчезне ако и с него всичко е наред ???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Май 2011, 22:22

bmwmaniq написа:metodi80 значи ако правилно съм разбрал ако акумолатора не е зареден достатъчно е нормално лампата на абс да пресветва докато паля а ако е зареден нормално или си сложа другия акумолатор това пресветване трябва да изчезне ако и с него всичко е наред ???

Да ...
За твое успокоение , намери от някъде от тия джади , дето са за мерене на гъстотата , има ги във Кауфланд , или в магазините , където продават акумулатори и са около 5 лв ... Премери си гъстотата на електролита , ако е необходимо зареди акумулатора със зарядно (според правилата за това ) , когато /ако гъстотата на електорлита достигне нужните стойности ...

ПредишнаСледваща

Назад към E36